- 14 Mayıs 2019 Salı 12:34

Başkan Bozkurt yatağa bağlı engellinin hayatına dokundu

A
A
A
Başkan Bozkurt yatağa bağlı engellinin hayatına dokundu

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, 20 yıldır yatağa bağımlı olarak yaşayan engellinin akülü tekerlekli sandalye hayalini gerçekleştirdi.

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, 20 yıldır yatağa bağımlı olarak yaşayan engellinin akülü tekerlekli sandalye hayalini gerçekleştirdi.


Eskişehir’in İnönü ilçesine bağlı Aşağı Kuzfındık Mahallesi’nde uzun yıllardır yatağa bağımlı olarak yaşayan Melek Gönen’in akülü sandalye hayali, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt tarafından gerçeğe dönüştürüldü. Sandalye tesliminde yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların bire bir, sosyal medyadan ya da yazılı olarak gelen her taleplerini değerlendirdiklerini belirten Başkan Kadir Bozkurt, "Doğuştan ya da çeşitli nedenlerle engelli olan vatandaşlarımızı topluma kazandırmalı ve onların sosyal hayatın içinde kendilerine yer bulmalarını sağlamalıyız. İnönü Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırma yönünde gerek yol taleplerini gerekse tekerlekli sandalye taleplerini yerine getirmek için çalışmalar yapıyor, ihtiyaçlarına ve taleplerine cevap veriyoruz. Ayrıca dua kapısı olarak da gördüğümüz bu vatandaşlarımızın yüzlerindeki gülümsemenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.


Akülü sandalyesine kavuşan Melek Gönen de, "Artık eve hapis olmaktan kurtulmanın mutluluğunu yaşıyorum" diyerek mutluluk gözyaşı döktü. Gönen, Belediye Başkanı Bozkurt’a dua ederek, “Sayenizde artık ben de tek başıma dışarıya çıkıp gezebileceğim, istediğim yerlere gidebileceğim. Bu mutluluğu bana yaşattığınız için çok teşekkür ederim. Bu mübarek günde siz beni sevindirdiniz, Allah da sizi sevindirsin” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı Van’da 12’ncisi düzenlenen İnşaat Yapı Dekorasyon ve Emlak Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ve Ortadoğu’da sektörün en önemli buluşma noktalarından biri olması hedeflenen fuara 80 firmadan yaklaşık 160 marka katıldı. Burada fuar ile ilgili bilgi veren İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, bu yıl 12’ncisi yapılan fuarın Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek yapı, malzeme ve inşaat üzerine organize edilen fuarı olduğunu ifade etti. Fuarda 80 firmadan 120’nin üzerinde markanın yer aldığını belirten Çelik, “Bu markalar Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden gelen firmalar. Van’dan çok sayıda katılımcı firmamız var. Yine fuarımızda Türkiye’nin farklı illerinin yanı sıra İran ve Irak’tan da katılım gösteren firmalarımız var” dedi. 4 gün sürecek olan fuarda, cuma ve cumartesi günü yapı ve inşaat sektörü ile ilgili bir zirvenin gerçekleştirileceğinin altını çizen Çelik, “Sivil toplum kuruluşları ile birlikte yaptığımız zirve organizasyonumuzda, yapı ve inşaat sektörü ile ilgili çeşitli paneller, söyleşiler ve kongreler olacak. Hem iş insanlarını hem akademisyenleri hem sektör profesyonellerini bir araya getireceğimiz büyük bir organizasyona başladık. İnşallah pazar gününe kadar devam edeceğiz. Ben bu duygularla fuarın ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Fuara katılım sağlayan firma yetkilileri ise ilk gün olması hasebiyle katılımın az olduğunu ancak yarından sonra yoğun bir katılım beklediklerini söylediler.