SAĞLIK - 15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:18

Göz torbaları kişiyi yorgun ve mutsuz gösteriyor

A
A
A
Göz torbaları kişiyi yorgun ve mutsuz gösteriyor

Op.

Op.Dr. İlker İncebıyık, göz torbalarının kişiyi yorgun ve mutsuz gösterdiğini söyledi.


Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. İlker İncebıyık, “Botox uygulamaları; ben burada alışılmışın aksine hangi durumlarda botox yaptıralım değilde hangi durumlarda yaptırmamak gerektiğinden bahsetmek ve bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. Botilinum toksin clostridum botilinum denen bakterinin bir salgısıdır, kaslarda geçici gevşeme ve felç yapar” dedi.


Op.Dr. İncebıyık, botox yapılmaması gereken durumları şöyle sıraladı.


“1-Özellikle estetik amaçlı erken ve gereksiz uygulamalardan kaçınmak gerekir. Botox tedavisi mutlaka bir hekim tarafından uygulanmalıdır.


2-İkincisi botox’un geçici bir tedavi yöntemi olduğu bilinmelidir. Etkisi 48. saatten itibaren görülmeye başlar, 1-2 haftada son halini alır, 6. Ayda neredeyse etkisi kalmaz.


3- Doğru bir botox uygulamasında kesinlikle hastaya botox uygulandığı anlaşılmamalıdır, fazladan kaçınılmalıdır, doğal görünüm bozulmamalıdır.


4-Yüzümüzdeki ciltte iki tip kırışıklık vardır. Birincisi statik kırışıklıklardır. Bunlar doğal yüz ifademizde sürekli bulunan ve mimik yapmadığımızda var olan kırışıklıklardır. İkinci tip kırışıklık ise dinamik kırışıklıklardır. Bunlar ise doğal yüz ifademizde olmayan mimik yaptığımızda (güldüğümüzde, somurttuğumuzda veya kızgın ifademizde) ortaya çıkan kırışıklıklardır. Bilinmelidir ki botox tedavisinin statik kırışıklıklara etkisi daha düşüktür, daha çok dinamik kırışıklıklarda etkili bir tedavidir.”


Botoksun yüzde en çok kaz ayaklarının tedavisi için uygulandığını ifade eden Op.Dr. İncebıyık, “Daha sonra kaş kaldırma ve alın çizgilenmeleri için uygulamalar gelir. Blefaroplasti (göz kapağı estetiği) ameliyatı; üst göz kapağı cilt fazlalığı ve alt göz kapağı torbalanmaları kişiyi yorgun, mutsuz ve olduğundan yaşlı gösterir. Yaşlanmanın etkisi ile ciltteki bağlarda gevşeme ve ciltte sarkma sonucu üst göz kapaklarında cilt fazlalığı oluşur. Üst göz kapağı cilt sarkmaları ileri evrelerde görme alanını daraltabilir, o evreye gelmeden tedavi edilmelidir. Yıllar içerisinde doğuşan gözün etrafını saran ve göze destek olan yağ yastıkçıkları yaşlanmanın doğal etkisi ile ve yer çekimi etkisi ile fıtıklaşır alt göz kapaklarında torbalanmaları oluşur. Üst göz kapağı cilt sarkmaları, alt göz kapağı torbalanmalarının tek tedavisi cerrahidir. Hastalar ameliyat sonrası daha genç, dinç ve canlı bir görünüme kavuşurlar” açıklamalarında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe - Beşiktaş derbisinin tarihi belli oldu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’de 34. ve 35. hafta müsabakalarının programlarını açıkladı. Buna göre 34. haftadaki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi, 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.00’da oynanacak. Trendyol Süper Lig’de 34. ve 35. hafta maçlarının programları duyuruldu. TFF’den yapılan açıklamaya göre, 34. haftada Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ı konuk edeceği karşılaşma 27 Nisan Cumartesi günü 19.00’da yapılacak. Daha önceki sezonlarda olduğu gibi ligin son 3 haftasında birbirini ilgilendiren maçlar ise aynı gün ve saatlerde oynatılacak. Trendyol Süper Lig 34. ve 35. hafta programları şöyle: 34. hafta 26 Nisan Cuma 20.00 Adana Demirspor - Galatasaray 27 Nisan Cumartesi 16.00 Kasımpaşa - Samsunspor 16.00 Sivasspor - Konyaspor 19.00 Hatayspor - RAMS Başakşehir 19.00 Fenerbahçe - Beşiktaş 28 Nisan Pazar 16.00 Pendikspor - Kayserispor 16.00 Corendon Alanyaspor - İstanbulspor 19.00 Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü 19.00 Trabzonspor - Gaziantep FK 29 Nisan Pazartesi 20.00 Fatih Karagümrük - Antalyaspor 35. hafta 3 Mayıs Cuma 20.00 MKE Ankaragücü - Corendon Alanyaspor 20.00 Beşiktaş - Çaykur Rizespor 4 Mayıs Cumartesi 16.00 İstanbulspor - Adana Demirspor 19.00 Kayserispor - Fatih Karagümrük 19.00 Samsunspor - Trabzonspor 5 Mayıs Pazar 16.00 RAMS Başakşehir - Kasımpaşa 19.00 Gaziantep FK - Hatayspor 19.00 Galatasaray - Sivasspor 6 Mayıs Pazartesi 20.00 Antalyspor - Pendikspor 20.00 Konyaspor - Fenerbahçe
İstanbul Siemens AG, Başkan ve CEO Roland Busch’un sözleşmesini 5 yıl süreyle uzattı Liderlik kadrosuna ilişkin kilit kararlar alan Siemens Denetim Kurulu, Başkan ve CEO Roland Busch’un sözleşmesinin, 1 Nisan 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere beş yıl süreyle uzatıldığı duyurdu. Öte yandan Yönetim Kurulu üyesi ve Dijital Endüstriler CEO’su Cedrik Neike’nin de görev süresinin 1 Haziran 2025 tarihinden itibaren 5 yıl daha uzatılmasının planlandığı bilgisi paylaşıldı. Siemens AG Denetim Kurulu, Başkan ve CEO Roland Busch’un sözleşmesinin 1 Nisan 2025 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle uzatılmasını onayladı. Denetim Kurulu’nun kararı, mevcut Yönetim Kurulu’nun üç yıl üst üste rekor finansal performansa ve şirketin stratejik gelişimine öncülük ettiği bir ortamda Siemens’in öncü bir teknoloji şirketi olarak stratejisinin desteklendiğinin göstergesi olma niteliği taşıyor. Ayrıca, Denetim Kurulu’nun, Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Endüstriler CEO’su Cedrik Neike’nin sözleşmesini, mevcut sözleşmesinin yenileneceği Haziran 2025’ten itibaren 5 yıl süreyle uzatmayı planladığı açıklandı. Zor dönemde iyi performans sergilendi Alınan kararları değerlendiren Denetim Kurulu Başkanı Jim Hagemann Snabe, “Şirket, gücünü operasyonel uygulama ve teknoloji liderliği geçmişinden alan bir şirket. Ayrıca şirketimiz önümüzdeki süreçte büyüme ve başarıyı destekleyecek doğru stratejiye ve doğru liderlik kadrosuna sahip. Roland Busch, güçlü bir ekibe başarıyla liderlik etti ve etkileyici sonuçlar alındı. Roland, dinamik bir piyasada Siemens’in dönüşüm yolculuğuna adeta yön veriyor. Roland’ın müşteriler için dijitalleşmeyi ve sürdürülebilirliği hızlandırma ve tüm dünyada teknoloji aracılığıyla insanların yaşamlarını iyileştirme yönündeki sağlam hedeflerine ulaşmaya devam edeceğini düşünüyoruz” dedi. Denetim Kurulu’na teşekkür Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Endüstriler CEO’su Cedrik Neike’nin sözleşmesinin uzatılması ile ilgili de konuşan Snabe, “Cedrik Neike ise bir yandan şirketin en büyük iş kolunun rol model lideri olarak müşteriler için güçlü bir etki oluşturup kazanma kültürünü şekillendirirken, bir yandan da endüstriyel otomasyon ve yazılımdaki liderliği sağlamlaştırarak dijital endüstrilerin dönüşümüne öncülük etti” ifadelerini kullandı. Başkan ve CEO Roland Busch, “Şirket son 3,5 yılda öncü bir teknoloji şirketi olarak kayda değer başarı elde etti. Olağanüstü zamanlarda rekor performans gösterdik. İnovasyonlarımız müşterilerimizin dijital dönüşümlerinde ve sürdürülebilirlik dönüşümlerinde uzmanlık kazanmalarını sağlıyor. Müşterilerimiz için daha da fazla değer oluşturmak üzere ortaklıklarımızı genişletiyoruz” dedi. Busch sözlerini şöyle tamamladı: “Şirket ekibini kararlılıkları ve özverileri için canı gönülden takdir ediyorum. Denetim Kurulu’na da bana güvendikleri için minnettarım. Bu büyük şirkete liderlik etmek benim için bir ayrıcalıktır.”
Ankara 11 ilde "Mahzen-28" operasyonu: 41 gözaltı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yasa dışı silah imalatı ve silah kaçakçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik 11 ilde düzenlenen "Mahzen-28" operasyonlarında 41 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "11 ilde yasa dışı silah imalatı ve silah kaçakçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik düzenlenen ’Mahzen-28’ operasyonlarında 137 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 340 adet tam otomatik uzun namlulu silaha dönüşebilecek silah parçası ele geçirildi. 41 şüpheli yakalandı" dedi. Operasyonun İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapıldığını belirten Yerlikaya, "İstanbul, Ankara, Antalya, Düzce, Eskişehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova’da düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin yasadışı silah üretimi ve ticareti yaptıkları, çok miktarda silahı bütün ve parça halinde naklettikleri, organize suç örgütlerine ve narkotik suç örgütlerine silah temin ettikleri tespit edildi" ifadelerini kullandı. 11 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 137 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 340 adet tam otomatik uzun namlulu silaha dönüşebilecek silah parçası, 70 adet yiv ve seti açılmış tabanca namlusu, 866 adet polimer tabanca gövdesi, 123 adet tabanca sürgüsü, 100 adet tam otomatik silah üst gövde takımı ve 100 adet dipçik ele geçirildi.
Isparta Dalgıçlar Eğirdir Gölü’nde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma Timi, Eğirdir Gölü’nde şehrin içme suyunu temin eden terfi merkezindeki emiş pompalarının bulunduğu bölgede oluşan yosunlaşmayı temizledi. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangın, kaza ve afetlere her zaman hazırlıklı olarak yaptığı müdahalelerin yanı sıra bünyesinde oluşturduğu Su Altı Arama Kurtarma Timi ile de suda meydana gelebilecek olaylara karşı da her an göreve hazır halde bekliyor. Özellikle yaz aylarında göl, baraj ve diğer su kaynaklarında boğulmalara karşı görev yapan Su Altı Arama Kurtarma Timi, Isparta’nın içme suyunun bir kısmını karşılayan Eğirdir Gölü Barla mevkiinde yer alan belediyenin su terfi merkezinin bulunduğu bölgede de sürekli dalış yaparak temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Su Altı Arama Kurtarma Timi dalgıçları son olarak su terfi istasyonunun bulunduğu bölgedeki emiş pompalarının bulunduğu alan ve boru önlerinde oluşan yosunlaşma ile milli toprakları temizleyerek emiş pompalarının gücünü de artırmış oldu. Yapılan çalışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Balcı, belediyenin 6 kişilik dalgıç ekibinin bulunduğunu ve rutin olarak Eğirdir’deki su terfi merkezinde temizlik çalışması yapıldığını söyleyerek, bölgede biriken yosunların ekipler tarafından temizlendiğini kaydetti. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma Timi Dalgıcı Güngör Hasgören de yaz kış rutin olarak bölgede dalışlarının olduğunu aktardı. Hasgören, “Bu dalışlarımızda filtrelerin tıkanmaması amacıyla temizlik çalışmaları yapıyoruz. Gerek yosun gerekse dipte biriken milleri pompa yardımıyla çekip temizlik çalışmaları yapıyoruz” dedi. Arama Kurtarma Timi olarak yaptıkları çalışmalardan da bahseden Hasgören, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in her konuda desteklerini, kendilerinden hiçbir zaman esirgemediğini söyleyerek teşekkür etti.