- 10 Ekim 2021 Pazar 10:52

Araba kullanma hayali gerçek oldu

A
A
A
Araba kullanma hayali gerçek oldu

Gaziantep’te 21 yaşındaki zihinsel engelli Kadir’in araba kullanma hayali gerçek oldu.

Gaziantep’te 21 yaşındaki zihinsel engelli Kadir’in araba kullanma hayali gerçek oldu. Kadir’in hayalini gerçekleştiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaşanan mutluluğa ortak oldu.


Doğuştan zihinsel engelli olan Kadir Ciğerli, 11 yıl önce babasını kaybetti. O günden bu güne halası Hatice Ciğerli’nin baktığı Kadir’in en büyük hayalinin araba sürmek olduğunu öğrenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, harekete geçerek Kadir’in hayalini gerçekleştirdi.


Eğitimine de Abdulkadir Konukoğlu Özel Eğitim Okulu’nda 11. sınıf öğrencisi olarak devam eden Kadir için Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı’na bir araya gelen Kaymakamı Ömer Kalaylı ile Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaşanan mutluluğa ortak oldu.


Kadir ile beraber direksiyon başına geçen Başkan Fadıloğlu, “21 yaşındaki engelli Kadir yavrumuzun hayali, araba kullanmaktı. Bu konuda bizim arkadaşlarımız saha çalışması yaparken, halasıyla beraber kalan Kadir’in böyle bir arzusunun olduğunu işitmişler. Konuyu bize getirdiler, biz de tabi seve seve dedik. Bildiğiniz üzere bizim yapılmış olan trafik eğitim parkımız var. Biz burayı eğitim maksatlı kullanıyoruz. Günlük, 100 öğrenci trafik eğitimi alıyor. Tabii Kadir’in hayalini, normal şartlarda trafikte yapmamız mümkün değildi. Bu özel mekanda bunu yapmaya çalıştık. Bugün, Kadir buraya halasıyla birlikte geldi ve araç kullanma zevkini tattı. Mutluluğu bizi de mutlu etti” dedi.


Engeli Kadir’in halası Hatice Ciğerli ise, “Belediyemiz, bugün Kadir’in en büyük hayalini gerçekleştiriyor sağ olsun. Belediyemize ve Başkanımıza, bize bu mutluluğu yaşattığı için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta yaraları tedavi edilen doğaya salındı Sinop’ta yaralı bulunan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuş tedavileri sonrası Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından doğaya salındı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü, Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Klinik, bakım ve ameliyat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Özarslan, Bölge Müdürü Orhan Çatalçam’dan, yaban hayvanlarına yönelik yürütülen tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Doğa, Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri gayret ve emekten dolayı teşekkür eden Vali Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuşları doğaya saldı. Sarıkum Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, 2023 yılında yüzde 60 oranında tedavi başarısı elde edilerek, 300’ün üzerinde yaralı yaban hayvanı yapılan tedavileri sonrasında doğaya salındığı bildirildi. Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaralı hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapma imkanına sahip olduklarını vurgulayan Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, "Burada iki veteriner arkadaşımız var. Hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapabiliyorlar. O noktada teknolojik altyapımız gayet gelişmiş durumda" dedi. Öte yandan Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde ameliyathane, radyoloji ve yoğun bakım üniteleri de bulunan Türkiye’deki 5 merkezden biri olduğu belirtildi.