EKONOMİ - 19 Mayıs 2022 Perşembe 14:42

Ahmet Tiryakioğlu TİM Sektör Kurulu başkanlığına seçildi

A
A
A
Ahmet Tiryakioğlu TİM Sektör Kurulu başkanlığına seçildi

İhracat rakamlarının değerlendirildiği TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu’nun toplantısında gerçekleştirilen seçimde ise yeni sektör kurulu başkanlığına Ahmet Tiryakioğlu getirildi.

İhracat rakamlarının değerlendirildiği TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu’nun toplantısında gerçekleştirilen seçimde ise yeni sektör kurulu başkanlığına Ahmet Tiryakioğlu getirildi.


İstanbul’da gerçekleştirilen TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu’nda gerçekleştirilen seçimle Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyesi Ahmet Tiryakioğlu TİM Sektör Kurulu Başkanlığına seçildi. Başkan yardımcılıkları görevlerine ise Orta Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Uysallı ve Ege İhracatçı Birlikleri Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk seçildi. Seçim sonrası bir değerlendirme yapan TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “Sonucun sektörümüze hayırlı olmasını diliyor, bana güvenerek büyük destekler veren ihracatçılarımıza teşekkür ediyorum. Sektörümüz gerek ülkemiz gerekse dünya için büyük önem taşıyan, stratejik öneme sahip bir sektördür. Son iki yıldır yaşanan pandemi süreciyle sektörümüzün önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Önümüzdeki süreçte arkadaşlarımızla birlikte sektörümüzü geliştirmek, yenilikçi, yüksek katma değerli ürünlere yönelerek global markalaşma yolunda üzerimize düşenleri yaparken ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamak için her türlü projenin içerisinde yer alacağız. İhracatçılarımızın yurt içi ve yurt dışında karşılaştıkları bürokratik sorunların da çözümünde ilgili kurumlarla koordineli olarak çalışarak sürdürülebilir ihracatımız için gerekli her türlü desteği üyelerimize vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Çeşitli okullardan bilgisayarların çalınması olaylarının faili Kütahya’da yakalandı Kütahya’nın ilçelerinde ve Türkiye’nin çeşitli okullarından bilgisayarların çalınması olaylarının şüphelisi Kütahya’da bilgisayarları satmak isterken polis tarafından yakalandı. Kütahya’nın Domaniç ilçesinde Domaniç Ortaokulunda meydana gelen 2 adet dizüstü bilgisayarın çalınması, Tavşanlı ilçesinde Haymeana Anaokulunda meydana gelen 2 adet dizüstü bilgisayarın çalınması, Altıntaş ilçesinde Altıntaş Ortaokulunda meydana gelen 1 adet dizüstü bilgisayarın çalınması, Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Halit Paşa İmam Hatip Lisesinde meydana gelen 1 adet diz üstü bilgisayarın çalınması, Bursa’nın Mudanya ilçesi İlkbal Betül Çilingiroğlu Ortaokulundan meydana gelen 2 adet dizüstü bilgisayarların çalınması, Yalova Gaziosmanpaşa İlkokulunda meydana gelen 2 adet marka dizüstü bilgisayarın çalınması olaylarının şüphelisi A. B (22) Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileri ile yapılan koordineli çalışma neticesinde okullardan çalmış olduğu 3 adet diz üstü bilgisayarı, bilgisayarlara ait 3 adet şarj adaptörü ve suçta kullandığı 1 adet tornavida ve 1 adet pense ile birlikte Ali Paşa Mahallesinde çalmış olduğu bilgisayarları satmak için dolaştığı esnada yakalandı. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla şüpheli şahıs ve suç eşyası malzemeler gerekli işlemler yapılmak üzere Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.
Eskişehir Ortaokul öğrencilerinden Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’na ziyaret Eskişehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Jandarmanın Kuruluşunun 185’inci Yıl Dönümü Kutlamaları çerçevesinde 100 ortaokul öğrencisi İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri koordinesinde, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir’in katılımı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Jandarmanın Kuruluşunun 185’inci Yıl Dönümü Kutlamaları çerçevesinde Tepebaşı İlçesi Atatürk Ortaokulu’ndan 100 öğrenci idareci ve sınıf öğretmenleriyle birlikte Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. PAMİT ve Olay Yeri İnceleme Timi, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince jandarmanın görevleri çerçevesinde öğrencilere bilgi verildi. Köpek Unsuru Operatörü refakatinde ATAK (Asayiş Köpek) isimli köpeğin gösterisi icra edilmiştir. İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından drone uçuşu gerçekleştirilerek Komando Bölük Komutanlığı tarafından zırhlı araç ve personelin teçhizatları ile birlikte öğrencilere jandarma komandonun tanıtımı yapıldı. Ayrıca Siber Şube Müdürlüğü ekiplerince siber farkındalık, güvenli internet ve sosyal medya kullanımı, çocuklara yönelik internet ortamında suç ve suçtan korunma yöntemleri konusunda bilgilendirme yapılarak görsel içerikli ve bilgilendirici broşür dağıtımı yapıldı. Kadın astsubaylar tarafından çocuklara refakat edilerek hediye ve boyama kitabı dağıtılırken, jandarmanın tanıtımı gerçekleştirildi.