GENEL - 28 Mayıs 2020 Perşembe 10:53

Elazığ’da otomobil takla attı: 1 yaralı

A
A
A
Elazığ’da otomobil takla attı: 1 yaralı

Elazığ’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı, bir kişi yaralandı.

Elazığ’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı, bir kişi yaralandı.


Kaza, merkeze bağlı Necmettin Erbakan Bulvarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre T.Ç idaresindeki 23 AAS 793 plakalı otomobil. sürücüsünün kavşakta direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Kazada sürücü hafif yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.


Polis, kaza yerinde inceleme yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı Çankırı’da etkili olan fırtınaya dayanamayan çifte minareli caminin bir minaresi yıkıldı. O anlar ise cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi. Meteoroloji’nin fırtına tahmininde bulunarak ‘sarı’ kodla uyardığı Çankırı’da şiddetli rüzgar ve yağış etkili oldu. İl merkezi Abdulhalik Renda Mahallesi Taş Mescid Caddesi’nde bulunan Bademlik Camii’nin iki minaresinden biri ise fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken, minarenin üzerine yıkıldığı seyir halindeki bir araç ve iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Olay anı ise bir vatandaş tarafından cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde fırtınayı kaydeden vatandaşın cep telefonu görüntülerine minarenin yıkılma anı yansıyor. Minarenin devrilme anında ise vatandaşlar büyük panik yaşıyor. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Zaten teyakkuz halindeydik. Rüzgar olacağı belliydi ama bu kadar beklenmiyordu. Görmediğimiz yıkımlar gerçekleşti, şehir içinde ağaçlar devrildi. Belediyemize açık alanları tedbir amacıyla kapattık. Ekiplerimiz sahadalar. Diğer minarenin yıkılma tehlikesine karşı binalarımızı boşaltıyoruz. Allah muhafaza onların da üzerine yıkılabilir. Sahada tehlike oluşturan alanlar için vatandaşları sahada uyarıyoruz, sokağa çıkmamaları noktasında uyarıda bulunuyoruz” dedi.
Eskişehir LEAF Projesi açılış toplantısı, Eskişehir Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi 2023 Yılı Teklif Çağrısı Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanında İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) kapsamında ulusal ajansa Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından sunulan ‘Lifelong Learning for Sustainability: From campus to daily life (LEAF)’ başlıklı projenin açılış toplantısı Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 24 ay süreli, toplam 250 bin euro hibe ile desteklenmeye uygun görülen LEAF Projesi’nin temel amacı; bireyleri sürdürülebilirlikle ilgili konuları içselleştirmeye teşvik edecek bilgi ve farkındalık temelli bir çerçeve oluşturup bireylerin günlük alışkanlıklarını düzenleyerek, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği önleme ve iklim değişikliğine uyum uygulamalarının gerçekleşmesine katkıda bulunmak olarak açıklandı. Bireysel farkındalığın çabaların büyük bir önem kazandığı bu dönemde LEAF Projesi; sürdürülebilirlik eğitimi sağlamak için ömür boyu öğrenme stratejisinin ve gerekli altyapının geliştirilmesini, sürdürülebilirlik çabalarında farkındalığı artırarak kalıcı katılımı sağlamayı ve sürdürülebilirlik sorumluluğuna yönelik davranışları değiştirmeyi hedefliyor. LEAF projesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi yürütücülüğünde, COFAC-Lusofona Üniversitesi, Portekiz ve Oyuncak Derneği Araştırma Enstitüsü, İspanya (The Asociacin de Investigacin de la Industria del Juguete, AIJU) partnerliğiyle birçok farklı akademisyen ve araştırmacının katılımıyla yürütülüyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alp Özdemir’in yürütücülüğünü üstlendiği LEAF Projesi’nin araştırmacıları arasında ise Eskişehir Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Saye Nihan Çabuk, Prof. Dr. Müfide Banar, Prof. Dr. Aysun Özkan, Doç. Dr. Zerrin Günkaya, Doç. Dr. Esra Pınar Uça Güneş ve Dr. Öğr. Üyesi Burcu Yılmazel yer alıyor.
Gaziantep Şahinbey’de 23 Nisan Şenliği başladı Şahinbey Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği ve 9 gün sürecek olan "Çocuk Şenliği" başladı. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde 20 - 28 Nisan tarihleri arasında düzenlenen "Çocuk Şenliği" çocukların birbirinden renkli gösterileriyle başladı. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen şenlik; bugün saat 09.00’da kapılarını açtı. 20-28 Nisan tarihleri arasında sabah saat 09.00 ve 20.00 saatleri arasında düzenlenecek etkinliklerde çocuk müzikalleri, tiyatrolar ve sinemalar çocuklar için yayınlanacak. Çocuk Şenliği’nde ayrıca çocukların eğlenceli zaman geçirmeleri için şişme oyun grupları ve çocuk atölyeleri kuruldu. “Her yıl 10 binlerce çocuğumuz burada eğleniyor” 8 yıldır düzenlen Çocuk Şenliği’nin bu yılda 9 gün süreceğini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz çocuk şenliğimiz, içerisinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kapsayan 9 gün sürecek bir etkinlik. Çocuklarımız burada hem el becerilerini geliştiriyorlar, hem sevdikleri çizgi filmlerini ve televizyonda izledikleri masal kahramanlarını tiyatroları burada izleyebiliyorlar. Ayrıca şişme oyun grupları ve diğer oyun gruplarımızla birlikte doyasıya hem bedenlerini hem de el becerilerini geliştirme fırsatına sahip oluyorlar. Her yıl 10 binlerce çocuğumuz burada eğleniyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize hediye etmiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan dolayı teşekkürlerimiz sunuyoruz” diye konuştu.