GENEL - 09 Nisan 2019 Salı 15:10

Erzincan Belediye Meclisi Belediye Başkanı Bekir Aksun başkanlığında toplandı

A
A
A
Erzincan Belediye Meclisi Belediye Başkanı Bekir Aksun başkanlığında toplandı

Erzincan Belediye Meclisi, Nisan Ayı toplantısını Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun başkanlığında gerçekleştirdi.

Erzincan Belediye Meclisi, Nisan Ayı toplantısını Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun başkanlığında gerçekleştirdi.


Erzincan Belediye Meclisinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra partilere göre üye dağılımı Milliyetçi Hareket Partisinden 11 üye, Adalet ve Kalkınma Partisinden 14 üye, Cumhuriyet Halk Partisinden 6 üye olarak gerçekleşti.


Başkan Aksun’un encümen üyelikleriyle ilgili önerisi üzerine yapılan seçimlerde şehrin birlik beraberliği açısından Milliyetçi Hareket Partisinden, Adalet ve Kalkınma Partisinden, Cumhuriyet Halk Partisinden birer üye göreve getirildi.


Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Erzincan Belediye Meclisinde encümen, çeşitli komisyonlar ile bağlı bulunan birliklere üye seçimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Bekir Aksun Başkanlığında ve en genç meclis üyeleri Mustafa Emre Başakın ve Dilan Deniz Han Meclis Kâtip üyelikleri ile belediye meclis kâtip üyeliği seçimi yapıldı.


Meclis Katip Üyeliklerine


1- Levent Baydaş (MHP)


2- Selami Mayda (MHP)


3- Mehmet Ali Turan (Yedek) (CHP)


4- Erkan Polat (Yedek) (MHP)


Belediye Meclisi Başkanlığı 1. ve 2. Vekilliğe


1- İlhan Akpınar (MHP)


2- Yahya Kolat (MHP)


Encümen Üyeliklerine


1- Hüseyin Söğütlüpınar (MHP)


2- Recep Gökalp (Ak Parti)


3- Çağdaş Baydaş (CHP)


Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine


1- Ahmet Özerdal (MHP)


2- M. Bülent Demirel (MHP)


3- Gürbüz Gündüz (Ak Parti)


4- Süleyman Yıldırım(Ak Parti)


5- Mehmet Demir (CHP)


2 üye MHP, 2 üye AK Parti ve 1 üye CHP olmak üzere İmar Komisyonu üyeliklerine


1- Lokman Çağan (MHP)


2- Volkan Yıldırım(MHP)


3- Ferhat Yıldız (Ak Parti)


4- Yakup Sezgin (Ak Parti)


5- Dilan Deniz Han (CHP)


Tarihi Kentler Birliği üyeliklerine


1- Canan Bektaş (Ak Parti)


2- Dilan Deniz Han (Yedek) (CHP)


Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği üyeliklerine


1- Aydın Öcalan (MHP)


2- Ertan Buyruk (Ak Parti)


3- Mehmet Demir (CHP)


Belediye meclisi tatil ayı oylamaya sunuldu ve ağustos ayı tatil ayı olarak belirlendi.


Erzincan Mahalli İdareler Birliği üyeliklerine


1- Erkan Polat (MHP)


2- Gökhan Ulutaş (Ak Parti)


3- Hasan Aslan (CHP)


4- Levent Baydaş (Yedek) (MHP)


5- Selim Karanlık (Yedek) (Ak Parti)


6- Çağdaş Baydaş (Yedek) (CHP)


Meclis toplantıların sesli ve görüntülü olarak kaydedilmesine görüşülerek karar verildi.


Erzincan Belediyesi 2018 yılı faaliyet raporu okunarak oylandı ve kabul edildi.


2018 yılı mali denetim raporu meclis başkanı tarafından mecliste okutularak meclise bilgi verildi ve diğer gündem konuları görüşülerek karara bağlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.