YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 17:01

ÇANAKKALE’DE 9 BİN 700 ÖĞRENCİ ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET EDECEK

A
A
A
ÇANAKKALE’DE 9 BİN 700 ÖĞRENCİ ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET EDECEK

Valiliğin Çanakkale Savaşları’nın 97. yıldönümü kapsamında düzenlediği 97. yılda 9 bin 700 öğrencinin şehitlikleri ziyaret etkinliği başladı.
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, il genelindeki okullarda şehitlikleri göremeyen başarılı öğrencileri Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’na götürerek rehberlere eşliğinde gezdireceklerini ifade ederek, “Bu kapsamda ilk bölüm öğrencilerimizi bugün şehitliklere uğurluyoruz. Biz bu organizasyonunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Onlara, bu tarih şuurunu vermek, kendi ecdadımızı, onların yaşadığı şartları, yaptığı savaşları yerinde görmek, buradan birtakım dersler çıkarmak, ufuklarını açmak, geleceğe yönelik tekrar onları motive etmek ve çok çalışmaları gerektiği konusunda mesajlarımızı iletmek üzere bu ziyaretleri önemsiyoruz. Bu vesileyle de onlara diyoruz ki, o gün bizim ecdadımız eğitimlerini yarıda bırakarak burada gelip cephede savaşmak zorundaydılar. Onu yaptılar ve kendilerini feda ettiler. Bize düşen de bugün onların yarıda bıraktığı bayrağı yerden kaldırıp, yükseklere götürmek. Şehitlerimizin bizden istediği tek şey dua. Öğrencilerimiz bu bölgeyi ziyaret ederken birer Fatiha okusunlar “ dedi
Vali Tuna, 9 bin 700 öğrencinin sembolik bir rakam olduğunu da belirterek, “Bu rakam yıl sonuna kadar 10 bini de geçebilir. Önemli olan çocuklarımıza şehitlikleri gösterebilmek” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler otobüs ve minibüslerle GESTAŞ’a ait arabalı vapurla Eceabat’a geçerek buradan tarihi yarımadadaki şehitliklere ziyaret etmeye gitti. Şehitlik ziyareti yıl boyu devam edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum FK’nın Süper Lig’e yükselmesi şehri ayağa kaldırdı Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup ederek Süper Lig’e yükselen Çorum FK’nın tarihi zaferi kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce taraftarın sokaklara döküldüğü kutlamaların oluşturduğu muhteşem görsel şölen havadan görüntülendi. Trendyol 1. Lig play-off finalinde Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Çorum FK, Süper Lig’e yükselen son takım oldu. Karşılaşmanın ardından Çorum’da binlerce vatandaş sokaklara ve caddelere akın etti. Taraftarlar konvoylar oluşturup şehir turu attı, kent meydanında, sokak ve caddelerde halaylar çekerek şampiyonluk sevincini yaşadı. Tüm şehri saran bu benzersiz şampiyonluk coşkusu ve cadde ve sokaklardaki yoğunluk, havadan görüntülendi. Taraftarlar duygularını paylaştı Şampiyonluk kutlamalarına katılan Sultan Kurman, "Çorumluyum, muhteşemiz. Süper Lig’e çıktığımız için muhteşem duygular hissediyorum. Helal olsun diyorum zafer bizimdir" dedi. Şehir takımının şampiyonluğunu ve sevinçlerini dile getiren Hatice Doymaz da, "Şu an kutlama için buradayız. Bunu hakediyorduk. Çok bekledik, Şampiyon Çorum" diye konuştu. Ailesiyle birlikte maç sonrası kutlamalara katılan Ali Ertun Kadinler ise, "Takımımız şampiyon oldu. Çok mutluyuz. Burada hep beraber eğleniyoruz. Süper Lig’e çıkmasını bekliyorduk. Bizim içinde güzel oldu. Herkese teşekkürler" şeklinde konuştu.
Ankara Bilgi Üniversitesinin kapatma kararı iptal edildi Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet kapatma kararının iptali hakkında Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Kurucu vakfına kayyım atanan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararının yürürlükten kaldırılmasına, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı üzerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ek 11 inci maddesi gereğince karar verildi. "İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz şekilde devam edecek" Karar hakkında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, mağduriyet yaşanmaması yönünde kararın güncelliğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz şekilde devam edecek. Cumhurbaşkanımız, öğrencilerimizin eğitim hayatının aksamaması, ailelerimizin huzurunun korunması ve üniversite çalışanlarımızın haklarının gözetilmesi yönündeki süreci hassasiyetle yeniden değerlendirmiştir. Öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması yönündeki güçlü irade doğrultusunda karar güncellenmiştir. İlk karar, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde yerine getirilmesi gereken zorunlu bir hukuki işlemdi. Ancak sonrasında sunulan raporlar ve güncel durum değerlendirmeleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımız, her zaman olduğu gibi öğrencilerimizin, ailelerimizin ve üniversite çalışanlarımızın beklentilerini hassasiyetle gözetmiştir. Alınan kararın öğrencilerimiz, ailelerimiz ve yükseköğretim camiamız için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.