GENEL - 10 Ekim 2019 Perşembe 14:23

GAGİAD Başkanı Tezel’den Barış Pınar Harekatına tam destek

A
A
A
GAGİAD Başkanı Tezel’den Barış Pınar Harekatına tam destek

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmek için başlatılan ’Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediklerini açıkladı.

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmek için başlatılan ’Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediklerini açıkladı.


Gaziantep Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, Suriye’nin kuzey bölgesini terörist gruplardan kurtarmak amacı ile başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bir bildiri yayımladı.


GAGİAD Başkanı Tezel, bildiride, "Ülkemizin kuruluş felsefesi olan Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, Cihanda sulh’ ilkesini daha iyi kavradığımız bugünlerde, barış ortamından her geçen gün uzaklaştırılmaya yönelik uygulamalara maruz bırakılan bölgelerin huzura kavuşması hayati önem taşımaktadır. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti sınırlarımızın güvenliği için Suriye’nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin, PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nda Kahraman Mehmetçiklerimizin elinden geleni yapacağı kanaatindeyim. Bölgede sağduyunun temsilcisi olan Türkiye’nin, Aziz milletimizin ve Suriye halkının güvenliği için bu harekata girişmesinin zorunlu olduğu bir gerçektir. Fırat Kalkanı Operasyonu ile başlayan ve Zeytin Dalı Harekatı ile devam eden operasyonlar şimdi Barış Pınarı Harekatı ile bölgeye barış ve huzur getirecektir. Vatan bütünlüğü ve tüm bölge halkının güvenliğini tehdit altında bırakacak her türlü eyleme Türk Silah Kuvvetleri müdahale ederek, bölgenin güvenliğini sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.


Tezel, bildirinin son bölümünde ise, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en önemli operasyonlardan biri olan Barış Pınarı Harekatı sonucunda inanıyorum ki bölgede huzur ve barışın temin edilmesi için çok önemli bir adım olacaktır. Devletimizin ve milletimizin geleceği için TSK’nın her zaman yanındayız. Destek ve dualarımız Kahraman Türk Ordumuzla birliktedir ” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.