ASAYİŞ - 17 Temmuz 2021 Cumartesi 12:28

Emniyet Müdürü Kurt: “Şer odaklarına asla fırsat vermeden gece gündüz demeden çalışacağız”

A
A
A
Emniyet Müdürü Kurt: “Şer odaklarına asla fırsat vermeden gece gündüz demeden çalışacağız”

Erzincan Emniyet Müdürü olarak görev başı yapan Kenan Kurt, vatanın bekası milletin birlik ve beraberliğine kastetmeye çalışan şer odaklarına asla fırsat vermeyeceklerini kaydederek bu uğurda gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi.

Erzincan Emniyet Müdürü olarak görev başı yapan Kenan Kurt, vatanın bekası milletin birlik ve beraberliğine kastetmeye çalışan şer odaklarına asla fırsat vermeyeceklerini kaydederek bu uğurda gece gündüz demeden çalışacaklarını söyledi.


Erzincan Emniyet Müdürü Kenan Kurt, göreve başladıktan sonra yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:


“07 Temmuz 2021 tarihli ve 2021/307 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Erzincan İl Emniyet Müdürü olarak atanmış olduğum görevime başlamış bulunmaktayım. Her yönüyle muhteşem güzellikler ihtiva eden bu şehirde, öncelikle siz değerli halkımıza hizmet edecek olmanın büyük bir onur olduğunu ve ağır bir sorumluluk gerektirdiğini belirtmek istiyorum.


Halkın yanında olmadığı hiçbir emniyet biriminin gerekli başarıyı gösteremeyeceğinin bilincinde olarak, vatandaşlarımızın bize vereceği destek ile sağlayacağımız birlik ve beraberlik atmosferi ilimizin sorunlarının giderilmesine de öncülük edecektir.


Vatanımızın bekası milletimizin birlik ve beraberliğine kastetmeye çalışan şer odaklarına asla fırsat vermeyecek, bu uğurda gece gündüz demeden çalışacağız. Erzincan’da bu onurlu görevi devraldığım önceki İl Emniyet Müdürümüz Bülent Şensoy’a ilimize ve teşkilatımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eder bundan sonraki hayatında ailesi ile birlikte sağlıklı ve mutlu günler dilerim.


Bu duygu ve düşüncelerle; sizlere şahsım ve teşkilatım adına saygılarımı ve selamlarımı sunuyor, halkımızın huzur ve güvenliği uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ve emeklilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum. Etrafı dağlı, ortası bağlı, rüzgârı sert, insanı mert can Erzincan’da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.