- 21 Ocak 2020 Salı 10:25

Görme engelli hafız emekli oldu, talebe yetiştirmeyi bırakmadı

A
A
A
Görme engelli hafız emekli oldu, talebe yetiştirmeyi bırakmadı

Elazığ’da görme engelli 67 yaşındaki Ali Kılıçoğlu, arkadaşları ve hocasının okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ayetlerini kaydedip dinlediği kasetten öğrenerek hafız olup 42 sene müezzinlik yaptı, çok sayıda talebe yetiştirdi.

Elazığ’da görme engelli 67 yaşındaki Ali Kılıçoğlu, arkadaşları ve hocasının okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ayetlerini kaydedip dinlediği kasetten öğrenerek hafız olup 42 sene müezzinlik yaptı, çok sayıda talebe yetiştirdi. Geçtiğimiz yıl emekli olan Hafız Kılıçoğlu, gönüllü olarak talebe yetiştirmeye devam ederek örnek bir davranış sergiliyor.


4 çocuk babası 67 yasındaki Ali Kılıçoğlu, küçük yaşta babası ile keven kesmeye gittiğinde gözüne gelen ağaç parçası ile her iki gözü de görme yetisini kaybetti. Ailesinin o dönem bir çok doktora götürdüğü Kılıçoğlu’nun gözleri bir daha görmedi. Köydeki camide arkadaşlarının ve hocasının okuduğu Kur’an-ı Kerim’i dinleyerek her gün bir sayfa ezberlemeye başlayan Kılıçoğlu, o tarihte aldığı teyple hocasının sesini kaydedip 19 ayda hafız oldu. 1970 yılında hafızlık yapmaya başlayan Kılıçoğlu, bir süre sonra Yeni Camii’ye müezzin olarak atandı. 42 yıl müezzinlik yaptığı camide biri kendisi gibi görme engelli çok sayıda talebe yetiştiren Kılıçoğlu, geçtiğimiz yıl emekli olmasına rağmen gönüllü olarak ders vermeyi bırakmadı. Gönüllü olarak talebe yetiştirmeyi sürdüren hafız Kılıçoğlu, elinden geldiği kadarıyla herkesi okutmaya çalıştığını söyledi.



1970 yılında hafızlık yapmaya başladı


Çocuk yaşta babası ile dağa keven kesmeye gittiğini anımsatan Hafız Ali Kılıçoğlu, “Onu yakarken ağaç parçası gözüme değdi. Aynaya baktığımda hafif bir çizilme gördüm. Beni birçok doktora götürdüler. Bir gözüm yaralandı. Diğer gözüm sağlamdı. Birkaç ay sonra diğer gözümü de kaybettim. Çok doktora gittim.Görme imkanım olmadığını söylediler. Uzun bir süre geçtikten sonra ben Kur’an-ı Kerim okumaya başladım. 1970 yılında Kur’an kursunda hafızlık yapmaya başladım" dedi.



42 sene müezzinlik yaptı emekli oldu, ders vermeyi bırakmadı


Bir sene arkadaşlarının Kur’an-ı Kerim’i kendisine okuduğunu ve dinleyerek her gün bir sayfa ezber yapabildiğini aktaran Kılıçoğlu, "Bir sene sonra ben bir teyp aldım. Onun kasetten dinleyerek ezberliyordum. 19 ayda hafız oldum. Hafızlığım tamamladıktan sonra talebe okutmaya başladım. Aradan biraz süre geçince Yeni Camii’de kadroya geçtim. 42 sene burada müezzinlik yaptım. Hem müezzinlik yaptım hem de talebe okuttum. Kendim gibi bir amayı bile hafız ettim. Şuanda emekli oldum gönüllü olarak burada ücretsiz dersler veriyorum. Bu işi yaparken hiç zorlanmıyorum. Elimden geldikçe herkesi okutmak isterim. Gözlerimin görmemesi benim umurumda bile değil. Benim durumumda olanlar sabır etsinler. Kendilerine eve hapsetmesinler. Kendilerine bir uğraş bulsunlar” diye konuştu.


2016 yılından itibaren Ali hocanın yanına geldiğini dile getiren talebesi Harun Er, “Elazığ’da yetiştirdiği talebe sayısı saymakla bitmez. Kur’an okumayı biliyordum. Ama tecvit ve mahreç konusunda büyük eksikliklerim vardı. Biz ona okuyoruz. Takıldığımız yerleri ve eksiklikleri bizlere söylüyor. Biz okuduğumuz yerleri bazen baktığımız halde yanlış okurken kendisi görmeden doğrusunu bize söylüyor. Bizim öğrenmemizde büyük katkıları oluyor” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Bakan Bak: "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler" Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yıl dönümü anma törenleri kapsamında binlerce izci, 57’nci Alay Vefa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler." dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’ne katılanlar, ilk olarak Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kurdu. Yürüyüş öncesinde katılımcılara, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından tümü şehit düşen 57’nci Alay askerlerinin son yemeği, kırık buğday çorbası dağıtıldı. Sabah namazı kılındı Ardından, 109 yıl önce şehit düşen askerler gibi sabah namazı kılındı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve çok sayıda rütbeli askerin de yer aldığı katılımcılar, saat 06.00’yı gösterdiğinde harekete geçti. Atalarına yürüdüler Yarbay Mustafa Kemal’in 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alınca, savaşların kahraman birliği 57’nci Alayı Conkbayırı’na gönderdiği ve "Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" sözleriyle tarihe geçen o günkü tarihi yürüyüş, bir kez daha hayat buldu. Yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı’nda sona erdi. Yürüyüşe binlerce izci katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, "Amacımız bu ülke gençlerine Çanakkale destanını, Malazgirt zaferini, Dumlupınar, 30 Ağustos’taki, Sakarya’daki, 15 Temmuz’daki destanları unutturmamak, hatırlatmak. Bu toprakların ne kadar kıymetli olduğunu, bu vatan için binlerce şehidin verildiğini anlatmak ve bunları yaşamalarını sağlamak. Gençlerimiz o atmosferi görüyor, o zamanki o mücadelenin zorluklarını yaşananları hissediyor. Amaç bu toprakların gücünü, nasıl bir mücadele verildiğini anlatmak. Bakanlık olarak bunu sürekli gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda ülkenin dört bir yanından gençlerimizi Çanakkale gezileriyle buraya taşıyoruz. Geziyorlar, programlar yapıyoruz. Rehberler, tarihçiler buradaki destansı mücadeleyi anlatıyorlar. Bu topraklar kanla yoğrulmuş, destansı mücadele var, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları o zaman mücadelede yer aldılar. Tüm dünya ve batı medeniyetine, emperyalizme karşı büyük mücadele ortaya konduğu, dünyanın en güçlü donanmaları, ordularını burada yendiler. Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler. Geçmişimizle tarihimizle gurur duyuyoruz" dedi.
Kütahya Kütahya’da silah ticareti operasyonu: 6 gözaltı Kütahya ve Afyonkarahisar’da kaçak silah ticareti yapanlara yönelik 7 adrese eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik Asayiş Şube ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından yapılan koordineli çalışma sonucu, Afyon’dan silah bulundurma ruhsatı ile birlikte yasal yoldan silah satın alan şahısların Kütahya’ya getirdikleri silahları sattıkları ve satışı gerçekleştirdikten sonra da hırsızlık süsü vererek çalındığı yönünde müracaatta bulundukları tespit edildi. E.D. (37), E.D. (39), Y.V. (32) ve B.M. (23) isimli şahıslar hakkında projeli teknik ve fiziki takip çalışması neticesinde yapılan ara yakalamada, toplam 66 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ele geçirildi. Hakkında çalışma başlatılan 4 şüpheli şahsın 2 ayrı şahıs ile silah ticareti konusu ile ilgili olarak irtibatlı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin yakalanması ve soruşturmaya konu başkaca suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Kütahya İl merkezinde 6 şüpheli şahsın yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilebilmesi için Kütahya il merkezinde 4 adres, jandarma sorumluluk bölgesi olan Siner Mahallesi’nde 3 adres olmak üzere toplamda 7 adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu 6 şüpheli şahıs yakalandı. Yapılan arama neticesinde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, 127 adet tüfeği kartuşu, 13 adet çeşitli çaplarda tabanca fişeği ve 5 adet tabanca şarjörü ele geçirildi. Yakalanarak gözaltına alınan 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.