GENEL - 10 Aralık 2018 Pazartesi 12:32

Ağaçta mahsur kalan kedisi için validen yardım istedi

A
A
A
Ağaçta mahsur kalan kedisi için validen yardım istedi

Gaziantep’te Azra Bağcı adlı öğrenci, ağaçta mahsur kalan kedisi için istediği yardımı alamayınca sosyal medyadan Gaziantep Valisi Davut Gül’e mesaj atarak kedisinin kurtarılmasını istedi.

Gaziantep’te Azra Bağcı adlı öğrenci, ağaçta mahsur kalan kedisi için istediği yardımı alamayınca sosyal medyadan Gaziantep Valisi Davut Gül’e mesaj atarak kedisinin kurtarılmasını istedi. Vali Gül’ün talimatı sonrasında itfaiye ekipleri kediyi kurtararak hayvan dostu Azra’ya teslim etti.


Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencisi Azra Bağcı, hafta sonunda altı aylık kedisinin evin hemen yanında bulunan bir ağaca çıkması ve iki gün boyunca aşağıya inememesi üzerine sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Gaziantep Valisi Davut Gül’den yardım istedi. Kedisi için kaygılanan Azra, hazırladığı videoyu da Vali Gül’e gönderdi. Azra mesajında ise "Vali amca 6 aylık kedimiz ağaçta mahsur kaldı. İki gündür orada, herkesten yardım istedik ama ’yapamayız’ diyorlar. Sizden yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Vali Gül ise "İnşallah kurtarırız kedini" yanıtını vererek, kedinin kurtarılması için itfaiye müdürlüğüne talimat verdi. İtfaiyenin kısa zamanda kediyi kurtararak sahibi küçük Azra’ya teslim etti.



Kendi küçük, hayali büyük


En büyük hayali sokak hayvanlarının sağlıklı beslenmesi ve barınması olan Azra, biriktirdiği harçlıkları ve çevresinden temin ettiği yardımlarla mahallede bulunan kedi ve köpeklerin yanı sıra birçok hayvana da yardım etmeye çalışıyor. Hayvanlara karşı duyarlılığı ve gösterdiği fedakarlığın diğer insanlara da örnek olmasını isteyen Azra, mahallede bir kedi evi yapmak için kolları şimdiden sıvadı. Vali Davut Gül’le görüşerek bu konudaki projelerini Vali Gül’le paylaşmak isteyen Azra, Gaziantep’e model olacak bir kedi evi yapmanın en büyük hayali olduğunu da sözlerine ekledi.



Azra’nın kedi evi hayalini GKV gerçekleştirecek


Çevre ve doğal dengenin korunması yönünde öğrencilerin sürekli bilgilendirildiğini ve özellikle hayvan haklarına saygılı olmaları yönünde çeşitli sosyal sorumluluk projelerinin yürütüldüğünü ifade eden GKV Özel Ortaokulu Müdürü Abdullah Dağlı, Azra Bağcı’nın gösterdiği örnek davranışın kendileri mutlu ettiğini ifade ederek yapılması planlanan kedi evi için kurum olarak gerekli desteği vereceklerini ve bu örnek projenin kentin birçok semtinde uygulanması gerektiğini vurgulayarak Azra Bağcı’nın çağrısına anında yanıt vererek küçük kedinin kurtarılmasını sağlayan Gaziantep Valisi Davut Gül’e teşekkür etti. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencisi hayvan dostu Azra’nın hayal ettiği kedi evinin yapılması için gerekli çalışmaların başlatıldığı da ifade edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Osmanlı’ya sığınan Macar prensinin müzesine ziyarette bulunup dans ettiler Macaristan’dan gelen lise öğrencileri, Osmanlı Devleti’ne sığınan Macar Prensi Rakoczi’nin Tekirdağ’daki müzesini ziyaret ederek müze önünde dans gösterisi sundu. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine gelen Macar öğrenciler, Osmanlı’ya sığınan Macar Prensi 2. Frenc Rakoczi’nin kaldığı Rakoczi Müzesi’ni gezerek Müze Müdürü Ali Kabul’den bilgi aldı. Daha sonra öğrenciler tarafından çeşitli konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından kendi yörelerine ait dans gösterileri sergilendi. Macar öğrencilerin dans gösterisi alkış topladı. Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Adem Dalgıç gazetecilere yaptığı açıklamada, "2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı" etkinlikleri çerçevesinde kentte yıl boyunca etkinliklerin sürdüğünü ifade ederek, "Tekirdağ ve Rakoczi Müzesi Macar halkı tarafından çok iyi bilinen yerler. O yüzden buraya çok sayıda ziyaretçi geliyor. Buraya gelen Macar öğrencileri ağırlıyoruz ve onların tarihi değerlerini nasıl koruduğumuzu onlara gösteriyoruz. Yıl boyunca etkinlikler devam edecek" dedi. Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi Öğretmeni Zübeyde Aykaç da 10 öğrencinin kentteki Macar eserlerini ziyaret ettiğini ifade ederek, “Burada keyifli bir halk dansları gösterisi yaptılar. Ayrıca öğrenciler geldikleri şehrin valisinin mesajını bizlere okudular. Yarın da öğrenciler Bilim Sanat Merkezi öğrencilerimizle Türk Macar ortak kültürü ile ilgili etkinlikler yapacak" diye konuştu.