GENEL - 07 Ekim 2019 Pazartesi 11:21

Erzurum - Macaristan ticaret hattı kuruluyor

A
A
A
Erzurum - Macaristan ticaret hattı kuruluyor

Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, “Türkiye-Macaristan Ekonomik İlişkileri ve İkili İşbirliği İmkânları” toplantısına katılmak üzere Erzurum’a geliyor.

Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, “Türkiye-Macaristan Ekonomik İlişkileri ve İkili İşbirliği İmkânları” toplantısına katılmak üzere Erzurum’a geliyor.


Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya), Erzurum Ticaret Borsası (ETB) ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) ve 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Türkiye-Macaristan Ekonomik İlişkileri ve İkili İşbirliği İmkânları” toplantısı Erzurum’da gerçekleştirilecek.


Türkiye ile dostluğuna büyük önem veren, derin tarihi ve kültürel bağların bulunduğu Macaristan’ın jeopolitik konuma, istikrarlı ekonomik ve siyasi yapıya sahip olduğunu vurgulayan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, “Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis’i Erzurum’da konuk etmekten büyük onur duyacağız. Şehrimizde bir dizi temaslarda bulunacak olan Büyükelçi, aynı zamanda işadamlarımız ile bir araya gelecek ve Macaristan’daki mevcut yatırım imkânlarını bizlerle paylaşacaktır. Erzurum ile Macaristan arasında oluşturacağımız ilişkiler bölge ekonomisine de büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.


Türkiye ile Macaristan arasında asırları aşan kültürel, ticari ve siyasi geçmiş olduğunu belirten EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, “İki ülke arasındaki tarihi yakınlık ve son dönemde artan karşılıklı üst düzey ziyaretler bütün sahalarda ikili işbirliği imkânlarını daha da güçlü kılmıştır. Ekonomik odaklı bir dış politika takip eden Macar Hükümeti, Türkiye’yi “Doğu’ya Açılım” politikasının merkez ülkelerinden biri olarak görmektedir. Ekonomik ilişkilerimizin son derece istikrarlı ilerlediğini memnuniyetle ifade etmeliyim. Macaristan, ülkemiz için son derece önem arz eden stratejik bir ortaktır. Macaristan’ın Türk Konseyine gözlemci üye ülke olarak katılmış olması da tarih birlikteliğimizin günümüzdeki ispatıdır” diye konuştu.


Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Erzurum ziyareti kapsamında; Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Başkanı Ethem Tanrıver ve Erzurum Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urkuç ile de bir araya gelecek.


EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan “Türkiye-Macaristan Ekonomik İlişkileri ve İkili İşbirliği İmkânları” Toplantısı 8 Ekim tarihinde saat 15:30’da Polat Resort Palandöken’de icra edilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Uzman çavuş sağlık çalışanını böyle ısırmış Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Ambulans personeline saldıran jandarma uzman çavuş açığa alınarak, hakkında soruşturma başlatılırken, uzman çavuşun ambulans şoförüne sarılır gibi yaparak ısırdığı anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Olay, Hayrabolu ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, trafik kazasında yaralanarak kalbi duran şahsa müdahalede bulunan Paramedik Enes Abdullah A.’ya ambulans içerisinde ve dışında yumruk atıp, ölümle tehdit eden jandarma uzman çavuş, kazazedeyi hastaneye yetiştiren sağlık ekibinden özür dilemek için geldiği hastanede yeniden taşkınlık yaptı. Sarılır gibi yapıp ısırdı Bu kez de ambulans şoförü Cemil U.’nun yanağını ısırıp darp eden uzman çavuş hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen uzman çavuş görevden de uzaklaştırıldı. Uzman çavuşun tartışmasına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Uzman çavuşun hastane önünde ambulans şoförüne sarılır gibi yapıp yanağından ısırdığı anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Tekirdağ Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “12 Nisan 2024 günü Hayrabolu ilçesinde meydana gelen trafik kazasına müdahale esnasında bir jandarma personeli ile ambulansta görevli sağlık personeli arasında tartışma meydana gelmiş ve konu adli makamlara intikal ettirilmiştir. Meydana gelen olayla ilgili olarak aynı gün içerisinde disiplin soruşturma heyeti görevlendirilmiş olup, ilgili jandarma personeli açığa alınmıştır” denildi.