GENEL - 08 Kasım 2019 Cuma 10:32

Akil Gençler’den fidan dikme çağrısı

A
A
A
Akil Gençler’den fidan dikme çağrısı

Akil Gençler Genel Başkanı Delil Ateş, ‘11 Kasım’da 11 milyon Fidan Dikme’ etkinliğine özellikle gençlerin katılması gerektiğine vurgu yaparak, davette bulunduAkil Gençler Genel Başkanı Delil Ateş Türkiye genelinde çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak ve 11 milyon fidanı toprakla buluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için başlatılan “Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan” kampanyası hakkında konuştu.

Akil Gençler Genel Başkanı Delil Ateş, ‘11 Kasım’da 11 milyon Fidan Dikme’ etkinliğine özellikle gençlerin katılması gerektiğine vurgu yaparak, davette bulundu


Akil Gençler Genel Başkanı Delil Ateş Türkiye genelinde çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak ve 11 milyon fidanı toprakla buluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için başlatılan “Geleceğe Nefes-11 Milyon Fidan” kampanyası hakkında konuştu. Kampanyaya özellikle genç nesilin destek vermesini önemsediklerini söyleyen Ateş, 11 Kasımda 11 milyon fidan toprakla buluşturulacak. 7’den 77’ye toplumun bütün kesimleri ile 11 Kasım günü saat 11.11’de 81 ilde aynı anda 11 milyon fidanın toprakla buluşacak olması eşine çok az rastlanacak bir durum. Bu etkinlikle de inşallah dünyaya örnek olmuş olacağız. Tarım ve Orman Bakanlığımızın Dünya’ya örnek teşkil edecek bu anlamlı projesinde gençler olarak bizlerde yerimizi alacağız. Türkiye’nin geleceği olan genç kardeşlerimizin Türkiye’nin nefesi olacak bu etkinlikte mutlaka yer almaları gerekiyor. Bizde Akil Gençler olarak Türkiye’nin her noktasında bulunan üyelerimiz ile belirlenen lokasyonlarda fidan dikeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye’de Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları başladı Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap müsabakaları, 12 takımın katılımıyla Osmaniye’de başladı. Osmaniye İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü hokey sahasında gerçekleştirilen müsabakalarda, 2 grupta 12 takım 8-12 Mayıs’ta Osmaniye ve Kırklareli’nde yapılacak play-off turuna katılmak için mücadele ediyor. Türkiye’nin ilk hokey sahasının yapıldığı Osmaniye’de olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Türkiye Hokey Federasyonu Başkanvekili Bayram Yüksel, "Süper Lig 1. etap müsabakaları 12 takımla 17-21 Nisan arasında Osmaniye’de başladı. Kızlar Alanya’da, erkekler burada play-off ve play-out çıkacak takımlar belli olacak. 8-12 Mayıs arasında hem Osmaniye’de ve Kırklareli’nde ayrıca bunun ikinci müsabakaları oynanacak. Aynı zamanda milli takımda seçme kriterleri de burada belli oluyor. Sporcular burada izleniyor. Osmaniye’de olmaktan federasyon olarak memnunuz, Türkiye’de ilk hokey sahamız Osmaniye’de yapıldı. Yıllarca buraya gidip geliyoruz, salon müsabakası da yapıyoruz, açık alan yapıyoruz. Osmaniye bizden, biz Osmaniye’den çok memnunuz. Bundan sonra da devam edecek" dedi. Genç bir takıma sahip olduklarını söyleyen Osmaniye Alfa Spor Kulübü antrenörü Bekir Topaloğlu ise, "Bu branşa çocukluğumda sporcu olarak başladım, şimdi antrenör olarak devam ediyorum. Kendi grubumuzdaki 2 maçımızı tamamladık. Önümüzdeki 3 maçımıza bakacağız. İlk önce hedefimiz play-off da yer almak. Sonraki hedefimiz olarak da ilk 3’de dereceye girebilmek için mücadele edeceğiz. Genç bir takımız çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah başarılı olacağımızı ümit ediyorum" dedi.