SAĞLIK - 25 Mart 2019 Pazartesi 15:39

Engelli Çocuklar Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi protokolü imzalandı

A
A
A
Engelli Çocuklar Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi protokolü imzalandı

Eskişehir’de eski Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniklerinin bulunduğu bina Engelli Çocuklara Yönelik Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak değerlendirilecek.

Eskişehir’de eski Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniklerinin bulunduğu bina Engelli Çocuklara Yönelik Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi olarak değerlendirilecek.


Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı Eskişehir İl Temsilciliği arasında Engelli Çocuklar Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi protokolü imzalandı. Sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen proje imza töreni Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü toplantı Salonunda yapıldı. Protokol; Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Çalışma İş Kurumu İl Müdürü Hasan Yoldaş ve Türkiye Gençlik Vakfı Eskişehir İl Temsilcisi Fatih Sert tarafından imzalandı. İmzalanan protokol ile Şehir Hastanesi’ne taşınan eski devlet hastanesinin çocuk polikliniklerinin bulunduğu binaya engelli çocuklar için Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kurulacak. Merkezden sosyal yoksunluk içerisinde olan 0-6 yaş, 7-12 yaş, 13-18 yaş kız ve 13-18 yaş erkek engelli çocuklar yararlanacak. Ayrıca proje hayata geçtiğinde Türkiye’de bir ilk olacak. Proje İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı Eskişehir İl Temsilciliği tarafından yürütülecek. Konuyla ilgili bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Eskişehir’in bölgesel özellikleri ve sosyal yapısı dikkate alınarak dezavantajlı gruplara yönelik toplumsal sorunların çözümü için kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklığında yeni bir hizmet modeli oluşturduklarını, engelli çocuğa sahip olan ailelerin yaşadıkları en büyük sıkıntılarından birinin ihtiyaçları olduğunda engelli çocuklarını bırakabilecekleri bakım evlerinin olmadığını söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."