EKONOMİ - 11 Ekim 2017 Çarşamba 17:12

Alman Devi CLAAS Türkiye pazarına ASKO ile giriyor

A
A
A
Alman Devi CLAAS Türkiye pazarına ASKO ile giriyor

SANKO Holding şirketlerinden ASKO, tarım makinaları ve ekipman üretiminde dünya lideri Alman Claas’ın Türkiye yetkili distribütörü oldu.

SANKO Holding şirketlerinden ASKO, tarım makinaları ve ekipman üretiminde dünya lideri Alman Claas’ın Türkiye yetkili distribütörü oldu.


Sanko İş ve Tarım Makinaları bünyesinde kurulan ASKO ile dünyanın lider traktör ve tarım makinaları üreticisi Alman CLAAS arasındaki distrübütörlük anlaşması, Almanya’nın Harsewinkel şehrinde ASKO adına Hüseyin Hamut, CLAAS adına Afrika ve Ortadoğu Bölge Başkanı Stephan Klosterkamp tarafından imzalandı. İmza törenine ASKO’dan Ertan Paşa, Levent Kıroğlu ve Gökhan Bayramoğlu da katıldı. ASKO İş ve Tarım Makineleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin Alman markası CLAAS ile yaptığı distribütörlük anlaşması, CLASS’ın ürün gamını içeren satış ve satış sonrası hizmetleri kapsıyor. SANKO Holding İş ve Tarım Makineleri Grup Başkanı Sami Konukoğlu, anlaşmayı, sektörün Türkiye’de en önemli buluşma noktası olan Bursa Tarım Fuarı’nda Türk çiftçisine duyurmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Sami Konukoğlu, anlaşmaya ilişkin açıklamasında, sektörde Başak Traktör ile başlattıkları yolculuğu, tarım ekipmanlarında Başak Agri ile geliştirdiklerini ve şimdilik CLAAS ile taçlandırdıklarını söyledi.


ASKO-CLAAS işbirliğinin Türk tarımı açısından da tarihi bir dönüm noktası olacağını belirten Sami Konukoğlu, “Tarım marketi anlayışı ile faaliyet göstererek, Türk tarımı ve çiftçisine ihtiyaç duyacağı her konuda en iyi koşullarda azami destek sunacağız. Sanko İş ve Tarım Makinaları Grubu; ASKO, Başak Traktör, Başak Agri ve Claas markaları ile Türk tarımının çözüm merkezi olacaktır” dedi.


Stephan Klosterkamp


İmza töreninde, konuşan CLAAS Afrika ve Ortadoğu Bölge Başkanı Stephan Klosterkamp ise ASKO ile yapılan bu anlaşma ile makine satışının yanı sıra, CLAAS müşterilerine daha yakın olmayı, onlarla daha iyi ilişkiler kurmayı, parça tedarik ve satış sonrası hizmetlerimi daha da geliştirmeyi öngördüklerine vurgu yaptı.


Bu düşünceden hareketle müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayan bölgesel irtibat merkezleri ve bayilikler kurarak ürün yelpazesini çeşitlendirmeyi ve satışları artırmaya devam etmek istediklerini kaydeden Klosterkamp, “Türkiye’deki tarım sektörü son derece önemli, bu nedenle Türkiye CLAAS için önemli bir potansiyel arz ediyor. Bu çerçevede ASKO’nun ülke çapındaki mevcut satış ve satış sonrası hizmetler ağı bizim için çok değerli” ifadelerine yer verdi.


CLASS


CLAAS 1913 yılında kurulmuş bir aile şirketidir ve dünyanın önde gelen tarımsal mühendislik ekipmanı üreticilerinden biridir. Merkezi, Almanya Westfalia, Harsewinkel’de bulunan şirket, biçer-döver satışlarında Avrupa pazarının lideridir. CLAAS, başka bir büyük ürün grubu, kendinden kendi yürür silaj makineleri alanında dünya lideridir. CLAAS aynı zamanda traktörler, balya makineleri ve hasat makineleri ile dünya çapında tarım mühendisliğinde en iyi performansa sahip bir firmadır. CLAAS ürün yelpazesinde de son teknoloji ürünü zirai bilgi sistemleri de bulunmaktadır. CLAAS dünya genelinde 11.300 çalışana sahiptir ve 2016 mali yılında 3.6 milyar avroluk satış gerçekleştirmiştir. (www.claas-gruppe.com)


SANKO İş ve Tarim Makineleri grubu


Sanko Iş ve Tarım Grubu bünyesinde iş makinaları, traktör, tarım makinaları ve forklift gibi ürünlerin imalat, satış, servis ve distribütör hizmetlerini vermektedir.


MST markasıyla kazıcı yükleyici, mini ekskavatör, ekskavatör ve teleskopik yükleyiciler üreten kurum, 1976’dan beri iş ve tarım makinaları sektöründe hizmet vermektedir.


1914’de kurulan Başak markasıyla, 50 hp’dan 110 hp’ye kadar traktörler, Başak Agri markasıyla balyalama, toprak firezeleri, ekim makineleri, yem karma makineleri ve ilaç makineleri gibi tarım makinelerini çiftçinin hizmetine sunmaktadır. Sanko Makine ile forklift ve iş makineleri satış, servis ve yedek parça konusunda iş makineleri sektörüne hizmet etmektedir.


ASKO İş ve Tarım Makineleri, Sanko İş ve Tarım grubunun bir üyesidir. Bir dünya markası olan CLAAS ürünlerinin Türkiye’de satış ve dağıtımını yapmak üzere, 2 dev grup güçlerini birleştirmiştir. ASKO-CLAAS işbirliği, Türkiye’de biçerdöver, silaj makineleri, balyalama gibi tarım ekipmanları yanında 500 hp’nin üzerinde traktörlerle,çiftçimizin hizmetinde olacaktır.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Ünlü, Muğla’da temaslarda bulundu Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü; bugün Muğla’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret eden Ünlü ve beraberindekiler ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Belediye Meclis Üyeleri Müjgan Gürgan, Ahmert İnoğlu, İlkay Şimşek, Ahmet Özdemir, Erdem Karaosmanoğlu, Kemal Açar, Erdal Nur, Alara Kargın ile birlikte ilk olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Ünlü, “Muğla ve Marmaris için büyük işler yapacağına inandığım Ahmet Başkanımızla omuz omuza çalışacak, kentimizi hak ettiği yere taşıyacağız. ‘İşimiz gücümüz Muğla’ diyerek çıktığı bu onurlu yolda kendisine ve ekibine üstün başarılar diliyorum” diye konuştu. MBB Başkanı Ahmet Aras da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hep birlikte Muğla için çalışacağız” ifadesini kullandı. Başkan Acar Ünlü ve beraberindekiler daha sonra Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Muğla’nın tek, Menteşe’nin de ilk kadın belediye başkanı olan Gonca Köksal’ı tebrik eden Başkan Ünlü, “Gonca başkanımız kadınların gücünün temsilcisi olarak Menteşe’de çok başarılı olacak ve önemli işlere imza atacak. Buna inancım tam” şeklinde konuştu. Başkan Ünlü ve meclis üyelerine teşekkür eden Köksal ise Muğla’daki belediye başkanları olarak her zaman yan yana olacaklarının altını çizdi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla’daki son ziyaretini Vali İdris Akbıyık’a gerçekleştirdi. Valilik makamındaki ziyarette Başkan Acar Ünlü, Vali Akbıyık’ı Marmaris’e davet etti.
Ankara Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü kutladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü; temsil ettiği değerleri korumak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek noktasında kutluyorum" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Ersoy, “Dünya Fikri Mülkiyet Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda telif hakkını da kapsayan ve fikri mülkiye haklarına ilişkin farkındalığı arttırmak için 2000 yılından itibaren her yıl 26 Nisan’ın ’Dünya Fikri Mülkiye Günü’ olarak kutlandığı ifade edildi. Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından ilan edilen 2024 yılının temasına ilişkin, şunları kaydetti: "Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından 2024 yılının teması, ’Fikri Mülkiyet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Ortak Geleceğimizi Yenilikçilik İnşa Etmek’ olarak belirlendi. Bu pencereden baktığımızda; yenilikçiliğin teşvik edilmesinde ve sürdürülmesinde fikri mülkiyetin oynadığı etkin rolün, 2024-2028 yıllarını kapsayan 12. Kalkınma Planı başta olmak üzere ülkemizin önemli politika belgelerinde karşılık bulduğunu memnuniyetle ifade etmek isterim." Kültür ve Turizm Bakanlığının telif haklarında sürdürülebilir kalkınmaya ve Türkiye’nin kültür-sanat hayatına katkısını artırmak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü belirten Bakan Ersoy, "Geldiğimiz noktada ‘Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nü; temsil ettiği değerleri korumak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek noktasında attığımız adımların, elde ettiğimiz kazanımların memnuniyetiyle ve daha fazlasını yapma, bu hususta öncü ve özgün konuma gelme kararlılığımızı vurgulayarak kutluyorum" ifadesi kullanıldı.
Karabük U18 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Grubu Karabük’te başladı Karabük’te dört gün sürecek U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları başladı. Karabük Onur Futbol Sahası’nın ev sahipliğini yaptığı U-18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında altı farklı şehirden 6 takım yer alıyor. Şampiyona 25-28 Nisan tarihleri arasında oynanacak ve bu müsabakalardan birinci çıkacak takım 2. kademe mücadelelerine katılmaya hak kazanacak. Karabük’ün futboluna, ekonomisine ve reklamına katkı sunması için U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında 6 takıma ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Karabük Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İhsan Çevik, “Ankara Gölbaşıspor, Eskişehir DSİ Bentspor, Zonguldak Asmaspor, Kastamonu Köy Hizmetleri İdare Spor Kulübü, Bartınspor ve Bolu 14 FK takımları mücadele ediyor. Takımlarımızı en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Şehrimize elimizden geldiğince hizmet etmeye çalışıyoruz. Katılan tüm takımlara başarılar diliyoruz” dedi. Başkan Çevik, 6 takımda ortalama 25 sporcudan 150 sporcu yar aldığını belirterek, “Bu etabı birincilikle bitiren takım 2. kademe müsabakalarına katılacak. Oradan da başarı ile çıkarsa 3. kademede final müsabakasında ter dökecekler. Karabük’teki mücadelelerden galip çıkacak takım yarı finallere hak kazanacak diyebiliriz” şeklinde konuştu. U18 Türkiye Futbol Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarının final mücadelesi 28 Nisan Pazar günü saat 11.00’de Onur Futbol Sahası’nda oynanacak.