GENEL - 15 Mart 2019 Cuma 18:52

Cumhurbaşkanı, büyükşehir projelerinden övgüyle bahsetti

A
A
A
Cumhurbaşkanı, büyükşehir projelerinden övgüyle bahsetti

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen mitingde halka hitap etti.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen mitingde halka hitap etti. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin tarafından hazırlanan Medeniyet Şehri başta olmak üzere, toplu konut projeleri, ulaşım ve su projesinden övgüyle bahsetti.


Erdoğan: Antep’ten şanına ününe yakışır bir rekor bekliyorum


Belediye başkan adaylarının tanıtıldığı mitingde kapalı havaya rağmen miting alanının dolduran Gazianteplilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi şehre yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi, her zaman Gazianteplilere destek vereceğini söyledi.


Gaziantep’ten övgüyle bahseden Erdoğan, “Baş eğdiren ama baş eğmeyen Antep. Hiçbir cephede bozguna uğramayan Antep. Şehrini savunurken verdiği 6 bin 317 evladını bir gül bahçesine ekercesine toprağa veren Antep. Şehitkamillerin, Şahinbeylerin, Karayılanların ve daha nice yiğitlerin bayraklaştığı, adına kurban olduğum Gaziantep. Gönlü gönlümüze eş, sevdası, sevdamıza eş. Rüyası rüyamıza eş Antep. Anaların ağıtlarıyla, aşıkların türküleriyle yüreğimizi titrettiği Antep. Toprağının bereketi, fabrikaların üretimiyle, insanının çalışkanlığıyla örnek olan Gaziantep. Ülkemizin dört bir yanından gelenlere işiyle, aşıyla yepyeni bir hayat kapısı açan Antep. Hemen yanı başında, Suriye’den gelen yüz binlerce muhacire yıllarda ensarlık yapan kadirşinas Antep. Emeğin, üretimin helal kazancın kardeşliğin şehri Gaziantep. Son bir yılda dördüncü defa geliyorum. Gaziantep bugüne kadar hep yanımızda oldu. Bu defa Antep’ten şanına ününe yakışır bir rekor bekliyorum” dedi.


Şehri tarihinin en büyük hizmetleriyle geleceğe hazırlıyoruz


“Biz Antep’i sadece aşkla sevmekle kalmadık. Şehri tarihinin en büyük hizmetleriyle geleceğe hazırladık, hala da hazırlıyoruz” diyen Erdoğan, “Son 17 yılda Gaziantep’e 35 milyar yatırım yaptık. Eğitimde 3 milyarlık kaynakla 10 bin 830 adet derslik inşa ettik. 60 binden fazla öğrencinin öğrenim gördüğü şehrimize, ikinci devlet üniversitesini Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesini kurduk. Bölgenin merkezi bir üniversite olacak. Sadece ulusal değil, uluslararası bazda bir eğitim öğretim verecek bir üniversite. Yükseköğretim öğrencileri için 9 bin 440 kişilik yurt binaları açtık. Birkaç yıl içinde iki tane Gaziantep’te, bir tane Nizip’te olmak üzere 2 bin 250 kişilik yeni yurt binaları açacağız. Gaziantep’e 33 bin seyirci kapasiteli yeni bir stat yaptık. İslahiye ve Nizip Gençlik Merkezlerini, Şehitkâmil Sporcu Yetiştirme Merkezlerini kurduk. Eski stadın yerine millet bahçesini kuruyoruz. Muhteşem bir millet bahçesi ve içinde büyükçe bir millet kıraathanesi olacak. Ayrıca içinde çocuk kütüphanesi ve yüzme havuzuna kadar her türlü sosyal ve spor tesisinin olduğu Hasan Celal Güzel Millet Bahçesini kurduk” ifadelerini kullandı.


Alleben deresi, eski günlerine dönecek


Alleben deresinin eski günlerine döneceğini belirten Erdoğan, “Gaziantep’in hafızası olan Alleben Deresini, eski günlerine kazandırmak için rehabilite edip çevresine de şehrin kültürüne ve dokusuna uygun bir düzenleme yapacağız. Şahinbey’in şehit edildiği ve adına anıtın bulunduğu yere Milli Mücadele Tabiat Merkezi kuruyoruz. Özellikle bu parkta genç kuşaklara Gaziantep Kurtuluşundaki bütün olaylar anlatılacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, şehitlerimizin ailelerini, engelli vatandaşlarımızı, yaklaşık 4 milyar kaynakla destekledik. Sağlıkta şehrimize son 17 yılda bin 135 yataklı 20 hastaneden oluşan 83 adet tesis kazandırdık. Önümüzdeki yılda hizmete sunacağımız 1875 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz. Ayrıca 300 yataklı Gaziantep Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve 400 yataklı Nizip Hastanesi projesi tamamlanıyor. 25 Aralık Devlet Hastanesini 300 yataklı bir ek binayla büyütüyoruz. Gaziantep’te 21 bin 313 konut projesini hayata geçirdik. Katı atık düzenli depolama tesislerini hizmet verdiği nüfus sayısını 800 binden 2 milyona çıkardık. 2 milyon kişiye hizmet verecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa ediyoruz, seneye bitiriyoruz. Hem Metro standartlarıyla şehir içi ulaşıma katkı sunacak Gaziray’ın yapımı sürüyor, yükünü belediyemizden alacağız önümüzdeki seneye tamamlanacak. Gar, Düztepe, Şehir hastanesi güzergahında inşaat edilecek sürücüsüz metro projesine yönelik sondaj çalışmaları devam ediyor seneye inşaatı başlayacak. Gaziantep’te 500 hektarlık alanda kara limanı işlevi görecek, raylı sistem ve otoyol bağlantılı bir Lojistik Köy kuruluyor planlaması bitti seneye inşası başlayacak. Boyacı Cami’den Zincirli Bedesten’e Tütün Hanı’na kadar 49 eserin restorasyonunu yaptık. Merkezdeki Kanalıcı Cami’nin ve Ökkeşiye Türbesinin restorasyonunu yapıyoruz. Gaziantep 31 Mart’ta tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor mu? Belediye başkan adaylarımızı sizlere onlara da Gaziantep’i emanet ediyorum” şeklinde konuştu.


Medeniyet şehri müjdesi


Gaziantep’in içinde 10 milyon 700 bin metrekarelik bir askeri alan olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, “Tugay’daki askeri birliği artık şehir içinde tutmanın bir anlamı kalmadığını gördük. Dülükbaba ve Erikçe’ye komşu bu ekolojik alanı Antep’in hizmetine sunmaya karar verdik. Bu alanın 5 milyon metrekarelik alanını gül bahçeleriyle ıhlamurlarla, çınarlarla bir millet bahçesi haline dönüştüreceğiz. Kalan kısmını da Antep’in tarihine kültürüne, mimarisine, alışkanlıklarına uygun kıymık taşıyla, havarla, bazaltla, beyaz mermerle inşa edilecek bir Medeniyet Şehri kuracağız. Buradaki binaların hepsi Antep evi tarzıyla yapılacak. Böylece şehrin adeta çehresini değiştirecek bir projeyi Gaziantep’e kazandıracağız” diye konuştu.


Gaziantep’in içme suyu ihtiyacını karşılamak için Düzbağ regülatörünü ve içme suyu isale hattını inşaatının devam ettiğini aktaran Erdoğan, maliyeti 1.2 milyar olan Düzbağ projesiyle şehrin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağını bildirdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 250 bin kişinin yaşayacağı 50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Şehir toplu konut projesinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, Geneyik ve Bayramlı’da yeni yaşam merkezleri kurulacağını kaydetti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alandakilerden 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nı desteklemelerini istedi.


Şahin: Yerel kalkınma Ak Partinin işidir


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Cumhurbaşkanının liderliğinde 90’lı yıllarda yerel kalkınmanın İstanbul’da başladığını hatırlatarak, “2004 yılında da Gaziantep’te başlattık. ‘Kalkınma yerelde başlar’ dedik. ‘Yerel kalkınma AK Parti’nin işidir’ dedik. ‘İşimiz gücümüz hizmet’ dedik. ‘Daima hizmet daima millet durmak yok yola devam’ dedik. Şimdi de ‘önce millet önce memleket’ diyoruz. ‘Memleket işi gönül işi’ diyoruz. Bu gazi torunları, 100 yıl önce vatan için, al yıldızlı bayrak için, ezan için nasıl sağlam durduysa, ‘zillet ittifakına karşı ümmet ittifakı’ diyor. Biz sırtımızı terör örgütlerine dayamadık. Hakka inandık Şahinbey’in Şehitkamil’in torunlarına inandık. Bu yüzden ‘iman varsa imkân vardır’ diyoruz. ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ diyoruz, Sizlerin büyük desteğiyle 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Dibimizde büyük bir savaş. Ensar ruhuyla bu şehir vicdanlı, iyi, erdemli insanların şehri olduğunu bütün Dünya’ya ispatladı. Bu duruş bir ‘Gaziantep Modeli’ oluşturdu. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün Dünya’ya örnek olduk” dedi.


Cumhurbaşkanı gazi şehir için “kendi kendine yeten şehir” diyor


Cumhurbaşkanın Gaziantep’in ‘Kendi kendine yeten şehir’, ‘üreten şehir’ dediğini belirten Şahin, “Cumhurbaşkanımız buraya gelirken her zaman, ‘Kendi kendine yeten şehir’, ‘üreten şehir’ diyor ‘Demokratik açılımı açan, çözüm sürecini çözen şehir’ diyor. Neden bunu diyor? Çünkü Türküyle, Kürdü’yle, Alevisi, Sunnisi ile bir sevgi modeli oluşturduk. Kardeşlik modeli, Gaziantep modeli bu. Önümüzde koca bir savaş, gözyaşı var. Ama biz Türkiye’nin en büyük konut projesini başlattık. ‘50 bin konut’ dedik. O güzel şairin dediği gibi ‘memleket isterim, ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Olursa bir şikayet ölümden olsun’ bunu gerçekleştirmek için buradayız. Dağları deldik, eski Türkiye’de bunu yapmak mümkün değildi. 130 kilometreden dağları dele dele Düzbağ’ın memba suyunu Gaziantep’e akıttık. Melen’den sonra Türkiye’nin en büyük su projesi. Melen’i, yapan kim? Tabi ki de Recep Tayyip Erdoğan. Eski Türkiye’de onlarca yıl sürerdi bu. Biz bunu Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep aşkıyla 2 yılda yaptık. 31 Mart’ta bebek katilleri ile iş birliği yapanlara ders vereceğiz. Gayret bizden zafer Allah’tan olacaktır” diye konuştu.


Müzeye hayran kaldı


Mitingin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antep’in düşman işgalinden kurtuluşunu anlatacak olan 25 Aralık Panorama Müzesini gezdi. Başkan Şahin, Erdoğan’a müze hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Panorama 1453 Müzesinden sonra yapılan Türkiye’nin en prestijli müzesi özelliğini taşıyan 25 Aralık Panorama Müzesi’ne hayran kaldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BUTEKOM tarafından yürütülen BUTEXCOMP projesi tamamlandı Teknik tekstil ve kompozit malzeme sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin, küresel pazarlarda rekabetçiliğini güçlendirme hedefiyle Bursa’da hayata geçirilen BUTEXCOMP Projesi tamamlandı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, “Akademik Bilgiyi Üretimle Daha Fazla Buluşturmak İstiyoruz” diye konuştu. Avrupa Birliği ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Rekabetçi Sektörler Programı’ çerçevesinde finansal olarak desteklenen, BTSO tarafından BUTEKOM çatısı altında yürütülen Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstil Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi Projesi (BUTEXCOMP) faaliyetlerini tamamladı. Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, BUTEXCOMP Proje Operasyon Koordinasyon Birimi Direktörü Prof. Dr. Mehmet Karahan’ın yanı sıra proje paydaşları ile iş dünyası temsilcileri katıldı. “BUTEKOM, çok daha güçlü bir yapıya kavuştu” BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Bursa’nın yüksek teknolojili ve katma değerli üretim hedefleri doğrultusunda dönüşümünü başarıyla gerçekleştiren, bununla birlikte ürün ve pazar çeşitliliği ile Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı konumunda olduğunu ifade etti. Bursa’nın ürettiği mal ve hizmetlerin 200’ü aşkın ülkeye ve gümrük bölgesine ulaştığını kaydeden Koçaslan, “Kilogram başı ihracatımız 4,5 dolar seviyesinde. İhracatımız 17 milyar doları, dış ticaret fazlamız 8 milyar doları aştı. Ancak küresel rekabetteki dönüşüm hızı, bugüne kadar başardıklarımızın da ötesine geçmemizi zorunlu kılmaktadır. Değişimin kazananları arasında yer almak istiyorsak en değerli varlık olan bilgiyi katma değer oluşturacak bir akılla üretimde de kullanmak zorundayız.” dedi. Gelişmiş ekonomilerin akademik bilginin ticari değere dönüşmesinde hızlandırıcı etki yapan modeller geliştirdiğini belirten Muhsin Koçaslan, “Dünyada geçerli olan bu iş modelinin Bursa’daki karşılığı ise 2008 yılında Uludağ Tekstil İhracatçılar Birliği bünyesinde kurulan BUTEKOM olmuştur. 2013 yılından itibaren Odamızın da iştirakiyle bünyesinde mükemmeliyet merkezlerini barındıran BUTEKOM, proje ile çok daha güçlü bir yapıya kavuştu” diye konuştu. “Sektörlerimizin rekabet gücü arttı” BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, BUTEKOM’un katma değerli üretim hedefleri doğrultusunda, binlerce firmanın, yüzlerce akademisyenin, doktora öğrencilerinin, AR-GE merkezlerinin aynı çatı altında birlikte çalıştığı eşsiz bir ekosistem oluşturduğunu söyledi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın destekleriyle iki büyük güdümlü proje ve bir IPA projesi gerçekleştirdiklerini belirten Muhsin Koçaslan, şunları kaydetti; “Bakanlığımızın uhdesinde gerçekleştirdiğimiz BUTEXCOMP projesiyle de yüzlerce firmamız, tanı analizi, dönüşüm parametrelerinin belirlenmesi, tasarım, danışmanlık ve eğitim hizmetlerinden faydalandı. Proje kapsamında strateji yol haritasını belirleyen tekstil ve kompozit kümemiz de yakın zamanda tüzel kişilik kazandı. Oda olarak bu doğrultuda sektörlerimizin rekabet gücünü artırmak için üniversite-sanayi işbirliğinin somut projeler ile hayata geçirilmesine büyük önem veriyoruz. BUTEKOM’a kazandırdığımız yetkinliklerle temel araştırmadan prototiplemeye kadar tüm ürün geliştirme aşamalarını gerçekleştirebilmekteyiz. Üniversitelerimizin ve özel sektörümüzün örnek birlikteliği üreticilerimize önemli bir rekabet avantajı sağlayacaktır. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı artırmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin en köklü ve en güçlü odalarından biri olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi noktasında yapılacak tüm çalışmalarda işbirliği ve desteğe devam edeceğiz.” “Ekonomideki hedeflerimiz için çok önemli bir proje” Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa’da üniversite-sanayi iş birliği adına örnek bir projenin gerçekleştirildiğini belirterek, önümüzdeki süreçte benzer çalışmaların hayata geçmesiyle elde edilecek katma değerin daha da artacağına inandığını söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, “Üniversite sanayi iş birliği birçok sorunun çözümü. Üniversitenin bilgi birikimiyle sanayinin dinamizmini bir araya getirmemiz gerekiyor. Bunu sağladığımız zaman katma değerli üretim kabiliyeti artmış bir ekonomi ortaya çıkacak. Bursa Uludağ Üniversitesi olarak öncelikli alanlarımız içerisinde akıllı ve yenilikçi malzemeler geliyor. Dolayısıyla projenin kendisi doğrudan doğruya bizim yetkinlik alanımızı kapsıyor. Bu projelerin ekonomimiz için önemi çok fazla. Projede önemli bir rol oynayan BTSO’yu tebrik ediyorum. Biz de kendilerine katılarak buradaki ilişkiyi daha dinamik hale getirmek istiyoruz. Projenin ortaya çıkışı, kurgulanışı, alınışı ve sonuçlanması süreçlerinin hepsinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. BUTEXCOMP Proje Operasyon Koordinasyon Birimi Direktörü Prof. Dr. Mehmet Karahan ise, tedarik işlemleri ve teknik destekle birlikte yaklaşık 42 aylık sürecin nihai değerlendirmesini ve bu süreçte projeden elde edilen kazanımları gerçekleştirdiği sunumla katılımcılara aktardı. Toplantı, açılış konuşmalarının ardından Dr. Ersin Üresin’in moderatörlüğünde ‘Yeni Nesil Malzeme Teknolojileri ve Sürdürülebilirlik’ paneliyle devam etti. Panel sonrasında “Yeşil Ürün ve Rol Model Programlarında” yer alan firmaların başarı öyküleriyle toplantı sona erdi.
Erzurum Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemdeki meclisi toplandı Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi mahalli idareler seçimleri sonrası yeni dönemdeki ilk meclis toplantısını yaptı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in başkanlığında toplanan mecliste meclis başkanlık divanı, encümen üyeliği ve diğer ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Yapılan seçimlerde Meclis 1. Başkanvekilliği’ne Cumhur İttifakı Adayı AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Akarsu, Meclis 2. Başkanvekilliği’ne Cumhur İttifakı Adayı MHP Meclis Üyesi Emre Akar seçildi. Divan katip üyeliklerine ise AK Parti Meclis Üyeleri Mehmet Akif Dorman, Ahmet Tikici, Ömer Atik, Harun Polat, Yavuz Korucu ve MHP Meclis Üyesi Tolgahan Dinç seçildi. “Erzurum 10 yılda çağ atladı” Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, meclisin açılışında yaptığı konuşmada, “Geldiğimiz bu noktada Erzurum; modern şehircilik anlayışıyla artık iç içedir. Şehrimiz, kentsel kimliğinin yanı sıra turizm potansiyelini de günden güne arttırmaktadır. Bu süreçte sürdürülebilir kalkınma ilkelerinden hareketle, daha iyiye ve daha ileriye doğru hızla yol kat etmekteyiz. Erzurum’umuz on yılda kelimenin tam anlamıyla çağ atladı” kaydını düştü. “İnanıyorum ki; önümüzdeki yıllar daha verimli ve etkin projelerin hayata geçtiğini hep birlikte görecek, şehrimizi hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız” diyen Başkan Sekmen, şunları kaydetti: “Erzurum Büyükşehir Belediyemiz sadece bölgesinde değil Türkiye’mizde de örnek alınan bir kamu kurumudur. Zira bu konuda tek ve iddialıyız. Ülke genelinde bütçesinin yüzde 70’ini yatırıma ayıran tek belediyeyiz. Ve yine başka bir ayrıntı Türkiye’de 30 Büyükşehir Belediyesi arasında personel giderleri yüzde 27 ila yüzde 41 seviyesindedir. Başarı ortalamasında Türkiye ikincisi olan belediyemizde personel giderleri yüzde 13’tür. İşte bizler; etkin iktisadi yönetim anlayışımızla her alanda öncü olduk ve olmaya da devam ediyoruz.” EBB’nin faaliyet raporu kabul edildi Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasına şöyle devam etti: “Yerel yönetim anlayışımızın temelini oluşturan, katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda hazırladığımız Faaliyet Raporu’muzu tamamlamış bulunmaktayız. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan her işte şeffaflık ilkesine uyulmuş, görsel ve yazılı basın aracılığı ile yaptığımız hizmetler değerli halkımıza sunulmuştur. 2023 yılı Faaliyet Raporu’nda 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 41’inci maddesine dayanılarak; Belediye hizmetlerini yerel yönetim anlayışı ile yasaların vermiş olduğu yetki, görev ve sorumluluk çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürdük. Yeni bir döneme girmenin ve tüm kentimize hizmet sunabilecek olmanın heyecanıyla, hizmetlerimizde insanı merkeze almaya, hemşehrilerimizin yaşam kalitesini artırmaya ve insanımıza dokunan hizmetler üretmeye devam edeceğiz. Kadim şehrimizin hayat ağacını yıllardır kültürle, sanatla besliyor, medeniyetler sahnesinin ışıklarının canlı kalmasına, sürekli yanmasına katkı sağlıyoruz. Kalitemizin ve başarımızın sırrı işimizi sevmemizden, heyecanımızı kaybetmememizden kaynaklanıyor.” Başkan Sekmen’in konuşması sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılına ait Faaliyet Raporu meclis tarafından kabul edildi.
Afyon Zafer Müzesi restorasyonunda sona gelindi Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kurtuluş Savaşı döneminde karargah binası olarak da kullanılan Zafer Müzesi restorason çalışmalarında sona gelindiği ve İl Özel İdaresinin de katkıları ile projeye 7 milyon 130 bin 487 TL bütçe ayrıldığı belirtildi. Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Zafer Müzesi restorasyon işinin Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 22 Eylül 2021 tarihinde ihale edildiği ve bu çerçevede restorasyon projesinde belirtilmiş olan analizler sonucunda yapıya sonradan eklenen ve zarar veren betonarme kolon ve kirişlerin kaldırıldığı vurgulandı. Açıklamada, “Zafer Müzesi restorasyon inşaat işleri için ise Zafer Kalkınma Ajansına, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaremiz ortaklığı ile 7 milyon 130 bin 487 TL bütçeli, proje hazırlanmış 25 Nisan 2023 tarihinde Zafer Kalkınma Ajansı ile sözleşme imzalanmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü ile Zafer Kalkınma Ajansı 2023 ve 2024 yılı yatırım bütçeleri ve Afyonkarahisar Valiliğinin mali desteği ile ‘Zafer Müzesi 2. Etap Güçlendirme, Restorasyon ve Tefrişat Yapım İşi İhalesi’ yapılmış, ihale ile iç cephe çelik konstrüksiyon gezinme platformu ve ince sıvalar tamamlanmış; ahşap, kapı ve pencerelerin boyası ile teşhir ve tanzim dolaplarının imalatı da yapım aşamasındadır. Zafer Müzesi restorasyon işinin yüzde 80’i tamamlanmış olup yaz aylarında ziyarete açılması planlanmaktadır. Zafer Müzesi restorasyonu tamamlandığında orijinal hali olan Cumhuriyet öncesi mimari yapısına kavuşacaktır. Ayrıca iç mekân düzenlemesi ile o dönemde kullanılan materyallerle Zafer Müzesi zenginleştirilerek, savaş zamanı yaşananlara ışık tutan bir müze haline gelecektir” ifadelerine yer verildi.