SPOR - 25 Mayıs 2022 Çarşamba 10:55

Fransa fatihleri çiçeklerle karşılandı

A
A
A
Fransa fatihleri çiçeklerle karşılandı

Boks Milli Takım Başantrenörü Muhsin Köylü nezaretinde Fransa’da yapılan Dünya Okul Sporları Yaz Spor Oyunları’nda boks branşında Türkiye çifte bronz madalya kazandıran boksörler havalimanında çiçeklerle karşılandı.

Boks Milli Takım Başantrenörü Muhsin Köylü nezaretinde Fransa’da yapılan Dünya Okul Sporları Yaz Spor Oyunları’nda boks branşında Türkiye çifte bronz madalya kazandıran boksörler havalimanında çiçeklerle karşılandı. Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi, “İnşallah bundan sonra sporcularımız altın madalyalarla ülkemize dönecekler” dedi.


14 ve 22 Mayıs 2022 tarihlerinde Fransa’nın Normandiya şehrinde yapılan Okul Sporları Yaz Spor Oyunlarında ülkemizi boks branşında temsil eden Erzurumlu dört boksörden ikisi bronz madalya kazandı. Ziya Gökalp Lisesi’nden 63.5 kiloda M. Enes Kanar’ın yanı sıra Reşit Karabacak Spor Lisesi’nden 51 kiloda Selahattin Çinibulak, 71 kiloda İrfan Uğurlu ve 75 Kiloda M. Furkan Karadağ Türkiye adına ringe çıktı. Milli Takım Başantrenörü Muhsin Köylü yönetiminde ringe çıkan boksörlerimizden Selahattin Çinibulak 51 kiloda, Muhammet Furkan Karadağ ise 75 kiloda üçüncü olarak bronz madalya kazandı. Milli boksörler Fransa’dan döndü. Erzurum havalimanında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi ile Boks Antrenörleri Mustafa Kalkan, Atilla Osmanoğulları ile Reşit Karabacak Spor Lisesi Müdürü Sinan Topallı, milli boksörleri çiçeklerle karşıladı.


Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Ahmet Çelebi, bronz madalya kazanan Selahattin Çinibulak ile M. Furkan Karadağ’ı tebrik ederken, diğer sporcuları da verdikleri mücadeleden dolayı kutladı. Çelebi, “İnanıyorum ki, bundan sonra altın madalyalarla ülkemize döneceksiniz” dedi.


Reşit Karabacak Lisesi Müdürü Sinan Topallı da daha önce güreş ve atletizmde bu organizasyona katılma hakkı kazandıklarını belirterek iki boksörlerinin Fransa’dan bronz madalya ile döndükleri için mutlu olduklarını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan İhsan Kurnaz: "Doğayı ve çevreyi koruyacak nesilleri İlkadım’da yetiştireceğiz" İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Gelecek nesillerimize daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir çevre bırakmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla atıkların önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda İlkadım Belediyesi olarak önemli yatırımlar yapacağız" dedi. İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (Tap) Derneği tarafından başlatılan “Atık Pil Toplama Projesi”ne İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri destek verdi. Atık pillerin doğayı kirletmemesi ve dönüşüme kazandırılması amacıyla; çevreye büyük oranda zarar veren ve kullanım süreleri dolmuş atık piller ile ilgili “Atık Pil Toplama Projesi” başlatan İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, resmi kurum ve okullara bıraktığı atık pil toplama noktalarından çıkan piller düzenlenen program dahilinde toplanıyor. Bu kapsamda İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi öğrenciler farkındalık oluşturarak 10 kilo atık pil topladı. "Geri dönüşüme her zaman destek vereceğiz" Çevre ve insan sağlığı için atık pillerin düzenli şekilde toplanması gerektiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, "Atık pillerin toplanması konusunda farkındalık sağlamak amacıyla okullarımızda atık pillerini bırakarak kampanyaya destek olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Unutmamalıyız ki; atık pillerin çöpler vasıtasıyla toprağa karışması, denizlere, akarsulara ve kanalizasyonlara atılması çevrenin kirlenmesine yol açabiliyor. Bu sebeple atık pillerin geri dönüşüme katılması, çevremiz ve geleceğimiz için büyük önem arz ediyor. Yarının umudu çocuklarımıza temiz bir çevre bırakabilmek ve ekonomimize destek olmak için İlkadım Belediyesi olarak geri dönüşüme her zaman destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Duyarlı öğrencilere teşekkür etti Çevreye gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı okula bir ziyaret gerçekleştiren İlkadım Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Süleyman Tanrıseven de Okul Müdürü Hamza Sofuoğlu ile birlikte öğrencileri tebrik etti.