EKONOMİ - 13 Eylül 2019 Cuma 13:05

Gastronomi kentinde türkülerle biber hasadı

A
A
A
Gastronomi kentinde türkülerle biber hasadı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastroloji Festivali’nde (GastroAntep) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve dünyaca ünlü 40’dan fazla Michelin Yıldızılı şefin biber hasadı ile başladı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastroloji Festivali’nde (GastroAntep) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve dünyaca ünlü 40’dan fazla Michelin Yıldızılı şefin biber hasadı ile başladı. Türküler eşliğinde yapılan hasatta renkli görüntüler ortaya çıktı.


Nurdağı ilçesinde gerçekleştirilen festivalin ilk gününde şalvar giyen Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve 40’ı aşkın Michelin Yıldızılı şef, biber tarlasına girerek, acısı ile iştah açan Gaziantep biberi topladı. Yöre halkı ise hasada bölgeye has barak havası olarak bilinen türkülerle eşlik etti. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen ve 500’den fazla Antep yemeğine lezzet katan biberlerin hasadında ise biberin acı tadının aksine sıcak ve renkli görüntüler ortaya çıktı. Biberin hem lezzet hem şifa olduğunu vurgulayan Fatma Şahin, "Biberimiz, hem lezzet hem şifadır. Hep birlikte bunu Dünya sofrasına koyacağız. Geçen yıl şehrimize gelen Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, bu lezzeti sofralarında kullandılar, şimdi ülkelerine Nurdağı ve İslahiye’nin biberlerini alıyorlar, market zincirlerinde satılmaya başlandı"


Biberin sağlık açısından önemi ile ilgili de bilgi veren Şahin, "Gaziantep tarlalarında yetişen bu kırmızı biberlerin sağlığa faydası ise saymakla bitmiyor. "Zayıflatıyor. Bende zayıfladım. Kansere iyi geliyor. Antioksidan etkisi var. Kanseri önleme etkisi var" diye konuştu.


Programda Milletvekili Bakbak ve yöre halkı da tüm dünyayı, Antep lezzetlerini tatmak ve mutfağının ana harcı olan malzemelerin üretimini yakından görmeleri için kente davet etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.