GENEL - 17 Mayıs 2020 Pazar 10:45

Elazığ’ın 92 yıllık Kapalı Çarşı’sında en sakin bayram alışverişi

A
A
A
Elazığ’ın 92 yıllık Kapalı Çarşı’sında en sakin bayram alışverişi

Türkiye’nin yöresel ürün çeşitliliği bakımından zengin illeri arasında yer alan Elazığ’da bulunan 92 yıllık Kapalı Çarşı’da korona virüs tedbirleri nedeniyle en sakin Ramazan Bayramı alışverişi yaşanıyor.

Türkiye’nin yöresel ürün çeşitliliği bakımından zengin illeri arasında yer alan Elazığ’da bulunan 92 yıllık Kapalı Çarşı’da korona virüs tedbirleri nedeniyle en sakin Ramazan Bayramı alışverişi yaşanıyor. Maske takmanın zorunlu olduğu, sosyal mesafeye dikkat edilmeye çalışılan ve içeride 150 kişi bulunması gereken çarşıya gelenler yöresel ürünlerden satın alıyor.


Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da korona virüs tedbirleri kapsamında normale geçiş süreci devam ediyor. Bu kapsamda 44 gün kapalı kaldıktan sonra açılan 92 yıllık Kapalı Çarşı’da Ramazan Bayramı alışverişi başladı. Maskesiz girmenin yasak olduğu ve sosyal mesafenin korunmasının yanı sıra en fazla 150 kişinin bulunması kararlaştırılan çarşıda en sakin alışveriş dönemi geçiriliyor. Alışveriş yapan vatandaşlar, başta orcik, pestil, dut, kayısı, peynir ve baharat çeşitleri olmak üzere yörede yetiştirilen doğal ürünlere rağbet gösteriyor.


Çarşıda esnafı her yıl bayramdan bir hafta önce ciddi bir yoğunluk yaşadıklarını aktarırken, bu Ramazan ayında ise bayram telaşı olmadığı gibi tatlı bir iş de yapamadıklarını dile getirdi.



"Bayram öncesi her şeyi burada bulabiliyoruz"


Kapalı Çarşı’nın her dönem ilgi gördüğünü belirten vatandaşlardan Feyzi Pirinççi, “Uzun süredir kapalıydı ama şu an gördüğüm kadarıyla çok iyi ve millet de alışverişte. Bu hem esnaf için hem de ekonomi için çok iyi bir durum. Vatandaşlar, bayram öncesi hemen hemen her şeyi burada bulabilir. Burası eskiden beri bildiğimiz bir alışveriş yeri. Kapalı çarşıda gördüğünüz ürünlerin çoğu Elazığ’ın ürünleridir” dedi.


Kapalı Çarşı’ya alışveriş yapmaya geldiğini dile getiren Zülfü Bulut ise, “Kapalı Çarşı, Elazığ’ın kalbi diyebiliriz. Çarşıda her türlü ürün bulunabiliyor. Orcik, dut pestili, bağ pestili ve birçok ürün var. Bütün doğal ürünlerimiz var" ifadelerini kullandı.



"Salgın nedeniyle tatlı bir iş, bayram telaşı yok"


Kapalı Çarşı esnaflarından Ahmet Küp, “Bizler ürünleri vatandaşların ihtiyaçlarına göre getiriyoruz. Covid-19 salgınından dolayı eskisi gibi öyle tatlı bir iş, bayram telaşı yok. İşlerimiz eskiden daha iyiydi ancak korona virüsten dolayı biraz durgun. Bizim ürünlerimiz Elazığ’dan çıkan yöresel ve doğal ürünlerdir. Ürünlerimiz arasında pestil, gül kurusu, kayısı, köpük pestili dediğimiz ürünler var. Orciklerimiz de yüzde yüz doğal ve organiktir. Çeşitlerimiz çok. Burada ne ararsan var” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre; İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen “Mahzen-29” operasyonlarında, kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet, uyuşturucu imalatı ve ticareti, tehdit ve hakaret suçlarına karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi 32 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. EGM KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüklerimizce koordineli olarak yapılan çalışmalarda İstanbul genelinde; 08.04.2024-17.04.2024 tarihleri arasında; Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde gerçekleşen operasyonlarla yakalanan 32 şüphelinin; M.A. isimli iş insanına yönelik kasten öldürmeye teşebbüs eylemini, Esenyurt ilçesinde iş insanı O.Z.’nin iş yerine yönelik 12.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleştirilen kurşunlama eylemlerini, Avcılar ilçesinde iş insanı O.Z.’nin ikametine yönelik 09.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde gerçekleşen kurşunlama eylemlerini, Esenyurt ilçesinde 15.04.2024 tarihinde basına görüntüleri yansıyan kişiyi kaçırma eylemini, Kağıthane ilçesinde 13.04.2024 tarihinde D.E. isimli şahsın silahla öldürülme eylemini, Kağıthane ilçesinde 08.04.2024 ve 13.04.2024 tarihlerinde Mert Yedi Emin otoparkına el bombası atılması eylemlerini, Eyüpsultan ilçesinde 16.04.2024 tarihinde örgüt mensuplarına dağıtılmak üzere satışa hazır şekilde 30 adet silah temin ettikleri ve çok sayıda silah parçasını birleştirerek silah üretimi gerçekleştirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu 34 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız otomatik tabanca, bahse konu 3 farklı eylemde kullanılan araç ve araçlarda kullanılan 3 adet sahte plaka, muhtelif miktarda satışa hazır paketlenmiş uyuşturucu madde, 1 adet hassas terazi ve çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konuldu.
Erzincan Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Erzincan’da “iyilik” farkındalığı sloganıyla Türkiye’nin ilk yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, çocuklarla buluştu. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu koordinasyonunda hazırlanan “Erzincan’a İyilik Yakışır” organizasyonunda Erzincanlı çocuklar ve ebeveynlere yönelik interaktif seminer programları, depremzede çocuklar için oyuncak hediye kampanyası ve “Mutlu Çocuklar İçin Özgür Filistin” temalı uçurtma farkındalığı düzenlenecek. Erzincan’ın semalarında ve deprem bölgesinde eş zamanlı olarak uçurulacak olan Filistin temalı uçurtmalarda vefat eden Filistinli çocukların isimleri yazacak. Yerli ve milli ürünlerin önemi, kültürlerarası diyalog, dezavantajlı yaşamda farkındalık ve oyunun iyileştirici etkisini anlatmak amacıyla hazırlanan Türkiye’nin yerli ve milli kitap kahramanı Şakrak, Erzincan Valiliğinin düzenlediği programa konuk oldu. Türkiye’den dünyaya açılan ilk ve tek yerli kitap karakteri, iyilik kahramanı, kültür elçisi Şakrak ve yapımcı, yazar Ayşe Gül Kara Zorlu’nun hazırlayıp sunduğu interaktif programda “kitap okumanın önemi, kitap okumanın iyi insan olmaya etkisi, yerli üretmenin farkındalığı, başarının altın anahtarları, değerler ve hayal kurmanın geleceğe etkisi anlatılarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda mutluluğun paylaşılarak artacağı eğitici oyunlarla aktarıldı.