GENEL - 17 Ocak 2021 Pazar 11:25

Atatürk’ün hediye ettiği mendili satışa çıkarttı

A
A
A
Atatürk’ün hediye ettiği mendili satışa çıkarttı

Gaziantepli Ali Akif Boztoprak, 1933 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’i ziyareti sırasında babasına hediye ettiği altı ok işlemeli mendili yaşadığı maddi sıkıntıdan dolayı satışa çıkarttı.

Gaziantepli Ali Akif Boztoprak, 1933 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’i ziyareti sırasında babasına hediye ettiği altı ok işlemeli mendili yaşadığı maddi sıkıntıdan dolayı satışa çıkarttı.


1933 yılında Gaziantep’i ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk için verilen yemekte baklavacı Ali Boztoprak yaptığı baklavayı Atatürk’e ikram etti. Yediği baklavayı çok beğenen Atatürk, Boztaoprak’a cebinden çıkarttığı mendili hediye etti. 2000 yılında babasının vefat etmesiyle kendisine kalan mendili 21 yıldır özenle saklayan Ali Akif Boztoprak, kefil olduğu bir borçtan dolayı yaşadığı maddi sıkıntı yüzünden babasından hatıra kalan Atatürk’ün mendilini satmaya karar verdi.



"Atatürk, babamın baklavasını beğendi, mendilini hediye etti"


21 yıldır mendili sandık içinde özenle sakladığını belirten Ali Akif Boztorpak, “Yıl 1933, babam o zamanlar Gaziantep’teki 3 baklavacıdan bir tanesi. O zamanın Valisi Akif Bey, Atatürk’ü Narlı’da karşılıyorlar ve Gaziantep’e getiriyorlar. O günün anısına 200 kişilik bir yemek veriyor, yemekte de babama baklava siparişi veriyor ve onun ikram etmesini söylüyor. Babam baklavayı ikram ediyor ve Atatürk çok beğeniyor. Babamı yanına çağırıyor, babam da bir dilim daha ikram ediyor kendisine ve tokalaşıp sohbet ediyor. Sonra da cebinden kendi kullandığı mendilini bugünün anısına diyerek hediye ediyor” dedi.



"Mendil hiç yıkanmadı"


Hiçbir şekilde müdahale etmeden mendili özenle sakladıklarını ifade eden Boztoprak, “Ben çocukluğumdan beri bilirim annem sandığında saklardı, el vurmazdık, kullanmazdık, ütü dahi yapmadık. Kıymetli bir hediyeydi, sandığımızdaydı sürekli. Anne ve babamın vefatından sonra ben aldım, bende kaldı” şeklinde konuştu.


Yaşadığı bir kefil olayının ardından servetini kaybettiğini kaydeden Boztorpak, “Başımdan bir takım olaylar geçti, bir kefillik olayı oldu ve orada çok büyük zararım oldu. Evlerimi satmak zorunda kaldım, şimdi eski halime döneyim diye uğraşıyorum. Fiyat belirlemedik ama bu kıymetli bir şey, öyle 10 liralık, 5 liralık bir şey değil. Talep olursa sonuca bağlarız, çünkü satmayı düşünüyoruz artık. İsteyenler eksperini getirsinler, burada baktırsınlar, inceletsinler burada olur ama Gaziantep dışına satmadan göndermem. Babamdan kalan bir eşya, bunu satmak kolay değil. Bunu satmanın ne kadar zor olduğunu, içimin nasıl sızladığını yaşamayan bilmez. Benim için kıymetli ve kıymeti altında da vermem” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.