GENEL - 21 Nisan 2019 Pazar 15:20

Başkan Sekmen: “Değişim ve dönüşüm seferberliğini çok daha ileriye taşıyacağız”

A
A
A
Başkan Sekmen: “Değişim ve dönüşüm seferberliğini çok daha ileriye taşıyacağız”

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından ilk toplantısını yaptı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından ilk toplantısını yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in başkanlığında gerçekleşen ilk oturumda, Başkanlık Divanı’nın oluşturulmasının yanı sıra ihtisas komisyonlarında görev yapacak üyeler de belirlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, seçimlerin ardından yapılan ilk meclis toplantısını önemli mesajlar verdiği konuşmasıyla açtı.


Başkan Sekmen, 2014-2019 yıllarını kapsayan dönemi hatırlatarak, “Geride bıraktığımız 5 yılı yatırım ve hizmetlerle doldurduk. Büyük bir uyum ve işbirliği içerisinde hepimiz Erzurum için seferber olduk. Ben o dönemde görev yaptığımız tüm meclis üyelerimize buradan teşekkür etmek istiyorum. Sürece önemli katkılar sundular, Erzurum için seferber oldular” dedi.


Erzurum için yatırım ve hizmet seferberliğini yeni dönemde de sürdürme kararlılığında olduklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “El ele vereceğiz ve Erzurum’u daha modern ve yaşanabilir bir kent haline hep birlikte getireceğiz. Şu zamana kadar önemli mesafeler kaydettik, yeni planlarımız var, projelerimiz var. Burada hepimizin ortak paydasının Erzurum olduğundan hiç şüphem yok. Dolayısıyla yeni dönemde sizlerden de alacağımız güç ve enerjiyle Erzurum’daki değişim ve dönüşüm seferberliğini çok daha ilerilere taşıyacağız” diye konuştu.


Fevzi Polat Meclis Başkanvekili oldu


Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ilk oturumda daha sonra oylamaya gidilerek Başkanlık Divanı, Encümen Üyelikleri ve İhtisas Komisyonları oluşturuldu. Yapılan oylamada Fevzi Polat, Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili ve Yusuf Demircioğlu da Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkanvekili seçilirken, Encümen Üyelikleri ise, Mehmet Akarsu, Hüseyin Sağlam, Erdoğan Dönmez, Mehmet Adak ve Ömer Düzgün’den oluştu. Yine yapılan oylamada Meclis Asıl Kâtip Üyelikleri’ne ise, Mehmet Akarsu ile Serhat Akyüz seçildi. Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk oturumunda, İhtisas Komisyonları’nda görev yapacak olan meclis üyeleri de belirlendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türkiye’ye kaçak yolla getirilen yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi Kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ile Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyon çerçevesinde Türkiye’ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde yakalanan 2 şahsa da 2 milyon lira ceza kesildi. İstanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbar doğrultusunda Savcılık talimatı ve alınan arama izniyle Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi ekipleri Arnavutköy’de bulunan bir otele operasyon gerçekleştirildi. Operasyon çerçevesinde, 2 yabancı uyruklu şahsın bavulunda özel olarak hazırlanmış keseler bulundu. Keselerin içinde 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık olarak 100 bin adet civarındaki tıbbi sülük olduğu tespit edildi. Cites belgesine tabi olan ve kaçak yollarla İran’dan Türkiye’ye pazarlamak için getirildiği beyan edilen tıbbi sülüklerle ilgili herhangi bir evrak belge ibraz edilemediği öğrenildi. Ekipler, 1380 sayılı su ürünleri kanun kapsamında yasadışı yolla Türkiye’ye getirilen 28 kilogram civarındaki tıbbi sülüklere el koydu. Kaçak olarak tıbbi sülükleri Türkiye’ye getiren 2 yabancı uyruklu şahıs hakkında 2 milyon 624 bin 408 lira idari para cezası uygulandı.