- 16 Ocak 2020 Perşembe 17:29

Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB Müteşebbis Heyet toplantısı

A
A
A
Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB Müteşebbis Heyet toplantısı

Vali Özdemir Çakacak, Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı’na başkanlık etti.

Vali Özdemir Çakacak, Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı’na başkanlık etti.


Valilik Makam Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Beylikova OSB Bölge Müdürü Musa Çoban ve Beylikova OSB Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Çakacak, Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB’ nin bütün yöreye hizmet verecek bir kuruluş olduğunu belirtti. Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB’nin 5’i sanayi parseli olmak üzere toplam 94 parselde yaklaşık 15 bin küçük ve büyükbaş besi hayvanı yetiştiriciliği yapılacak şekilde planlandığına dikkat çeken Vali Çakacak, Beylikova ilçesinde inşa edilen Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle birlikte, büyükbaş ve küçükbaş besi hayvanlarının bir yerde toplanacağını, çevrenin koruma altına alınacağını ve görüntü kirliliğinin ortadan kalkacağını söyledi.


Beylikova Organize Besi Bölgesinin, ilçenin ekonomik geleceği, hayvancılık faaliyetleri ve istihdam açısından çok önemli bir yatırım olduğunu kaydeden Vali Çakacak, halkın sağlığını tehdit edecek hiçbir unsura izin verilmeyeceğini konuşmasında dile getirdi. Vali Çakacak, çağdaş, yaşanabilir, çevreye saygılı, modern besiciliğin merkezi olma hedefiyle kurulan tesislerdeki çalışmaların hızla devam ettiğini bildirerek, altyapı çalışmaları biten OSB’nin tamamen yatırıma hazır hale geldiğini ifade etti.


Görüşlerin iletilmesinin ardından toplantı sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Kahveci’den enflasyon düzeltmesi işlemlerinde ücret ödemesi uyarısı Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Kahveci, mali tablolara uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi işlemleri için ücret ödenmesi gerektiği tavsiyesinde bulundu. ZSMMMO Oda Başkanı Hasan Kahveci, “VUK 555 Sıra Nolu Tebliğe göre mali tablolara uygulanacak olan Enflasyon Düzeltmesi işlemleri ile ilgili Mali Müşavirlere verdikleri hizmet dolayısıyla Ücret Ödenmelidir” dedi. Mali müşavirlere iş yükü oluşacağını ifade eden Kahveci, ‘İlgili Tebliğ Kapsamında uygulanacak olan Enflasyon Düzeltmesi ile ilgili Muhasebe işlemlerine ilişkin yoğun mesai harcayan “Mali Müşavir” Meslek Mensuplarına Ek ücret ödenmelidir. Bilindiği üzere her yıl Mart ayında Gelir vergisi Mükelleflerinin Gelir Beyannameleri, Nisan ayında ise Kurumlar Vergisi Mükelleflerinin ise Kurum kazançlarının beyanı verilmektedir. Bu beyannamelerin eklerinde Mükelleflere ilişkin Mali veriler olan Bilanço Gelir Tablosu gibi Ek tablolar yer almaktadır. Bu tablolardan Bilançoda yer alan mali olmayan varlıklar’ Enflasyon Düzeltmesine tabii tutulacaktır. Bu işlem sonrasında Enflasyon Düzeltmesi öncesi ve Enflasyon Düzeltmesi sonrası olmak üzere ayrı tablolar Beyannamelerin ekinde yer alacaktır. Bu durum, bu tabloları özenle hazırlayan Mali Müşavirlere ilave iş yükü oluşturmaktadır. Mart ve Nisan aylarında rutin yoğunluklarından daha yoğun bir iş yükü üstlenen Mali Müşavirler, bu aylarda gece yarılarına kadar hatta sabahlara kadar ofislerinde çalışmaktadırlar. Gece yarıları ofis ışıkları sönmeyen Mali Müşavirler, ailelerinden, sağlıklarından, genel yaşam süreçlerinden ciddi fedakârlıklar yapmaktadır” dedi. Odanın yayınladığı ücret tarifesinde enflasyon düzeltme işlemleri ile ilgili ilave ücret alınmasına ilişkin bilgilerin de yer aldığını aktaran Kahveci, “Dolayısıyla bu fedakârlıklarının karşılığı olarak bu ilave iş yükleri için Mali Müşavirlere Ücret Tarifeleri gereği ilave ücret ödenmelidir. Enflasyon Düzeltmesi Muhasebesi işlemleri ile ilgili ZSMMMO’nun yayınlanan ücret tarifesinde “Enflasyon Düzeltme İşlemleri” ile ilgili ilave ücret alınmasına ilişkin bilgiler yer almaktadır. Neredeyse 20 yıllık verilerin Enflasyona göre düzenleneceği bu tablolar ile Mükellefler daha dinamik ve sağlıklı Mali Tablolara kavuşarak, bu tablolar ile Finansman ihtiyaçlarını daha sağlıklı verilerle analiz ettirerek karşılayacaklardır. Dolayısıyla bu tabloların oluşmasında emek veren emekçilerin de haklarını almaları gayet tabiidir. Sonuç olarak, Mali Müşavirlere bu iş yükü neticesinde Enflasyon Düzeltmesi” ile ilgili ücret ödenmelidir. Tüm Meslektaşlarıma bu yoğun dönemlerinde çalışmalarında kolaylıklar, başarılar ve bol kazançlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.