SPOR - 12 Şubat 2020 Çarşamba 14:32

Alg Spor liderliğini korudu

A
A
A
Alg Spor liderliğini korudu

TFF Kadınlar Futbol 1.

TFF Kadınlar Futbol 1. Liginde mücadele eden Gaziantep Alg Spor Kadın Futbol Takımı 12. haftada kendi evinde oynadığı Amed spor maçını 2-0 kazandı. Böylelikle 2. devrenin ilk maçını alan takım Alg Spor 34 puanla liderliğe devam etti.


Karşılaşma hasan celal güzel tesislerinde oynandı. Hava soğuk olması nedeni ile futbol oynamak biraz zor olsa da Alg Spor’un takımının taraftarları oyuncularını yalnız bırakmadı. Maçta Alg sporun ezici üstünlüğü bulunurken çok sayıda gol pozisyonu kaçırdı. amed spor rakibi karşısında pek fazla pozisyon bulamadı. Alg spor ilk yarı ve ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 bir skor ile liderliğini sürdürdü. Golleri ise Ebru Topçu attı.


Yeni transferler sahada göz doldurdu


Gaziantep temsilcisi devre arasında aldığı 3 yeni futbolcusuna ise bu maçta oynama hakkı verdi. Yeni transferler, ilk 11’de Alesia, oyuncu değişikliği ile Neslihan ve Aleyna oyuna girdi. Teknik direktör Aslı Canan Sabırlı, “Bütün gayretimiz çabamız Gaziantep’imizi temsil edip Avrupa ligine taşımak” dedi.


TFF Kadınlar Futbol 1. liginin lideri Alg Spor bu maç ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı oldu, averajını 30’a puanını ise 34’e yükseltti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.