SAĞLIK - 11 Mayıs 2022 Çarşamba 11:50

Hemşire adayları vatandaşları “inme” konusunda bilgilendirdi

A
A
A
Hemşire adayları vatandaşları “inme” konusunda bilgilendirdi

İnme Haftası etkinlikleri çerçevesinde EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar bilgilendirildi.

İnme Haftası etkinlikleri çerçevesinde EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar bilgilendirildi.


EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından inme haftası etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlara boy, kilo ve tansiyon ölçümü yapılarak el broşürü ve bilgilendirme yapıldı.


Erzincan Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili bilgi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Araştırma Görevlisi Nadire Yıldız Çıltaş konuşmasında, “Beyin damar hastalıkları dünyada en fazla fonksiyon kaybına neden olan, yaşam kalitesini düşüren hastalıklardır. Dünyada ölüm nedenleri arasında ise 3. sırada yer almaktadır. İnme ani olarak ortaya çıkan ve çok hızlı tedavi gerektiren hastalıktır. İnme belirtilerinin toplum tarafından tanınması, farkındalığın arttırılması koruyucu sağlık hizmetlerinin önemli kısmını oluşturmaktadır.


Biz de bugün öğrencilerimizle birlikte Erzincan halkına inme hastalığı hakkında bilgi vermek, farkındalık oluşturmak için 10 Mayıs İnme Farkındalık Günü etkinliğimizi oluşturduk. Herkese sağlıklı ve inmesiz günler dilerim” dedi.


Etkinlik ile ilgili konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Sedanur Sulu ise, “10 Mayıs Dünya İnme günü etkinliğimiz dahilinde bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak için buradayız. Öncelikle inme ile ilgili bilgi vermek istiyorum. İnme, beyindeki damarların tıkanması sonrasında meydana gelen bir hastalık. İnmenin en önemli risk faktörü ise yüksek tansiyon, diyabet, sigara ve alkol kullanımıdır. İnsanlarımızı bu konularda bilgilendirme ve farkındalık oluşturuyoruz. Burada el broşürleri dağıtarak bilgilendirmelerde bulunuyoruz, tansiyon ölçümü yapıyoruz, boy ve kilo ölçümleri yaparak indekslerini hesaplıyoruz. Yapılan etkinliğe ilginin fazla olması dolayısıyla burada bulunan tüm insanlara sağlıklı günler diliyoruz” dedi.


Gün boyu devam eden etkinlik ve farkındalık adına vatandaşlar öğretmen akademisyen ve öğrencilere teşekkür ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında çevre düzenlemesi sebebiyle çıkan kargaşada bir kişinin AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi neticesinde yere düşerek yuvarlanmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Efe, "İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim. Ailemi, dostlarımı, dava arkadaşlarımı ve bizlere güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratan görüntülerin yaşanmasına neden oldum. Çok üzgünüm" dedi. Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları arasında kavga çıktı. Olay sebebiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de bölgeye gitti. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi ile yere düşerek yuvarlandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, yere düşen İbrahim Efe’ye "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. "Öfkeme yenik düştüm" Sosyal medya hesaplarından yazılı açıklama yapan İbrahim Efe, "Doğup büyüdüğüm mahallem Tavşantepe başta olmak üzere, şehrimize hizmet etmek için çocuk denecek yaşlarda siyasetin içine girdim. Benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen komşularım, dostlarım, arkadaşlarım sayesinde önce mahallemde muhtar olarak bu yüce duyguyu yaşamayı Rabbim bana nasip etti. Çok şükür ki şimdi de İzmit Belediye Meclis Üyesi olarak milletimize hizmet etmek nasip oldu. Bu yeni görevimin verdiği sorumlulukla ve aynı zamanda mahallemin hemen yanı başındaki bir talep ve ihtiyaç olarak Kocaeli Şehir Hastanesi’ne yaya geçişi yapılması için farklı kurumlarla temas halindeydim. Bu sabah İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim. Ailemi, dostlarımı, dava arkadaşlarımı ve bizlere güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratan görüntülerin yaşanmasına neden oldum. Çok üzgünüm. Yaşadığım üzüntüyü ifade edecek kelime bulamıyorum. Özellikle bana çok güvenen ve desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen ailem ve dostlarım başta olmak üzere, değerli dava arkadaşlarımdan, il ve ilçe başkanlarımdan, belediye başkanlarımdan, çok kıymetli hemşehrilerimden hiçbir mazerete sığınmadan özür diliyorum" ifadelerini kullandı.
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.