SPOR - 16 Mayıs 2019 Perşembe 15:01

Atatürk Üniversitesi, spor müsabakalarına damga vurdu

A
A
A
Atatürk Üniversitesi, spor müsabakalarına damga vurdu

Bilimsel ve kültürel faaliyetlerin yanında sportif başarılarıyla da adından söz ettiren Atatürk Üniversitesi, birçok branşta düzenlenen şampiyonalarda üstün başarı elde etti.

Bilimsel ve kültürel faaliyetlerin yanında sportif başarılarıyla da adından söz ettiren Atatürk Üniversitesi, birçok branşta düzenlenen şampiyonalarda üstün başarı elde etti.


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Spor Müsabakaları Genel Madalya Dağılımı Sıralamasında uzun yıllardır birinciliği kimseye kaptırmayan Atatürk Üniversitesi bu sene de başarılı sonuçlar almaya devam ediyor.


Bowling Şampiyonluğunda Adres Değişmedi


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun 2018-2019 yılı faaliyet programı çerçevesinde düzenlediği üniversiteler arası Bowling (kadın-erkek) Türkiye Şampiyonası 05-08 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara’ da yapıldı. Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Emre Belli yönetiminde müsabakalara katılan üniversitemiz Bowling Kadın ve Erkek takımları yeniden Türkiye Şampiyonu oldu.


Atatürk Üniversitesi Boksta Kendi Rekorunu Egale Etti


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen üniversiteler arası Boks (Erkek) Türkiye Şampiyonası 06-11 Mayıs 2019 tarihleri arasında Muğla’da yapıldı.


Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ahmet Gökhan Yazıcı gözetiminde müsabakalara hazırlanan üniversitemiz Boks takımı, kendi rekorunu egale ederek 4 altın, 2 gümüş madalya ile toplam 26 puan alarak takım halinde yeniden Türkiye Şampiyonu oldu.


Boks (Erkek) Türkiye Şampiyonasında 60 kiloda Ahmet Otçu, 69 kiloda Yunus Emre Batman, 75 kiloda Hakan Kanyar ve 91 kiloda Cihandar Enes Alkazak Türkiye Şampiyonu olurken, 81 kiloda Ömer Kaba ile 49 kiloda Muhammed Taha Kaçar ise elde ettikleri sonuçlar ile Türkiye 2.si oldular.


Basketbol Takımı Süper Lige Yükseldi


Çeşitli fakültelerden öğrencilerin katılımı ile kurulan ve yakaladıkları uyum ile kısa zamanda önemli başarıların altına imza atan Atatürk Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Çanakkale’de düzenlenen Süper Lige Terfi maçlarında 3. olarak Süper Lige yükselme başarısı gösterdi.


Spor Bilimleri Fakültesinden Öğr. Gör. Hamit Kavurmacı ile Arş. Gör. Levent Önal öncülüğünde müsabakalara katılan Atatürk Üniversitesi Erkek Basketbol Takımı daha önce, 1. Lig Basketbol Müsabakaları Bölgesel Liginde birinci olarak Çanakkale’de gerçekleştirilen turnuvaya katılmaya hak kazanmıştı.


Hedefi 12’den Vurdular


Birçok branşta birinciliği elde eden Atatürk Üniversitesi, Okçulukta da ipi göğüsleyen taraf oldu. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 30 Nisan - 4 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’de düzenlenen Üniversitelerarası Okçuluk Türkiye Şampiyonasında Atatürk Üniversitesi Okçuluk Erkek Takımı Türkiye Şampiyonu oldu.


Elde Edilen Başarılar Kurumsal Prestije Katkı Sağlıyor


Pozitif bilimlerin yanında, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda elde edilen başarıların dünya üniversiteleri ile rekabet içinde olan Atatürk Üniversitesinin prestijini her geçen gün daha da yukarı taşıdığına dikkat çeken Rektör Çomaklı: “Ulusal ve uluslararası alanda üniversitemizin marka değerine olumlu yönde katkı sağlayan bu dereceler, spora ilgi duyan öğrencilerin üniversitemizi tercih etmelerine de vesile oluyor. Elde edilen bu başarılarda emeği geçen antrenörlerimizi ve öğrencilerimi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.