- 28 Temmuz 2020 Salı 17:40

Başkan Sekmen Covıd-19 ile mücadelede Türkiye birincisi oldu

A
A
A
Başkan Sekmen Covıd-19 ile mücadelede Türkiye birincisi oldu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin pandemiyle mücadele çalışmaları anketlere de yansıdı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin pandemiyle mücadele çalışmaları anketlere de yansıdı.


Araştırma şirketi SONAR’ın, virüsle mücadele çalışmalarının vatandaşlar tarafından ne kadar fark edildiğine yönelik olarak yaptığı kamuoyu araştırmasından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen birinci çıktı.


Araştırmada, virüsle mücadele çalışmalarında büyükşehir belediye başkanlarının ortaya koyduğu performans değerlendirilirken, sonuçlar AK Parti ve CHP’li belediye başkanları şeklinde ayrı ayrı ele alındı.


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanları” sıralamasında zirvenin sahibi olurken, Başkan Sekmen’i Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın izledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Genç Çevirmenler Yarışması’nın kazananları belli oldu Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen “Genç Çevirmenler” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen “Genç Çevirmenler” yarışmasında dereceye giren öğrencilere sertifikaları verildi. 12. kez düzenlenen yarışmanın ödül törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ve davetliler katıldı. Bu yıl, İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere 3 kategoride 125 öğrenci yarıştı. Türkçe çevirileri ile dereceye giren öğrencilere, Avrupa Birliği Başkanlığında düzenlenen törende, Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay tarafında sertifikaları taktim edildi. Yarışmada birinci olan çevirmenler Brüksel’de yerleşik AB kurumlarını ziyaret ile ödüllendirilirken, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler, Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde ‘Avrupa Birliği Temel Eğitim Programı’na katılım sağlayabilecekler. AB ile Türkiye ilişkilerinin inişli-çıkışlı olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Bozay, “Türkiye’nin bir yol haritasında, 360 derecelik dış politikasında önemli yer tutuyor. Ankara Antlaşması’nın da 60. yılını kutladığımız bir yılda yine sizlerle birlikte böyle bir AB ilişkilerine katkıda bulunacak ayrı bir çalışma disiplininde sertifika törenindeyiz. Çok sayıda öğrenci girdi bu yarışmaya. Yarışmaya bin 248 öğrencimiz katıldı. Bu sayıda bizi çok gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.
Aydın Aydın Lisesi karma resim sergisi açıldı Aydın Lisesi öğrencilerin yıl boyunca yapmış oldukları resim çalışmaları Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi sergi alanında halkın beğenisine sunuldu. Eğitim ve öğretim sezonunun sonuna doğru gelinirken okullar öğrencilerinin 1 yıl boyunca yaptıkları eserleri sergilemeye başladı. Aydın Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ’Karma Resim Sergisi’ açıldı. Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde içerisinde sergilenen birbirinden güzel resimler büyük beğeni topladı. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Amaç sadece sanat yapan kişiler yetiştirmek değil, sanatı seven ve kültürü algılayan fertler de yetiştirmektir. Bu nedenle eğitim sistemimiz içerisinde sanat eğitimine de önem vermeliyiz” dedi. Yapılan konuşmanın ardından açılışı yapılan sergide kara kalem, sulu boya, yağlı boya gibi geleneksel tekniklerden; atık malzeme tasarımları, seramik, bisküvi üzerine çini boyama gibi yenilikçi yaklaşımlara kadar geniş bir yelpazede birçok ürün yer aldı. Atık malzemelerle yapılan çalışmalar da serginin dikkat çekici parçaları oldu. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler katılırken, program yapılan ikramların ardından sona erdi.