- 22 Mayıs 2019 Çarşamba 13:45

Kalibrasyon Test Ağı protokolü imzalandı

A
A
A
Kalibrasyon Test Ağı protokolü imzalandı

Eskişehir Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ile Eskişehir Teknik Üniversitesi arasında Elektronik Aletler Kalibrasyon Test Ağı Ortak Kullanım Alanı Protokolü imzalandı.

Eskişehir Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ile Eskişehir Teknik Üniversitesi arasında Elektronik Aletler Kalibrasyon Test Ağı Ortak Kullanım Alanı Protokolü imzalandı.


Rektör Tuncay Döğerlioğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, imzaların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 172 yılı kuruluş günü olan 21 Mayıs’ta atılmasının kendileri içinde anlamlı olduğunu, söz konusu test ağının Eskişehir ile birlikte Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya illerine de hizmet verecek olması kendileri açısından memnuniyet verici olduğunu belirtti.


Bölge Müdürü Cevdet Kılıç ta yaptığı sunumda, Tapu ve Kadastro faaliyetleri ile 3 boyutlu harita projeleri, Web-Tapu, Dijital Arşiv ve E-Devlet Uygulamaları hakkında bilgilendirme yaparak TKGM tanıtım filmini izletti. Ayrıca ziyaret nedeniyle memnuniyetini dile getiren Kılıç, Üniversitenin kendi sahasından tahsis ettiği test alanı için teşekkürlerini dile getirdi ve günün anısına Rektör Tunca Döğerlioğluna Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan “Osmanlıda Çevre” konulu kitap cildini hediye etti.


Kalibrasyon Test Ağının Eskişehir’e kazandırılmasıyla, bu alanda gerek maliyet gerekse zaman açısından önemli avantajlar sağlanacağı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.