GENEL - 11 Ocak 2019 Cuma 14:11

Hayallerim gerçek oluyor projesi

A
A
A
Hayallerim gerçek oluyor projesi

Abdulhamidhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından başlatılan ‘hayallerim gerçek oluyor’ projesi kapsamında yetim ve öksüz öğrenciler hayallerini mektupla yazdı.

Abdulhamidhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından başlatılan ‘hayallerim gerçek oluyor’ projesi kapsamında yetim ve öksüz öğrenciler hayallerini mektupla yazdı. Çocukların hayalleri ise herkesi duygulandırdı.


Gaziantep’in Nizip ilçesinde bulunan Abdulhamidhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından başlatılan ‘hayallerim gerçek oluyor’ projesi ile ilçede bulunan yetim ve öksüz çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Proje kapsamında ilçede eğitim gören 35 yetim ve öksüz çocuğun hayallerini mektuba yazmaları istendi. Çocukların istekleri ise herkesi duygulandırdı. İkiz çocuklar Onur Fevzi Yüce ile İbrahim Yüce’in mektuba hayallerinin çorap olduğunu yazdı. İkiz çocuklar neden çorap yazdınız diye sorulması üzerine, annelerinin olmadığını, anneleri yaşasaydı yırtık çoraplarını dikerdi, çoraplarının hep yırtık kaldığını söyledi.


Abdulhamidhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin kendi aralarında topladığı paralarla öksüz ve yetim çocuklarının hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Çocukların kimisi bisiklet isterken, kimisi de elbise, çorap, yatak gibi isteklerde bulundu.


Okul Müdürü Aliye Yaşar çocukların hayallerini bu projeyle gerçeğe döndüğünü belirterek, “Proje kapsamında ilçemizde bulunan öksüz ve yetim çocukların hayalleri gerçeğe döndürdük bu bizi çok mutlu etti” dedi.


İkiz çocukların Sınıf Öğretmeni İslim Karadağ ise, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İkizlerin çorap istediğini duyunca hemen sordum niye çorap diye, onlarda bana hocam bizim çoraplar hep yırtık annemiz yaşasaydı dikerdi çoraplarımızı. Onun için çok çorabımızın olmasını istiyoruz dediler. Gerçekten çok duygulandık” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankasından alınan kaynaklara ilişkin açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası (DB) ve Türkiye arasındaki beş yıllık iş birliğinin yol haritası niteliğindeki Ülke İş birliği Çerçevesi (CPF) dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu bildirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dünya Bankası ve Türkiye arasındaki beş yıllık iş birliğinin yol haritası niteliğindeki Ülke İş birliği Çerçevesi dokümanına ilişkin sosyal medyada dolaşan iddialara ilişkin bir yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bu iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu belirtildi. Türkiye’nin 1947’de Dünya Bankasına üye olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, "Dünya Bankasından bugüne kadar toplamda 52 milyar dolar finansman sağlanmıştır. Söz konusu finansman kalkınma önceliklerimiz kapsamında ilgili kuruluşlarımız ve DB tarafından ortaklaşa geliştirilen projeler kapsamında kullanılmaktadır" denildi. DB kaynakları proje amacının dışında kullanılmıyor DB’den sağlanan kaynakların proje amacının dışında kullanımı söz konusu olmadığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "DB kredileri yoksulluğun azaltılması ve refahın eşit paylaşılması odağında sürdürülebilir büyümeyi hedeflemekte olup; bu kaynakların kullanımında toplumun ortak çıkarı gözetilmektedir. CPF programında geçen ‘kırılgan gruplar’ esas itibarıyla yeşil dönüşümden olumsuz etkilenecek meslek gruplarında çalışanlar ile finansmana erişimde zorluklarla karşılaşanları ifade etmektedir. DB projeleri ile söz konusu gruplara beceri kazandırılarak üretime dahil edilmesi ve böylece istihdamın artırılarak yoksulluğun azaltılması hedeflenmektedir. Dolayısıyla bu kredilerin İstanbul sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi yoktur. Avrupa Birliğinden sığınmacılar için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında sağlanan hibe desteğinin kullanımında Dünya Bankası önemli bir rol oynamaktadır. CPF dokümanında bu gibi desteklere ilişkin göstergeler de takip edilmektedir. Ancak yeni CPF dokümanında sığınmacılar özelinde DB’den sağlanacak herhangi bir kredi bulunmamaktadır. Geçmişte olduğu gibi Dünya Bankası ile kalkınma hedeflerimizin desteklenmesinde birlikte çalışmaya ve geliştirdiğimiz büyük projelerimiz ile katma değer üretmeye devam edeceğiz."