SAĞLIK - 30 Mart 2020 Pazartesi 10:52

Somon DNA ile vücudunuzu gençleştirin

A
A
A
Somon DNA ile vücudunuzu gençleştirin

Dr.

Dr. Ayfer Aydın, Somon DNA’sı hakkında bilgiler verdi.


Dermatoloji Uzmanı Ayfer Aydın, “Cildimiz yaşla birlikte nemini kaybeder, esnekliği sağlayan kollajen ve elastik lifler zayıflar. Cildin zamanla kaybolan nemini sağlamak ve hasara uğramış cilt altı dokuyu desteklemek için Somon DNA aşısı uygulamaktayız. Yaşlanmayla beraber doku ve hücrelerin kendilerini yenileme yetenekleri azalır. Cilt Gençleştirme işlemlerinin çoğu Cildin tekrar kendini onarma ve yenileme mekanizmalarının harekete geçirme esasına dayanır. Günümüzde çok sayıda Cilt Gençleştirme, Yaşlanma Karşıtı çok sayıda teknik olsa da Soman DNA’sı cildi yenilemede en doğal işlemlerden biri olarak kabul edilir. İnsanın kendi dokusundan üretilen kök hücre tedavisi de buna örnektir. Ancak işlem için kişiden doku alınması, kök hücre elde edilmesi için o dokunun özel bir işlemden geçirilmesi ve bunun için belli bir süre gerekmektedir. Dolayısıyla günümüzde daha pratik yöntemler için arayış doğmuş ve somon DNA’sı ortaya çıkmıştır. Doğada insan DNA’sına en çok benzeyen DNA somon DNA’sıdır. Gençlik aşısı olarak da bilinen somon DNA’sı içerisinde yoğun miktarda hyalüronik asit ve çok sayıda vitamin, minarel, aminoasit, protein ve inorganik tuz vardır. Çok etkili bir Cilt Gençleştirme Yöntemidir Ayrıca içerisindeki vitamin, mineral ve aminoasitler ile Leke tedavisinde de çok efektif sonuçlar alınmıştır. Ayrıca sivilce ve izlerinin tedavisinde de çok etkilidir. Skar ve ameliyat izlerine, çatlak tedavisinde ; Fraksiyonel lazer, İğneli radyofrekans veya dermapen gibi uygulamalar ile kombine edilerek kullanılabilir” dedi.


Somon DNA’sının çok etkili bir cilt gençleştirme yöntemi olduğunu ifade eden Aydın, “Cilde nem verme ve elastikiyetini artırmada, yüz, göz altı, boyun ve ellerdeki ince ve derin çizgilerin tedavisinde, göz altı morluklarını azaltmada, leke tedavisinde, akne ve akne izlerini azaltmada, yanık ve yara izlerinin azaltılmasında kullanılır. Somon DNA Tedavisi genellikle uygulanacak bölgeye çok ince uçlu iğnelerle mezoterapi şeklinde uygulanır. Uygulama alanına ağrısız yapabilmek için lokal anestezik uygulandıktan sonra alan temizlenir ve Mikroenjeksiyon tekniği kullanılarak 1-2 cm arayla somon DNA’sı cilt altına verilir. İşlem, hedeflenen bölgenin genişliğine bağlı olarak ortalama 20-30 dk sürer. Somon DNA Tedavisi çok kısa sürede cildin daha genç ve diri görünmesini sağlar. Uygulama sıklıkları uygulama yapılan alan göre değişmekle beraber ortalama 2-3 hafta ara ile minumun 3 seans önerilir. Ancak hepimizin bildiği gibi yaşlanma süreci hep devam ettiği için genel olarak antiaging Cilt Gençleştirme işlemleri için bir sınır yoktur” diye konuştu.


Somon DNA’sının deriyi kök hücre tedavisi gibi en doğal biçimde uyaran ve yenileyen sistem olduğunu kaydeden Aydın, “İlk seanstan sonra bile derideki ince çizgilerde düzelme ve lekelerde azalma gözlenir. Deri ekstra nem kazanır. Ancak bu etkinin uzun vadeli olması için en az 3 seanslık bir tedavi önerilir. Tedaviler kalıcıdır ancak zaman durmadığı için ve yaşlanma süreci devam ettiği için yine tedavi doktorun önerileri ile tekrarlanmasında fayda vardır” açıklamalarında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.
Karabük Safranbolu’da 200 bin çiçek üretildi Safranbolu Belediyesi tarafından şehirde çevre düzenlemesinde kullanılmak üzere seralarda 200 bin adetten fazla çiçek üretimi gerçekleştirildi. Safranbolu Belediyesinden yapılan açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yer alan uygulama ve üretim birimlerinin, modern tarım teknikleri ve uzman ekip desteğiyle, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladığı belirtildi. Üretilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ve begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunduğu belirtilen açıklamada, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse öncülüğünde başlatılan bu büyük çiçek üretim projesinin, Safranbolu’nun sokaklarına, parklarına ve kamusal alanlarına renk kattığı kaydedildi. Aynı zamanda, doğal yaşamın korunması ve şehir estetiğinin artırılması açısından da önemli bir adım olarak değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, “Safranbolu’nun tarihi ve kültürel dokusunu koruma gayreti, çiçek üretimiyle sınırlı kalmayıp, şehirdeki peyzaj düzenlemeleri ve yeşil alanların artırılması gibi çalışmalarla da devam ediyor. Bu çabalar, yerel halkın ve ziyaretçilerin daha yaşanabilir bir şehirde vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Üretilen çiçeklerin bir kısmı şehrin park ve bahçelerinde kullanılacakken, bir kısmı da satışı yapılarak gelir elde ediliyor. Bu şekilde, şehrin her köşesinde doğal güzelliklerin ve renklerin daha fazla hissedilmesi amaçlanırken bölgede önemli bir konuma sahip olundu" denildi.