YEREL HABERLER - 22 Temmuz 2016 Cuma 15:10

Dorlion’dan darbe girişimi açıklaması

A
A
A
Dorlion’dan darbe girişimi açıklaması

Dorlion Arama ve Kurtarma Ekibi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Canayakın, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamasında, 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan bir terör grubunun, milli iradeye, ülkeye, cumhuriyete, birlik ve bütünlüğe yönelik darbe teşebbüsünde bulunduğunu ifade eden Canayakın, darbe girişiminin önlenmesinde vatandaşların büyük payı olduğuna değindi. Canayakın, “Sağ duyulu milletimiz en başta olmak üzere, güvenlik güçlerimiz, siyasi partilerimiz ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti iradesine darbe vurulmasına yönelik teşebbüse, ilk andan itibaren ülkenin her yerinde kararlı bir duruşla mücadele etmiş ve güvenlik güçlerimizin çok kısa bir sürede olaylara müdahale edip durumu kontrol altına almış ve 15 temmuz gecesi Türk halkının zaferiyle sonuçlanan önemli bir gece olarak tarihe geçmiştir. Darbe karşısında; yine Türk askerimiz ve Türk polisimiz de kahramanca mücadele vererek vatanına, milletine ve devletine sahip çıkmıştır. Tarihte eşi görülmemiş bu hain vaka ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, darbe karşısında hiçbir din, dil, ırk ve mezhep ayırt etmeksizin kenetlenerek tüm dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vermiştir. Yaşanan elim hadiseye karşı toplumun her kesiminin güçlü bir reaksiyon göstererek sağlam duruş sergilemiş olması, hem demokrasimizin gücünü hem de milletimizin demokrasiye olan inancını net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.
“Dorlion olarak terörün her türlüsünü lanetliyoruz”
Açıklamasının devamında terörün her türlüsünü lanetleyen ve Dorlion ekibi olarak her zaman insanlığın yanında olduklarını aktaran Canayakın, “Dünyanın neresinde olursa olsun teröre, darbeye ve bunlara destek verenleri şiddetle kınıyor, lanetliyor ve bu tür girişim ve teşebbüslerin son bulmasını temenni ediyoruz. Bir daha bu acı tablo ile karşı karşıya kalmamak niyeti ile devletimize ve tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimi sunarız. Bu duygu ve düşüncelerle darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, polislerimize ve askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Dorlion Arama ve Kurtarma Ekibi olarak her zaman insanlığın ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir