GENEL - 09 Ağustos 2019 Cuma 11:23

GAÜN’de bayramlaşma töreni

A
A
A
GAÜN’de bayramlaşma töreni

Gaziantep Üniversitesi çalışanları Kurban Bayramı nedeniyle GAÜN Sporium’da düzenlenen törende bir araya gelerek bayramlaştı.

Gaziantep Üniversitesi çalışanları Kurban Bayramı nedeniyle GAÜN Sporium’da düzenlenen törende bir araya gelerek bayramlaştı. Bayramlaşma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “Büyük GAÜN ailesi olarak hepinize mutlu bayramlar diliyorum” dedi.


Bayramların özellikle ailelerimizle birlikte en mutlu anlarımız olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Gür, “Bugün Gaziantep Üniversitesi olarak büyük ailemizle bir arada iyi bir bayram geçiriyoruz. Ailelerimiz, çocuklarımıza, personelimiz, öğrencilerimizle birlikte bu mutlu günü birlikte yaşamak bize gurur veriyor. Umuyoruz ki daha nice güzel, huzurlu bayramlara kavuşuruz. Milletimizle vatanımız bütünlüğü içerisinde güzel günlerde bayramlarımızı geçiririz. Özellikle çalışan arkadaşlarıma şunu belirtmek istiyoruz; ailelerini ziyaretlere birçok uzak yerlere gidecekler. Yolda giderken trafiğe dikkat etsinler. Hiçbir şey aceleye gelmez. Emniyet kemeri başta olmak üzere kurallara uysunlar. Onları sağ salim tekrar dinlenmiş, huzurlu bir şekilde kampüse istiyorum. Hepsinin bayramını tebrik ediyorum. Ailelerinin çocuklarının da gözlerinden öpüyorum” dedi.


Bayramlaşma törenine; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Avni Gökalp, Prof. Dr. Şehmus Demir, Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Süleyman Ganidağlı, Prof. Dr. Mehmet Emin Sönmez, Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş, çok sayıda akademisyen ve idari personel katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kırsal kalkınmaya tavuk desteği Kocaeli’de "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" projesi çerçevesinde üreticilere yüzde 50 hibe ile yerli ırk tavuk, yem ve kümes desteği veriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, yumurta tavukçuluğunun geliştirilmesi ve kırsalda üreticilerin gelir düzeyinin artırılması amacıyla geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi çerçevesinde, bu yıl da çiftçilere yüzde 50 hibeli tavuk, yem ve kümes ekipmanı desteği verilecek. Türkiye’nin ilk yerli ve ödüllü yumurtacı tavuk ırkı olan Atak-S yarka tavuk desteği için üreticilerden talepler alınmaya başlandı. Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce yürütülen ve Türkiye Tarım Şehirleri Birliği tarafından ödüle layık görülen proje kapsamında, üreticilere yüzde 50 hibeli 16-18 haftalık Atak-S cinsi yerli tavuk, yemlik, folluk, suluk ve tavuk yemi desteği sağlanacak. Doğal ortamlarda beslenen, hastalıklara dirençli ve yılda en az 280 gün yumurtlama özelliğine sahip yerli ve milli Atak-S yarka tavuklar, gelecek kuşaklar için sağlıklı bir dünyada yaşama ve sağlıklı beslenme hakkının savunulmasına da katkı sağlayacak. Kırsal kalkınmaya ve çiftçilerin gelir düzeyinin artırılmasına büyük katkı sağlayacak proje ile ayrıca kırsaldan kente gidişin engellenmesi ve kentten kırsala geri dönüşün teşvik edilmesi de amaçlanıyor. Desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın biogüvenlik kurallarına uygun Kanatlı Hayvan İşletme Tescil Belgesi ile başvurularını 26 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne şahsen yapmaları gerekiyor.