GENEL - 15 Mayıs 2020 Cuma 18:22

KUDAKA Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı sonuçları kesinleşti

A
A
A
KUDAKA Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı sonuçları kesinleşti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 28 Ekim 2019 günü ilan edilen Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programının sonuçları, 15 Mayıs 2020 günü yapılan KUDAKA’nın 123’üncü yönetim kurulu toplantısında onaylanarak kesinleşti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 28 Ekim 2019 günü ilan edilen Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programının sonuçları, 15 Mayıs 2020 günü yapılan KUDAKA’nın 123’üncü yönetim kurulu toplantısında onaylanarak kesinleşti.



Programın son başvuru tarihi olan 17 Ocak 2020’ye kadar 23 proje teklifi Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na sunuldu. Kalkınma Ajansları Mevzuatına uygun şekilde teslim alınan proje tekliflerinin ön incelemeleri Ajans personeli tarafından, teknik ve mali değerlendirmeleri ise Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alanında uzman olan Bağımsız Değerlendiriciler ve Değerlendirme Komitesi tarafından gerçekleştirildi. Genel Sekreterlikçe yapılan bütçe revizyonları sonucunda ulaşılan nihai bütçe tutarları üzerinden belirlenen başarılı proje listesi, Yönetim Kurulu tarafından onaylanarak nihai halini aldı.



Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programında 12 proje kesinleşen listelerde yer alıyor. Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan oluşan TRA1 Düzey 2 bölgesinde uygulanacak olan toplam 12 proje için, bölgede yer alan kurum ve kuruluşlara toplam 5 milyar 103 bin 504 TL hibe desteği sağlanacak. Proje desteği alan kurum ve kuruluşlarının katkıları ile birlikte bölgede 6 milyar 184 bin 633 TL tutarında yatırım hayata geçirilecek. Ajans tarafından proje sahiplerine ise yazılı olarak bilgi verileceği belirtildi.



Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Asil Proje Listesinde yer alan projeler ve kurumlar ise şöyle:


“Gelişen Türkiye, Yenilenen Mesleki Eğitim, Ara-Nan Elemanlar, Değişen Hayatlar - (Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi),


Erzurum’da Tekstil Doğuyor Hamidiye İstihdamla Buluşturuyor – (Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü),


Teknolojik Çağın Teknolojik Çırakları - (Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi),


Küçük Yatırımlar Büyük Sıçrayışlar - (Erzincan Mesleki Eğitim Merkezi),


Tarım Ve Hayvancılık Alanında Girişimcilik ve Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi - (Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi),


"Ara" Değil "Aranılan" Eleman - (Atatürk Üniversitesi İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu),


Mobilya Sektöründe İnovasyon - (Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi),


Üniversite Sanayi El Ele Mesleki Eğitim Zirveye - (Atatürk Üniversitesi),


Mesleki Eğitim Merkezinde Simülatörlü Eğitim (MESEMSE)- (Erzurum Mesleki Eğitim Merkezi),


Geleceğin İçin Meslek Edin - (Pasinler Meslek Yüksek Okulu),


İş Yerinde Öğrenilir - (Çoruh Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi),


Tam Gün Tam Yıl Kurs Merkezi - (Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.