POLİTİKA - 21 Ekim 2021 Perşembe 10:27

Aydemir 2022 bütçesini değerlendirdi

A
A
A
Aydemir 2022 bütçesini değerlendirdi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Millet İttifakı diye önümüze getirilen şey, suni bir yapı, içselleştirilmemiş, birbirlerinin politikalarını kabul etmeyen bir yapı.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Millet İttifakı diye önümüze getirilen şey, suni bir yapı, içselleştirilmemiş, birbirlerinin politikalarını kabul etmeyen bir yapı." dedi. Milletvekili Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.


Aydemir Gündeme İlişkin Notları Paylaştı


2022 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu üzerine tespitlerde bulunan Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika’daki ziyaretlerine ilişkin vurguları paylaştı. 20 Ekim tarihi üzerinden 1942 yılında CHP iktidarı döneminde ekmek karnelerinin dağıtıldığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, CHP iktidarlarının yokluk ve kuyruklar dönemi olduğuna kayıt düştü. Milletvekili Aydemir basın toplantısında 20 Ekim 1992’de Bingöl Solhan’da 19 sivilin şehid düştüğü katliamı dile getirerek, bölücü hainleri lanetlerdi, şehitleri rahmetle andı.


2022 Merkezi Yönetim Bütçesi


AK Parti Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin görüşme sürecinin başladığını aktardı. Bütçenin yaklaşık 1,5 trilyonluk bir geliri ön gördüğünü belirten Aydemir, bütçede en yüksek payın da eğitime ayrıldığını kaydetti.


Bütçe Hedefleri Ve Büyüklüğü


Aydemir, ‘Bütçemizin büyüklüğü yaklaşık 1.5 trilyonluk geliri öngörüyor. Ve bu bütçede yine her defasında AK Parti hükümetlerinin her seferinde yaptığı gibi, en yüksek pay Milli Eğitime ayrıldı. Yaklaşık 275 milyar. Yüksek öğretimle beraber 275 milyara yakın bir değer milli eğitime ayrıldı. Biz 20 yıl üst üste bütçe yapma şerefine nail olmuş bir siyasi hareketiz. Cenabı hakka ne kadar şükretsek azdır. Şükrediyoruz, elhamdülillah. Bu büyük millet, bu aziz millet bize vazife verdi, 20 yıl üst üste bütçe yapma şerefini bize bahşetti. Bundan dolayı cenabı hakka şükrediyoruz, milletimize de teşekkür ediyoruz. Milletimize minnettarız. Böylesine bir bahtiyarlığı bize sundukları için. ‘ dedi.


Bütçenin Öncelikleri


Bütçenin öncelikleri, hedefi üzerinde tespitlerini paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘Biz bütçe yapıyoruz, ülkemiz kalkınsın, ülkemiz gelişsin diye yapıyoruz. Biz bütçe yapıyoruz milletimiz huzur içinde yaşasın diye. Biz bütçe yapıyoruz milletimiz milletler camiasında çok daha ileri noktalara varsın diye. Bütçe yapış gerekçemiz budur. Daha huzurlu bir ülke, daha huzurlu insanlar, daha huzurlu bir dünya. Bu bütçe sadece ülkemiz için değil, bütün bir dünyaya huzur enjekte etmek için yapılıyor. ‘ kaydını düştü


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika Ziyareti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika ülkelerini ziyaretine değinen ve buna ilişkin eleştirilere yanıt veren Aydemir, "Ne yapıyoruz oralarda? Oralarda, bizim ülkemizde üretilen ürünlerin ihracına gayret sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.


Ak Parti Dönemi Dünyaya Açılma Dönemi


AK Parti döneminin dünyaya açılma dönemi olduğuna vurgu yapan Milletvekili Aydemir, AK Parti iktidarları öncesinde Afrika Kıtasının ihmal edildiğini belirtti. Milletvekili Aydemir, ‘Biz gelmezden önce 9 tane büyükelçiliğimiz vardı Afrika’da. Adeta unutmuştuk. O sayfa yoktu bize. O sayfa kimindi? Fransa’nındı. Onlar o sömürgeci kafalarını oraya teksif etmişlerdi. İstedikleri gibi o zemini kullanıyorlardı. Bizimle beraber büyükelçilik sayımız 43’e çıktı. Şimdi Angola’da, Togo’da, Nijerya’da ne yapıyoruz, oralarda ülkemizde üretilen ürünlerin ihracına gayret sarf ediyoruz. Ticaret hacmimiz daha önce 4 milyar dolardı, bütün bir Afrika’yla. Biz geldikten sonra ticaret hacmimiz 25 milyar dolara yükselmiştir. Dahası olacak inşallah. Bu gezi ve ziyaretlerin amacı bu. Bu ziyaretlerin amacı oradaki insanların huzurunu temin etmek. Tesis etmek. Orada kim yaşıyorsa, hangi milletler, varsa. Ayırım gayrım gözetmeksizin hepsini kucaklıyoruz. Bizim zihniyetimiz bizim anlayışımız; insansa mesele bitmiştir, insan mübarektir. Böyle bakıyoruz. ‘ dedi.


Aydemir’den Muhalif Yaklaşıma Tepki


Milletvekili Aydemir, ‘Oysa muhalif olanlar ne yapıyorlar, geçtiğimiz gün gazeteci etiketi kullanan bir hanımefendi, gazeteci demiyorum, çünkü gazetecilere çok büyük saygım var. Gazetecilik etiketini kullanıp asla onu içselleştirmemiş olanlar muhalif damarı ifade için öyle lüzumsuz laflar ediyorlar ki, aynen şunu söylüyor; diyor ki, bizim paramızla Afrika’da niye geziyorsunuz? Onun kafası bu kadar. Ülkesi için zerre kadar fikretmiyor, düşünmüyor. Demiyor ki, Cumhurbaşkanı dünyayı geziyor, sırf buradaki insanlar daha huzur üzere yaşasınlar, milletimizin refahı daha artsın diye. Afrika’ya da huzur gitsin diye. Onu hiç düşünmüyor, aklından geçmiyor, çünkü o sadece ve sadece kendini düşünen bir kafada. Onun zihniyeti bu. Böyle olduğu içindir ki, diyor ki bizim paramızla Afrika’ya niye gidiyor, diyor. Bu kadar ucuz düşünenlere karşı çok yüksek düşünen bir cumhurbaşkanımız var. Ve o yüksek düşünceyi hayata yansıtıyoruz. İşte Afrika’daki insanlar bize yüreklerini açıyorlar. ‘ diye konuştu.


CHP Dönemindeki Ekmek Karnesi Kuyrukları


Basın toplantısında CHP iktidarlarının millete yaşattığı çilelere değinen Milletvekili Aydemir 1942 yılındaki ekmek karnesi dağıtım kuyruklarını gündeme getirdi. Milletvekili Aydemir, ‘Ve geldiğimiz nokta, tarihte bugün 20 Ekim 1942 yılında ne oldu biliyor musunuz? Ekmek karnelerinin dağıtıldığı gün bu gün. CHP hükümetlerinin olduğu zamanlar. CHP’li zamanlarda ekmek karnelerinin dağıtıldığı gün bugün. Şimdi CHP grup başkanvekili benzin istasyonlarındaki araç kesafetini, araç yoğunluğunu görünce kendi dünyalarına gitmiş, tivit atmış, benzin kuyruğu başladı diye. O ekmek kuyruklarında ekmek karnelerinde zihnini sabitlediği, zihinleri orada kaldığı için böylesine yayın yapıyorlar. Böylesine bir bakış açıları var. Biz ne yapıyoruz, 1.5 trilyonluk bütçe yapıyoruz. Biz ne yapıyoruz Afrika’da ülkemizi tanıtıyoruz, ülkemizin ürünleri oraya ihraç edilsin diye gayret sarf ediyoruz. Bizim derdimiz bu, onların derdi de bu. Onların zihinleri ekmek karneleriyle düzenlenmiş, tezyin edilmiş, süslenmiş; ama biz milletimizin huzuruyla süslemişiz. Ve ilanihaye de böyle gidecek. ‘ dedi.


Cumhur İttifakı Ve Diğerleri Arasındaki Fark


Sunumunda Türkiye’nin ulaşım alanındaki yaklaşım ve yatırımlarına değinen Milletvekili Aydemir, 20 ekim 1939 yılında Sivas - Erzurum demiryolunun hizmete açıldığını belirterek, ‘Biz şunu söylüyoruz hep altını çizdik, Ulaştırma Bakanlığı bütçelerinde konuştuk, şimdi Hızlı Tren, Yüksek Hızlı Tren, bu projelerin peşindeyiz. Ve diyoruz ki, Sivas’tan Erzincan’a, Erzincan’dan Erzurum’a, Kafkaslara Zengezur koridoruna, Türk Dünyasına buradan hızlı tren gitsin diyoruz. Bununla ilgili bizim uğraşılarımız. Hükümetimiz cumhurbaşkanımız bunlarla meşgul. Kafamız bunlarla meşgul, milletimize dönük bir meşguliyet içerisinde. Ama öbürleri öyle değil. Öbürlerinin kafası, altını çiziyorum, bugün karneler dağıtıldı diyorum, orada sabit kadem etmişler. Oraya takılı kalmışlar. Milletimizden istirhamımız şudur, lütfen fikretsinler, düşünsünler ve kıyas yapsınlar. Allah muhafaza top bunların ayaklarına geçerse, yeniden bunlar ülkeyi yönetmeye kalkarlarsa, emin olun ki 1942’deki ekmek karnelerinin dağıtılma dönemini ararız. Görüyoruz, birikim yok, hamule yok. İşleri, sadece ve sadece enfüsi düşünceler izhar etmek. İşte bir gazeteciyi örnek veriyoruz, zihni muhalefete endeksli bir gazeteci etiketini kullanan isim. Ne işi var diyor, bizim paramızla Afrika’da geziyor diyor, neyin parasıysa o. Böyle bir düşünceye Allah fırsat vermesin.’ diye konuştu.


Şehitlere Rahmet, Hainlere Lanet


20 Ekim 1992 yılında PKKlı hainlerin Bingöl Solhan’da işlediği katliamın acısının dinmediğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bugün 20 Ekim, yüreğimizde bir başka yara var. Bingöl’ün Solhan ilçesinde yol kesen hainler, imansızlar, vicdansızlar, millet düşmanları, Kürt düşmanları, Türk düşmanları, İnsanlık düşmanları 19 günahsız, sivil vatandaşımızı katlettiler.1992 yılında, Bingöl Solhan’da. Eğer bunların eline fırsat geçerse, yeniden fetö yeşerir, yeniden pkk yeşerir. Bakın, onları biz yer ile yeksan ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız ne söylemişti, ‘inlerine gireceğiz’ demişti. İnlerine girdik, yok ettik bütün bütün. Hayat hakkı tanımayacağız bunlara. Ama bunların eline fırsat geçerse, olacak olan yeniden o hale düşmektir Allah muhafaza. Allah korusun milletimizi. Hepimizi muhafaza etsin. Aradaki farkı görün diye özellikle not düşüyorum. ‘ dedi.


Türkiye’yi Zirvelere Taşıyoruz


Milletvekili Aydemir, İnşallah bütçemiz hayır ve uğur getirecektir.ve inşallah ülkemizin yolu daha açık olacak. Bundan eminiz, halkın içindeyiz görüyoruz. İnsanlarımız cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanlı yönetimin lezzetine vardı. O lezzeti o tadı aldı. Bundan sonra bir daha eskiye bu millet evrilmez. Kim neyin hayalini kurarsa kursun, onunla iktifa edecekler, onunla yetinecekler. O hayal onlara yeter o kadar. Ama hakikat Türkiye’yi zirvelere taşıyan AK parti iktidarının sayın cumhurbaşkanımızın liderliğindeki yürüyüşün devamı olacaktır.’ vurgusunda bulundu


Tezkere Oylaması


Bir gazetecinin, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin iki yıl daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’nin TBMM Başkanlığına sunulduğunu anımsatarak, "Muhalefetin destek verip vermeyeceği merak konusu, bu konuda değerlendirmeniz nedir?" soruna Aydemir, "Dünkü tezkerenin oylaması sonrasında bir fotoğraf çıktı ortaya. CHP kerhen oy verdi, onu zaten söyledi. HDP karşı çıktı, biliyorsunuz. Buradaki fotoğraf da ortaya bir şey koyuyor; Millet İttifakı diye önümüze getirilen şey, suni bir yapı, içselleştirilmemiş, birbirlerinin politikalarını kabul etmeyen bir yapı." yanıtını verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Hakkari’de 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Hakkari’nin gelişimi ve kalkınması açısından önem taşıyan projelerin değerlendirildiği 2024 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Ali Çelik başkanlığında yapıldı. Gerçekleşen toplantıda; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, DSİ 174.Şube Müdürlüğü, Karayolları 114. Şube Şefliği ve Telekom Müdürlüğü, kurumlarının çalışmalarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Toplantıda; önceki dönem yatırımları ve 2024 yılı yatırımları, yatırımların ve sosyoekonomik gelişmelerin izlenmesi ve koordinasyon çalışmaları, sorunlar ve çözüm önerileri de istişare edildi. Hakkari’de 2024 Yılı 1. dönem sonu itibariyle il yatırım takip sisteminde toplam tutarı 49 milyar 142 milyon 288 bin 215 TL olan 165 projenin aktif olarak kayıtlı olduğu ve hâlihazırda izlendiği, bu projelerin gerçekleşmesi için toplam 15 milyar 867 milyon 77 bin TL harcama yapıldığı, yüzde 32,29 oranında nakdi, yüzde 32,78 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığı belirtildi. Toplantıda ayrıca projelerin durum bazında, ilçe bazında, belediye bazında, sektör bazında ve yatırımcı kuruluş bazında dağılımlarına ilişkin analizler incelendi. Vali Ali Çelik’in talimatları doğrultusunda Mir Kalesi’nin ve Şemdinli Kelat Sarayı’nın tarihi dokusunun ortaya çıkarılması ve turizme kazandırılmasına yönelik jeoradar ve kazı çalışması da başlatıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Vali Yardımcıları Furkan Berber ve Tayyar Emre Mahmutoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Onay, koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.
İstanbul Banu Parlak: “Kendilerini mağdur gösterip beni kötü göstermeye çalışmalarından çok yoruldum” Çocuğumun can güvenliğinden endişe ettiğini belirten sosyal medya fenomeni Banu Parlak, “Çocuğumun can güvenliğinden endişe ediyorum. Tutukluluklarının devamına karar verildi. Adalete güveniyoruz. Kumpas kumpas deniliyor. Bakın benim bunu yapma kudretim yok. Artık insanların gözünden bu algıyı oluşturmaktan vazgeçsinler. Kendilerini mağdur gösterip beni kötü göstermeye çalışmalarından çok yoruldum çok sıkıldım” dedi. Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı’nda bulunan sosyal medya fenomeni Banu Parlak’a ait güzellik merkezi 1 Ekim 2023 günü saat 02.00 ve 04.30 sıralarında motosikletli şüphelilerce kurşunlanmıştı. Olaya ilişkin hazırlanan iddianame kapsamında Dilan, Engin ve Sezgin Polat’ın ‘azmettirme’ suçundan cezalandırılması istenen davanın görülmesine Küçükçekmece Adliyesi’nde devam edildi. Mahkeme, yakalama kararlarının ve tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Dosyanın İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosya ile birleştirilmesine hükmedilerek duruşma ertelendi. Duruşma sonrası Banu Parlak ve avukatı Yalçın Tok basın mensuplarına açıklama yaptı. Çocuğumun can güvenliğinden endişe ettiğini belirten Banu Parlak, “Çocukları için üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Mahkeme salonunda kızını gördüm. Fakat benim de bir evladım var bende arkasında durmak zorundayım. Bende kendi çocuğumun güvenliğini düşüyorum. Çocuğumun can güvenliğinden endişe ediyorum. Tutukluluklarının devamına karar verildi. Adalete güveniyoruz. Kumpas kumpas deniliyor. Bakın benim bunu yapma kudretim yok. Artık insanların gözünden bu algıyı oluşturmaktan vazgeçsinler. Kendilerini mağdur gösterip beni kötü göstermeye çalışmalarından çok yoruldum çok sıkıldım” dedi. Banu Parlak’ın Avukatı Yalçın Tok Duruşma sonunda Banu Parlak’a iki kişinin tükürdüğünü belirterek “Bir örgüt soruşturması var. Onunla birleştirme kararı verildi. Duruşma salonundan çıktığımızda iki tane benim tanımadığım ama fenomen olduğunu iddia eden iki kişi Banu hanıma tükürerek hakaret ettiler. Onlar hakkında da hemen suç duyurusunda bulundum” ifadelerini kullandı.
İzmir Sektör 30. Marble İzmir Fuarı’nı beklemeye başladı Türkiye doğal taş ihracatının can damarı Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, dünyanın dört bir yanından sektör temsilcisi ve ziyaretçilerini 17-20 Nisan tarihleri arasında fuarizmir’de ağırladı. Yaklaşık 6 milyar dolarlık maden ihracatının 2 milyar dolarlık payını oluşturan doğal taş ihracatına önemli katkı sağlayan Marble İzmir, oluşturduğu iş hacmiyle hem katılımcıları hem sektörü hem de İzmir esnafını mutlu etti. Yapılan iş anlaşmalarının yanı sıra otellerdeki doluluk, restoranlardaki artan iş hacmi, kentin alışveriş merkezleri ile turistik yerlerindeki yoğunluk memnuniyet oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından fuarizmir’de 150 bin metrekareyi aşkın açık ve kapalı sergi alanında bin 14 katılımcıyla, Çemar Traverten & Mermer ana sponsorluğunda gerçekleşen Marble İzmir - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, toplam 68 bin 975 ziyaretçiyi ağırladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, doğal taş sektörü için markalaşma ve pazarlamanın önemini vurgulayarak “Biz bu dönemde bölgesel olarak kalkınmaya önem vereceğiz. Bunun için komşu illerimizle, Türkiye’deki tüm kurum kuruluşlarımızla iş birliği içinde olacağız. İzmir tarihi olarak ticaret kentidir, fuarlar kentidir. Bu yönünü geliştirmek için çok çaba harcayacağız. 30’uncusunda ve daha sonralarında daha gelişmiş fuarlarla, 20 bin metrekare ilave ile beraber daha büyük organizasyonlarla buluşmayı diliyorum” diyerek açtığı Marble İzmir’i, dünyadaki 125 ülkeden 8 bin 277’si yabancı, 76 ilden 60 bin 698’i yerli olmak üzere toplam 68 bin 975 kişi ziyaret etti. Bu yılın ilk üç ayında ihracatını artıran, fuarda da önemli satışa ve anlaşmalara imza atan doğal taş sektörü, 9 - 12 Nisan 2025’te düzenlenecek 30. Marble İzmir’i beklemeye başladı. Katılımcılar 19 ülkeden 130 firmayla iş görüşmesi yaptı İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Türk doğal taş sektörünün dünyaya açılan kapısı olan Marble İzmir Fuarı’nın, sağladığı ticaret hacmiyle yeni yıla umut olduğunu belirterek, “Ticaret Bakanlığı’nın ihracata yönelik destekleriyle Ege Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ile ortak üç farklı alım heyeti programı düzenledik. Bu programlar kapsamında hedef ülke olarak belirlenen 19 ülkeden, 130 firmayla katılımcı firmalarımız yüzlerce iş görüşmesi yaptı. Doğal taş sektörünün yeni pazarlara açılması için ihracatımızda ilk sırayı alan Çin, ABD, Hindistan, Suudi Arabistan gibi ülkelerin yanı sıra Güney Kore’den Avustralya’ya, Brezilya’dan Birleşik Krallık’a kadar çok sayıda ülkeden profesyonel ziyaretçi fuarda yer aldı. Fuar süresince düzenlenen B2B görüşme programlarıyla da katılımcı firmaların müşterilerle hızlı ve etkili biçimde görüşmesi için çalıştık. Dünya genelinde yaşanan siyasal ve ekonomik olaylara karşı yeni iş birliklerine, satışlara ve anlaşmalara imza atıldığını görmek bizi mutlu etti” ifadelerine yer verdi. Marble İzmir’in, bir ticaret etkinliği olmanın ötesinde, Türkiye’nin ekonomisine önemli katkılar sağlayan bir güç haline geldiğini ifade eden Canan Karaosmanoğlu Alıcı, “Fuar, dört gün boyunca sektöre yine büyük bir ticaret hacmi sağladı. Fuarımızın ilk yılında 77 milyon dolar ihracatı olan Türk doğal taş sektörü günümüzde 2 milyar dolar ihracat potansiyeline ulaştı. Bu yılki fuarımız, aynı zamanda şehrimize de önemli bir katkı sağladı. 70 bine yakın ziyaretçinin İzmir’e gelmesi, otellerin doluluk oranlarının artması ve taksicisinden lokantacısına esnafın daha fazla iş yapması, Marble İzmir Fuarı’nın aynı zamanda kent ekonomisi için de ne kadar önemli olduğunu göstermekte. Birlikte çalışarak, doğal taş sektörünü daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. MARBLE Fuarı, bizi 2024 yılı ihracat hedeflerimize bir adım daha yaklaştırdı Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, “Türk doğal taş sektörünün dünya liginde hızla ilk üç arasında girmesine büyük katkı sağlayan Marble İzmir Fuarı, 2024 yılında küresel ekonomideki soğumaya, Türk ekonomisindeki yüksek enflasyonist ortama rağmen sektörümüzün beklentileri doğrultusunda geride kaldı. Türk doğal taş sektörü olarak, 2024 yılının ilk çeyreğinde yüzde 2’lik artışla ihracatımızı 420 milyon dolara taşımıştık. Ege Maden İhracatçıları Birliği olarak Fuar’da 17 ülkeden getirdiğimiz 40 ithalatçı firmayla, 44 ihracatçı firmamızın 500 ikili iş görüşmesi yaptığı alım heyeti organizasyonu gerçekleştirdik. Birliğimiz, Türkiye’nin 420 milyon dolarlık doğal taş ihracatından yüzde 38 pay aldı ve doğal taş ihracatındaki liderliğini pekiştirdi” dedi. “Sektöre hayırlı olmasını diliyorum” Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek de “Katılımcılarımızın talepleri dikkate alınarak yeni dönemin planlamalarını, bundan önce de olduğu gibi yine ortak akılla hep birlikte danışma kurulları aracılığı ile yapmalıyız. Dışarıda kalan firmalarımızın fuara katılımı için ilk projede yer alan 20 bin metrekarelik ilave alan ihtiyacını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a arz ettik, önümüzdeki yıldan itibaren bu sorunun çözüme kavuşacağına inanıyorum” dedi.