- 19 Ekim 2020 Pazartesi 16:03

Başkan Sekmen muhtarlarla buluştu

A
A
A
Başkan Sekmen muhtarlarla buluştu

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlarla bir araya geldi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlarla bir araya geldi.


Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette Başkan Sekmen, muhtarlık müessesesinin önemine dikkati çekti. Sekmen, “Erzurum’da muhtarlarımızla gerçekleştirdiğimiz her bir buluşma yeni bir sinerji oluşturuyor, her toplantımız farklı güzelliklere vesile oluyor. Hep birlikte istişare ediyoruz, görüş alışverişinde bulunuyoruz, köylerimizin ve mahallelerimizin durumundan böylece ilk ağızdan haberdar oluyor ve ona göre de strateji belirliyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki; muhtarlar dâhil edilmeden sağlıklı bir hizmet sürecinden de söz edilemez” dedi. “Bizler mahalli idareciler olarak muhtarlarımız olmadan asla başarılı olamayız” diyen Başkan Sekmen, “Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olarak görevlerini büyük bir azim ve kararlılıkla yürüten muhtarlarımız bizim başımızın tacıdır” diye konuştu.


“Mahallelerimiz eşi görülmemiş yatırımlara sahne oluyor”


Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, “Köylerimiz, köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerleri, mahallelerimiz yatırımlara adeta doydu” şeklinde konuştu. “Mehmet Sekmen Erzurum için bir şanstır” diyen Başkan Korkmaz, “Altı yıldır Erzurum’daki tüm muhtarlarımız Mehmet Sekmen Başkanımızdan övgü ve takdirle bahsediyor. Bugün ilimizdeki tüm köylerin alt ve üstyapısı tamamlanmıştır. 50 yıldır su alamayan köylerimiz için Büyükşehir Belediyemiz dağı taşı aşarak vatandaşlarımıza su götürüyor, yol yapıyor. Köy grup yollarımız sayesinde ulaşım sorunu artık kalmadı. Mahallelerimiz bu dönemde sıcak asfaltla tanıştı. Taziye evlerimiz, köy konaklarımız, sıvatlarımız, tarım ve hayvancılığın gelişimi için canlı hayvan pazarları ve daha neler neler Saymakla bitmeyen yatırımlarla Erzurum zirveye doğru koşuyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de 23 Nisan kutlandı Mersin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, gaziler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımız kutlu olsun’ diyerek şöyle devam etti; "Çocukların sesleri ve gülüşleri dünyayı bayram yeri yapar. Ancak tüm çocuklarımız için bayram yeri değil maalesef dünyamız. Çocuk her yerde çocuk değil. Suriye’de kayıp, Yemen’de açtır. Gazze’de şehit, Afrika’da işçidir, Doğu Türkistan’da mazlumdur, mağdurdur. Bir an önce çocuklarımızın maruz kaldığı bu zulümlerin bitmesini, dünyamızın, çocuklarımız için daha yaşanabilir hale gelmesini temenni ediyorum. Bütün çocuklarımızın güldüğü ve her gününü bayram tadında yaşadığı bir dünya olsun istiyorum." Durmuş, sözlerini "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle yad ediyorum. Dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluk diliyorum" diyerek tamamladı. Gösterilerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Çocuklar ücretsiz dondurma ve pamuklu şekere ilgi gösterdi Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu etkinlikte, çocuklar, alanda çeşitli hayvan ve karakter kostümleri giymiş kişilerle fotoğraf çektirdi. Tören sonunda Şehit Fırat Palamut Anaokulu koordinasyonunda çocuklara ücretsiz pamuklu şeker ve dondurma dağıtıldı. Aileleriyle sıraya giren çocuklar pamuklu şeker ve dondurma alabilmek için yoğunluk oluşturdu.
Mersin Mersin’de 23 Nisan kutlamaları sürüyor Mersin’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, daire amirleri, gaziler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımız kutlu olsun’ diyerek şöyle devam etti; "Çocukların sesleri ve gülüşleri dünyayı bayram yeri yapar. Ancak tüm çocuklarımız için bayram yeri değil maalesef dünyamız. Çocuk her yerde çocuk değil. Suriye’de kayıp, Yemen’de açtır. Gazze’de şehit, Afrika’da işçidir, Doğu Türkistan’da mazlumdur, mağdurdur. Bir an önce çocuklarımızın maruz kaldığı bu zulümlerin bitmesini, dünyamızın, çocuklarımız için daha yaşanabilir hale gelmesini temenni ediyorum. Bütün çocuklarımızın güldüğü ve her gününü bayram tadında yaşadığı bir dünya olsun istiyorum." Durmuş, sözlerini "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle yad ediyorum. Dünyanın bütün çocuklarına barış, huzur ve mutluluk diliyorum" diyerek tamamladı. Gösterilerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Çocuklar ücretsiz dondurma ve pamuklu şekere ilgi gösterdi Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu etkinlikte, çocuklar, alanda çeşitli hayvan ve karakter kostümleri giymiş kişilerle fotoğraf çektirdi. Tören sonunda Şehit Fırat Palamut Anaokulu koordinasyonunda çocuklara ücretsiz pamuklu şeker ve dondurma dağıtıldı. Aileleriyle sıraya giren çocuklar pamuklu şeker ve dondurma alabilmek için yoğunluk oluşturdu.
İzmir Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu’na bıraktı. Uluslararası alanda Türkiye’yi solist olarak temsil etmeyi hayal ettiğini belirten 10 yaşındaki Nizamoğlu, “Paylaştıkça Her Şey Güzel” şarkısını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına miras bıraktığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu Konak Mehmet Akif Ersoy İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu’na devretti. Makamında eşi Öznur Tugay ile birlikte baba Onur Nizamoğlu, anne Ebru Nizamoğlu ve Alya Ada’nın kardeşleri Kemal Deniz ve Mustafa Güneş’i ağırlayan Başkan Dr. Cemil Tugay aileyle sohbet etti. Başkan Tugay, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açıldığını ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bu önemli günü çocuklara armağan ettiğini hatırlattı. Tugay, çocuklara Atatürk büstü ve çeşitli hediyeler verdi. Kayıt stüdyoları İzmir’e yayılacak Sohbet sırasında Alya Ada’nın müziğe ilgisi olduğunu öğrenen Başkan Tugay, yeni yeteneklerin keşfi için Karşıyaka’da kurulan kayıt stüdyosunu kentin farklı bölgelerinde yaygınlaştırılacağını aktardı. Daha sonra koltuğunu Alya Ada’ya emanet eden Başkan Tugay, “Hayırlı olsun, artık belediye başkanısınız, başarılar dilerim” diye konuştu. Türkiye’yi temsil etmek isteyen Alya’dan makamda şarkı Uluslararası alanda Türkiye’yi solist olarak temsil etmeyi hayal ettiğini belirten Alya Ada Nizamoğlu, Başkan Tugay’dan devraldığı makamında önerilerini sıraladı ve şarkı söyledi. “Paylaştıkça çiçek güzel, paylaştıkça sanat güzel, paylaştıkça hayat güzel, paylaştıkça her şey güzel” sözlerinin öne çıktığı şarkısıyla Ada Nizamoğlu, 23 Nisan’da barış mesajı verdi. Önerilerini sıralayan Nizamoğlu, “Yeteneklerimizi keşfetmeye yönelik ücretsiz kursların, hayvan sevgisini hissedebilmek için sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına yönelik bütçenin, sanatı ve sanatçıyı daha iyi gözlemleyebilmemiz için çocuklara yönelik etkinliklerin arttırılmasını, hareket sağlıktır düşüncesiyle yürüyüş günlerinin düzenlenmesini öneriyorum” dedi.