ASAYİŞ - 23 Mayıs 2019 Perşembe 17:50

Sarar çiftine darp ve hırsızlık olayında yeni gelişmeler

A
A
A
Sarar çiftine darp ve hırsızlık olayında yeni gelişmeler

Eskişehirli iş insanı Cemalettin Sarar ve eşinin darp edilerek soyulması olayının zanlıları, soygunu fabrikanın etrafını çeviren telleri kesip içeriye girerek gerçekleştirmiş.

Eskişehirli iş insanı Cemalettin Sarar ve eşinin darp edilerek soyulması olayının zanlıları, soygunu fabrikanın etrafını çeviren telleri kesip içeriye girerek gerçekleştirmiş. İddialara göre 2 yıldır planlanan soygun olayının ardından Yalova’da yakalanarak gözaltına alınan Moldova uyruklu eski hizmetçi Lulia Dragusan’ın (34) ifadesinden, hırsızlık için eve giren 3 şahıstan birinin sevgilisi olduğunu ve Bulgaristan’da gözaltına alındığı öğrenildi.


18 Mayıs gecesi Sümer mahallesindeki Sarar çiftinin yaşadığı eve giren maskeli ve silahlı kişiler, Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar çiftinin el ve ayaklarını bağladı. Kendilerinden yüksek miktarda para istenen çift, rakamın kendilerinde olmadığı cevabı üzerine soyguncular tarafından önce darp edildi. Kasanın anahtarını soran soyguncular, aldıkları yanıt üzerine tekrar çifti darp etti. Kasanın anahtarını alan zanlılar, içinde bulunan yüklü miktarda ziynet eşyası ve dövizleri alarak evden kaçtı. Olayın ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından Sarar çiftinin rehin alınmaları ve soyguna ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Yalova’da gözaltına alınan ve dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ailenin eski hizmetçilerinden Moldova uyruklu Lulia D. (34) ile sevgilisinin 2017 yılında yaklaşık 2 ay boyunca Sarar ailesinin yanında hizmetçi olarak çalıştıkları, ancak aralarında çıkan tartışma sonucu işi bıraktıkları tespit edildi.



"Sevgilim ve onun arkadaşlarının yaptığı hırsızlıklar benim başıma bela oldu"


Dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Lulia Dragusan’ın, Bulgaristan’da gözaltına alınan 8 zanlıdan birisinin sevgilisi olduğu belirlendi. Kadın zanlının ilk ifadesinde, "Sevgilim ve onun arkadaşlarının yaptığı hırsızlıklar benim başıma bela oldu" dediği öğrenildi.


Olayın ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubeleri personelinden oluşturulan özel ekip, İstanbul, Edirne, Bilecik, Bursa, Balıkesir ile İzmir’de geniş çaplı arama çalışması sürdürüyor.



’Olayla ilgisi olduğu öne sürülen 5’i kadın 8 şüpheli gözaltına alındı’


Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı ve olayı gerçekleştirenlerin yabancı uyruklu olması nedeniyle Türk İnterpol’ünün devreye girmesiyle Bulgaristan’da gerçekleştirilen operasyonlarda olayla ilgisi olduğu öne sürülen 5’i kadın 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, Bulgar polisi tarafından yakalanarak Sofya’ya götürüldü. Şahısların Türkiye’ye iade edilmesi yönündeki çalışmaların sürdüğü öğrenilirken, polis ekipleri, çalınan döviz ve yüklü miktarda ziynet eşyasının bulunması için çalışmalarına devam ediyor.



’Telleri kesip sürünerek içeri sızmışlar’


Öte yandan 2017 yılında Sarar çiftinin evinde çalışan ve 2 ay çalıştıktan sonra kendi aralarında çıkardıkları tartışmayla işten ayrılan eski hizmetçi Moldova uyruklu Lulia Dragusan’ı (34) ve hırsızlık olayını gerçekleştiren şüphelilerden Dragusan’ın sevgilisi, iddialara göre diğer soygunculara ev ve çevresi hakkında bilgi verdi. Alınan bilgiler üzerine zanlılar, gece karanlığından da faydalanıp, Eskişehir-Kütahya yolu istikametinde bulunan tren yoluna geldi. Burada tren raylarına giren siyah giyimli ve kar maskeli şahıslar, Sarar çiftinin fabrika içerisinde bulunan evlerine en yakın tel örgüye geldi. Neredeyse, bitkilerle kamufle olan tellerin alt kısmındaki bağlantı noktalarını demir makasıyla kesen zanlılar, buradan sürünerek içeri girdi ve hırsızlık olayını gerçekleştirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Uzman çavuş sağlık çalışanını böyle ısırmış Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde trafik kazasına müdahale eden 112 Acil Ambulans personeline saldıran jandarma uzman çavuş açığa alınarak, hakkında soruşturma başlatılırken, uzman çavuşun ambulans şoförüne sarılır gibi yaparak ısırdığı anların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Olay, Hayrabolu ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, trafik kazasında yaralanarak kalbi duran şahsa müdahalede bulunan Paramedik Enes Abdullah A.’ya ambulans içerisinde ve dışında yumruk atıp, ölümle tehdit eden jandarma uzman çavuş, kazazedeyi hastaneye yetiştiren sağlık ekibinden özür dilemek için geldiği hastanede yeniden taşkınlık yaptı. Sarılır gibi yapıp ısırdı Bu kez de ambulans şoförü Cemil U.’nun yanağını ısırıp darp eden uzman çavuş hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen uzman çavuş görevden de uzaklaştırıldı. Uzman çavuşun tartışmasına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Uzman çavuşun hastane önünde ambulans şoförüne sarılır gibi yapıp yanağından ısırdığı anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Tekirdağ Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “12 Nisan 2024 günü Hayrabolu ilçesinde meydana gelen trafik kazasına müdahale esnasında bir jandarma personeli ile ambulansta görevli sağlık personeli arasında tartışma meydana gelmiş ve konu adli makamlara intikal ettirilmiştir. Meydana gelen olayla ilgili olarak aynı gün içerisinde disiplin soruşturma heyeti görevlendirilmiş olup, ilgili jandarma personeli açığa alınmıştır” denildi.