GENEL - 15 Şubat 2020 Cumartesi 16:07

Aşkale Gençlik Spor Voleybol takımı Gümüşhane’de avantaj elde etti

A
A
A
Aşkale Gençlik Spor Voleybol takımı Gümüşhane’de avantaj elde etti

Anadolu Yıldız Erkekler Voleybol Türkiye Şampiyonası yarı final müsabakaları bugün Gümüşhane’de başladı.

Anadolu Yıldız Erkekler Voleybol Türkiye Şampiyonası yarı final müsabakaları bugün Gümüşhane’de başladı.


Erzurum’u temsilen liglere katılmaya hak kazanan Aşkale Gençlik Spor Müdürlüğü Voleybol takımı yarı finallere fırtına gibi başladı. Ligin favori takımı olarak gösterilen Tokat Voleybol takımını 3-1’lik net bir skorla yenerek büyük bir avantaj elde etti. Takım, yarın 10:30 da Van spor ile karşılaşacak maçı yendikleri takdirde direk Türkiye Şampiyonasında oynamaya hak kazanacak.


Antrenör Mehmet Kırık yaptığı açıklamada "Gümüşhane’de başlayan Yıldız Erkekler Voleybol ligi yarı finallerine takım olarak çok iyi hazırlandık. 3 gruptan oluşan müsabakalara zorlu bir grupta mücadele ediyoruz ve turnuvanın favori takımını yenmenin sevincini yaşıyoruz. Tabi ki bizlerde çok iyi bir takımız asla rehavete kapılmayacağız. Yarın ki maçımızı da inşallah kazanırsak Türkiye Finallerinde oynamaya hak kazanıp ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Finallere hazırlanırken bizlere her türlü imkanı sağlayan başta İlçe Kaymakamımız Mehmet Aksu olmak üzere Belediye Başkanımız Ahmet Yaptırmış, Gençlik Spor il Müdürümüz Fuat Taşkesenli, Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, İlçe Gençlik Spor Müdürümüz Şuayp Gacır ve Milli Eğitim Müdürü Serhat Erdem’e teşekkür ediyoruz" dedi.


Aşkale Voleybol Takımı kazandıkları Tokat Spor maçını tüm Aşkale’ye hediye ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Türkiye’nin ilk müze dergisi, Troy Museum Journal yayın hayatına başladı Çanakkale’de, 5 bin 600 yıllık geçmişe sahip Troya Ören Yeri’nden çıkan eserlerin sergilendiği Troya Müzesinde, Türkiye’nin ilk müze dergisi, Mart 2024’te Troy Museum Journal yayın hayatına başladı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü olurlarıyla Troya Müzesi tarafından DergiPark bünyesinde kurulan Troy Museum Journal (Troya Müzesi Dergisi) yayın hayatına başladı. Hakemli bir dergi olarak yılda iki sayı yayınlanacak olan Troy Museum Journal’ın ilk sayısı 18 Mart’ta çıktı. Troy Museum Journal, Müzecilik, Arkeoloji, Tarih, Sanat Tarihi, Etnografya, Sosyoloji, Coğrafya, Edebiyat Tarihi, Felsefe Tarihi ve Kültürel Çalışmalar gibi alanlarda bilimsel araştırma ölçütlerine ve etik kurallara uygun bir şekilde yazılmış bilimsel makaleler, araştırma inceleme makaleleri, derleme yazıları gibi çalışmaları yayınlamayı ve araştırmacılar ile paylaşmayı amaçlanıyor. Derginin genel çerçevesinde Müzecilik, Arkeoloji, Tarih, Sanat Tarihi, Etnografya belirlemekle birlikte bunlarla ilişkili Sosyoloji, Coğrafya, Edebiyat Tarihi, Felsefe Tarihi ve Kültürel Çalışmalara kuramsal ve yöntemsel yaklaşımları içeren makalelere de açık olacak. Troy Museum Journal (Troya Müzesi Dergisi) hakkında müzede bilgilendirmelerde bulunan Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, “Bir süre önce Troya Müzesi’nin bir dergi çıkaracağına duyurmuştuk. Nihayet 18 Mart Günü Troy Museum Journal Dergisini, Dergi Park’ta yayın hayatına başlattık. Troy Museum Journal Dergisi, Dergi Parkta yer alan platformda bir müze adına çıkartılmış ilk ve tek dergi. Derginin ilk sayısı Mart ayında yayın hayatına girmiş oldu. İkinci sayısı ise Eylül ayında yayınlanacak. Böylece her yıl, yıl da iki sayı olarak yayınlanacak. Şu anda TR dizin sitesinde dergi taranır ve ulaşılabilir durumda ve yakın sürede de uluslararası platformlarda taranmayı hedefliyoruz. İlk sayısında yaklaşık toplam da beş makaleyle yayın hayatına başladı. Beş makalenin büyük bir kısmı Troya Müzesi ve bölge ile alakalı, bunlardan bir tanesi Troya Müzesindeki Helenistik Dönem ağırlık koleksiyonunu çalışan bir makale oldu. Bir başka makale de Lampsakoslu bir vatandaşa ait bir onurlandırma kitabe ilk kez duyurulmuş oldu. Bir başka makale de Tevfikiye köyünde ilk defa ortaya çıkan Troya’daki kaynak mağarasının bir benzeri olan bir yapay su mağarası ilk defa tanıtılmış olduğu. Böylece Troya Müzesi bir müze olmanın dışında bir enstitü gibi çalışmaya da devam ediyor olacak” dedi.
Ankara Orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan yapay zeka sistemi uluslararası ödüle aday Tarım ve Orman Bakanlığının orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarında kullandığı Karar Destek Sistemi, Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Telekomünikasyon Birliğince “Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi Ödülleri”ne aday gösterildi. Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğünün (OGM) 2022’den beri kullandığı yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Karar ve Destek Sitemi, pek çok alt sistemin bir araya geldiği bir yazılım olma özelliği taşıyor. Sistemle meteorolojik veriler, ORBİS verileri, İHA ve uydu görüntüleri bir araya getirilerek orman yangınlarıyla mücadeleye büyük güç katıyor. Karar Destek Sistemi ile meteorolojik veriler doğrultusunda orman yangını çıkma ihtimali ve meydana gelen orman yangınının sebebiyle ilgili tahminde bulunulabiliyor. Ayrıca bir orman yangını durumunda anlık meteorolojik ve coğrafik şartlar analiz edilerek en doğru müdahale şekli belirlenmesine yardımcı olup, yapılan müdahale simüle edilebiliyor. Değişen şartları sürekli olarak analiz eden yapay zeka destekli Karar Destek Sistemi, yangının anlık olarak davranışını ve ilerleyişini öngörebiliyor. Bu tahminler sonucu ekipler yangına daha etkili müdahalelerde bulunabiliyor. Ayrıca yangının ilerleyişi ve tehlikesi dikkate alınarak tahliye edilmesi gereken yerleşim birimleri zamanında boşaltılabiliyor. Sistem yine mevcut verileri sürekli analiz ederek, anlık olarak kayıt altına alabiliyor. Böylece bu bilgi havuzu sayesinde yangınla mücadele çalışmalarında sistemde sürekli iyileştirmeler de yapılabiliyor. Bakan Yumaklı: “Vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz” Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yerli sistemin orman yangınlarında alevlerle mücadele eden ekiplere büyük destek sağladığını belirtti. Sistemin uluslararası bir ödüle aday gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Yumaklı, “Tüm vatandaşlarımızın internet üzerinden yapılan oylamada Bakanlığımıza destek vermelerini bekliyoruz. 31 Mart’a kadar sürecek oylama sonucunda milletimizin de desteğiyle hak ettiğimiz ödülü alacağımıza yürekten inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. Oylama internet üzerinden yapılabilecek Vatandaşlar, https://www.itu.int/net4/wsis/stocktaking/ adresi üzerinden 31 Mart 2024 tarihine kadar oy kullanabilecek. 18 kategoride yapılacak olan oylama sonucunda her kategoride en fazla oy alan projelerin sahiplerine ödülleri, 27 - 31 Mayıs tarihlerinde Cenevre’de yapılacak olan törenle verilecek.