- 22 Ocak 2020 Çarşamba 15:37

Anadolu Üniversitesi “Gelenekten Geleceğe” yarışmasından 6 madalya ile döndü

A
A
A
Anadolu Üniversitesi “Gelenekten Geleceğe” yarışmasından 6 madalya ile döndü

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Derneğinin (AGEB) “Yaşasın Anadolu” temasıyla organize ettiği “3.

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Derneğinin (AGEB) “Yaşasın Anadolu” temasıyla organize ettiği “3. Gelenekten Geleceğe” yarışmasında 6 madalya kazandı.


15-18 Ocak tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen yarışma renkli anlara sahne oldu. Türk mutfağı, yerli ürün ve yerli markalar, yerli tohum ve coğrafi işaretli ürünlerin ön plana çıkarıldığı “3. Gelenekten Geleceğe” yemek yarışmasına katılan Üniversitemiz, toplamda 21 farklı üniversite ekibinin yarıştığı Üniversiteler Kapalı Kutu Yarışması kategorisinde 3 Bronz madalya, 18-25 yaş arası 29 genç yeteneğin yarıştığı Genç Milli Takım Seçmeleri kategorisinde ise 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.


Yarışmadan madalya ile dönen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri; Metehan Çelik, Mustafa Cem Ocakcı ve Osman Eren Dereli, 21 farklı üniversite ekibinin yarıştığı Kapalı Kutu kategorisinde, yarışma komitesi tarafından hazırlanan kapalı kutudan çıkan sürpriz ürünleri temaya göre fikirlerini ön plana çıkararak bir menü hazırladılar. 29 genç yeteneğin yarıştığı Genç Milli Takım Seçmeleri kategorisinde ise yarışmacılar, Türk mutfak kültürünü bünyesinde barındıran yemeklerin geleneksel reçeteye bağlı kalarak modernleştirilmesi, hazırlanması ve sunumu ile ilgili gösterdikleri başarıyla madalya almaya hak kazandılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da çocuklar tarihle buluştu Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde ’Biz Bir Takımız’ projesine katılan çocuklar Yatağan Stratonekia Antik Kenti’nde tarihe yolculuk ettiler. Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi koordinesinde yürütülen ’Biz Bir Takımız’ projesi, 12. haftasına gelirken, proje kapsamındaki çocuklar, Yatağan ilçesinde bulunan Stratonekia Antik Kenti’ni ziyaret etti. Tarih ile içi içe bir gün geçiren çocuklar hem Muğla’yı hem de kültürel tarihi yakından tanıma fırsatı buldu. ’Biz Bir Takımız’ projesinin 16 haftalık süreci boyunca her hafta sonu Cumartesi günleri sosyal uyum ve spor etkinlikleri düzenleniyor. Bu kapsamda da etkinliklerin ardından Ankara Kızılcahamam yaz kampı ve şehirlerarası ziyaret programlarıyla Tunceli ile karşılıklı ziyaretler gerçekleştirilecek. Duygularını tanımak, empati, farklılıklara saygı, kültürlerarası iletişim, ekolojik farkındalık gibi konularında atölye çalışmalarının yanı sıra kendi kültürünü ve farklı kültürleri tanımaya yönelik kültürel ve sanatsal etkinlikler de yapılırken, katılımcılar, basketbol ve oryantiring branşlarını da öğreniyor. Gençlerin farklılıklara saygı duyarak bir takım olma, takım içindeki farklı rollerin önemi gibi konuları da deneyimleme fırsatı oluyor. Yaz kampından sonra Muğla ile Tunceli arasında kültürel değerleri yerinde görmek amacıyla da karşılıklı il ziyaretleri gerçekleştirilecek. Öğrencilerden Mehmet Üveyik; "’Biz Bir Takımız’ projemizin 12. haftasına geldik. Her hafta farklı konularda modüller yaptık. Eğitmenlerimizin ilgisi bize değer vermesinden çok mutlu oldum. Emeklerinden dolayı eğitmenlerimize ve liderlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konya Beş ülkeden öğretmen ve öğrenciler Kariyer Danışmanlığı projesi için Konya’da buluştu Erasmus+ programı kapsamındaki Kariyer Danışmanlığı isimli proje kapsamında 5 farklı ülkeden 58 öğretmen ve öğrenci Konya’da buluştu. Polonya, Macaristan, Romanya, Slovenya ve Türkiye’den 38 öğrenci ve 20 öğretmen Kariyer Danışmanlığı eğitim faaliyeti çerçevesinde etkinlikler gerçekleştirdi. Etkinliklerde, kariyer seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, meslek seçimi, geleceğin meslekleri ve iş başvurusunda dikkat edilecek hususlar konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Proje ortaklarından olan Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaret edilirken, öğrenciler ve öğretmenler derslere katıldı. Ayrıca Ebru ve Naht atölyelerinde etkinlikler gerçekleştirildi. Katılımcılar, Konya kültürü ve tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla Konya’daki Taş Bina, Darü’l-Mülk Sergi Sarayı ve Bedesten gibi önemli yerleri ziyaret etti, ayrıca Mevlana Müzesi ve Kapadokya’yı gezdi. Proje faaliyetlerine katılan Polonya’dan 10. sınıf öğrencisi Hubert Domisiewicz, proje sayesinde ilk kez Türkiye’yi ziyaret etme şansı bulduğunu, meslek seçerken nelere dikkat etmesi gerektiğini öğrendiğini belirtirken, Macaristan’dan gelen Anna Szajer, Konya’da çok güzel 5 gün geçirdiklerini, faydalı etkinliklere katıldıklarını söyledi. Romanya’dan katılan Mario Pesclevei ise proje sayesinde yeni arkadaşlıklar kurduklarını, farklı kültürleri tanıma şansı bulduğunu ve çok faydalı bir eğitim haftası geçirdiklerini ifade etti. Projenin Türkiye yürütücüsü Mehmet Tokgöz ise çok verimli 5 gün geçirdiklerini, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı bulduklarını ve ayrıca Türk kültürünü de yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirtti.