MAGAZİN - 13 Eylül 2021 Pazartesi 12:30

Uzmanından kalıcı oje önerisi

A
A
A
Uzmanından kalıcı oje önerisi

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, yoğun tempoda çalışılması nedeni ile oje sürüp çıkartmanın zahmetli bir iş haline geldiğini belirterek bunun için kadınların kalıcı ojeye yöneldiğini söyledi.

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, yoğun tempoda çalışılması nedeni ile oje sürüp çıkartmanın zahmetli bir iş haline geldiğini belirterek bunun için kadınların kalıcı ojeye yöneldiğini söyledi.


Kadınlar arasında kişisel bakımda ojenin ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Dalmış Beauty yetkilisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, eller ve tırnakların fizikte ilk göze çarpan yerlerden olduğunu ifade etti. Ojelerin ilk uygulamadan itibaren belli bir süre tırnakta olduğu gibi kaldığını, sonrasında bozulmaların meydana geldiğini aktaran Dalmış, "Ayrıca tırnakta sararmalara neden olduğu için çıkarılması gerekmektedir. Yoğun tempoda çalışanlar için oje sürüp çıkartmak zahmetli bir iş haline gelebiliyor. Bunun için kalıcı ojeler bulunmaktadır. Kalıcı oje tırnaklara sürekli bir uygulama gerektiren zorunluluktan kurtarır. Tırnak üzerinde uzun süre formunu bozmadan kaldıkları için bakımlı parlak dururlar. Kalıcı oje uygulamasında ilk yapılması gereken işlem tırnakların yağ benzeri şeylerden arındırılmasıdır. Ardından tırnakları istenilen şekil törpü yardımıyla verilir. Şekil verdikten sonra ikinci kısım olan bazı uygulaması ile tırnakta bozukluk rengi ile ilgili bir problem varsa giderilerek pürüzsüzleştirilir. Son aşama olarak renk seçimi ve uygulaması yapılır ve parlaklığını koruması için top road işlemi gerçekleştirilir. Bütün bu işlemlerden sonra tırnaklarınız bakımlı ve parlak bir görünüme kavuşur yaklaşık 3 hafta boyunca keyifle kullanabilirsiniz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.