YEREL HABERLER - 30 Aralık 2011 Cuma 16:05

KENTSEL DÖNÜŞÜM MERSİN İÇİN DÖNÜM NOKTASIDIR

A
A
A
KENTSEL DÖNÜŞÜM MERSİN İÇİN DÖNÜM NOKTASIDIR

Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Nuri Özdemir, kentsel dönüşümün Mersin için dönüm noktası olacağını belirtti.
Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Özdemir, kentsel dönüşüm sürecinin iyi yönetilmesi halinde Mersin’in, 21. yüzyılın en işlevsel ve yerleşim bakımından en düzgün kenti olacağını iddia etti. Mersin’in, kentsel dönüşümle birlikte önemli bir barış ve sevgi kenti olacağına da işaret eden Özdemir, herhangi bir acıya, gözyaşına veya düşmanlığa fırsat vermeden, en adil şekilde yapılacak uygulamanın, bir yandan sağlıklı kentleşmeyi, diğer yandan da insanca yaşamayı beraberinde getireceğini kaydetti. Kentsel dönüşümün insanlara iyi anlatılması gerektiğini dile getiren Özdemir, “Kentsel dönüşüm bölgelerinde dayatma olmadan, zorlamadan, o bölgelerde yaşayan herkesin bugün yaşadığı mekanın daha iyisinin kendilerine sunulacağı ve daha yaşanabilir, sevgi temelleri üzerine kurulu, daha barışçı bir Mersin yaratılacağı anlatılmalıdır” dedi.
Mersin’in, bu projeleri hayata geçirme kararlılığında olması gerektiğinin de altını çizen Özdemir, bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak gereken hassasiyeti ve kararlılığı göstereceklerini bildirdi. Özdemir, şöyle devam etti: “Mersin’in derme çatma, sağlıksız, ortak yaşam alanlarından mahrum bölgelerini çağdaş yeni vahalara taşırken, kentin öne çıkan gelişme alanlarına dönük stratejileri yaratmak zorundayız. Böylesine bir dünya kenti yaratmak bir vizyon işidir ve bu vizyon Büyükşehir Belediyesi’nde fazlasıyla vardır. Amacımız, daha çağdaş, daha uygar, daha sevgi dolu ve barışçı bir Mersin’de insanca yaşamaktır. Kentsel dönüşüm de bunun en önemli araçlarından bir tanesidir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir