ÇEVRE - 20 Haziran 2019 Perşembe 20:11

Kuvvetli yağış istinat duvarını yıktı, 7 araç zarar gördü

A
A
A
Kuvvetli yağış istinat duvarını yıktı, 7 araç zarar gördü

Elazığ’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle orduevinin istinat duvarı yıkıldı, bazı araçlar duvarın altında kaldı.

Elazığ’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle orduevinin istinat duvarı yıkıldı, bazı araçlar duvarın altında kaldı. Yağışla oluşan su taşkınları da birçok iş yerini bastı.


Meteorolojinin önceden uyardığı sağanak yağış ve dolu Elazığ’da yaklaşık 1 saat etkili oldu. Ana caddeler, sokaklar ve alt geçitler sular altında kalırken Mustafa Paşa Mahallesi Ali Rıza Septioğlu Bulvarında bulunan Orduevi içindeki lojmanların istinat duvarı 3 ayrı yerden yıkıldı. Yıkılan duvarın altında bazı araçlar kalırken, bazı araçlarda basınçla fırlayan molozlar nedeniyle zarar gördü. Toplam 7 aracın zarar gördüğü olay nedeniyle bölgeye Belediye ve İl Özel İdaresi ekipleri gönderilerek çalışma başlatıldı. Öte yandan aynı bölgede etkili olan yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı.


Aniden yağmurun bastırması ile birlikte duvarın aracının üstüne yıkıldığını dile getiren Sabahattin Yıldız, “Ben de duvarın kenarına park etmiştim. Duvarda afete, suya dayanmayınca yıkıldı ve araçlar altında kaldı. Şuanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından rapor tutuluyor. Araçta ön kaporta gitmiş. Ön cam ve farlar gitmiş. Aracın iç kısmındaki zararları bilemiyoruz. Orduevinin iki tarafında duvar yıkıldı bu tarafında bizim gibi 5 araç zarar görmüş. Yaklaşık 3 tane araç da diğer tarafta var. Orduevinin duvarı yıkılmış, yağıştan gelen suya da dayanmayınca patlamış ve araçların üstüne yıkılmış” dedi.



"Su gelince dışarı kaçtım"


Şiddetli yağıştan dolayı dükkanına giren suya müdahale edemediğini ve dışarı kaçtığının aktaran esnaflarından Asım Oral, “Ben içerideydim, su gelince elektriği kesip dışarı çıktım. Tsunami gibi taşlar, sular dükkanıma doğru geldi. Taşların gelmesiyle birlikte kapıda şiddetli bir patlama gibi sesler geldi. Orduevinin içinden gelen basınçlı su o duvarı yıktı komple dükkanımın içine doldu. Aşırı yağmur yağdı. Ben de müdahale edemedim, dışarı kaçtım” şeklinde konuştu.



Evleri iş yerlerini su bastı


Duvarının yıkılması sonucunda bölgedeki hasarlar hakkında bilgi veren Mahalle Muhtarı Yusuf Çakmak ise, “Bu bir afettir, buna da şükürler diyelim. Çok şükür can kaybımız yok. Orduevinin duvarının patlamasıyla beraber 7 tane araç hasar gördü. Yaklaşık 5 tane evde hasar var, bodrum katları tamamen su doldu. Yaklaşık 45 tane dükkanı su bastı. Olaydan hemen sonra vali yarımcısı, belediye başkan yardımcıları, AFAD ve çevre ve şehircilik il müdürlüğünden ekipler geldi ve halen de tespit yapıyorlar. Tek tesellimiz can kaybımızın olmaması. Zarar giderilir, İnşallah devletimiz buna bir el atar” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısının yapıldığı salonda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların kendisiyle fotoğraf çektirme isteğini kırmayan Erdoğan, programın sonunda çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi. Programa katılan çocuklara ise saat hediye edildi. “23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümünü ve gözümüzün nuru evlatlarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. Geleceğimizin teminatı yavrularımızın her gününün bayram neşesi içinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bugünlere gelmesinde katkısı olan herkesi saygıyla anıyorum. İstiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin her birine Allah’tan rahmet niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 104’üncü açılış yıl dönümü idrak ettiklerini vurgulayarak, "Bundan tam 104 sene önce Ankara’da dualarla, tekbirlerle salavatlarla açılan Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin ve devletimizin hürriyet mücadelesinin sembolü oldu. Bağımsızlığımıza giden yolda, ilk meclisimiz öncülük ve liderlik etti. 23 Nisan 1920’de meclisin açılmasıyla başlayan milli mücadele, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile birlikte zafere ulaştı. Tarihimizdeki böylesine önemli bir günün, istikbalimizin teminatı olan siz çocuklara hediye edilmesi elbette tesadüf değildir. Bu devletimizin sadece çocuklara değil aynı zamanda kendi geleceğine verdiği önemin de bir göstergesidir. Biliyorsunuz, biz de ’Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu sizlere emanet ettik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, her birinizin bu emaneti en güzel şekilde taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Sizlere her alanda güçlü, müreffeh ve itibarlı bir ülke bırakmak için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Siz evlatlarımızın da çalışkanlığınızla, başarılarınızla, heyecanınızla, ufkunuz ve umutlarınızla Türkiye’yi çok daha ileriye götüreceğinizden asla şüphe duymuyorum" şeklinde konuştu.