GENEL - 22 Nisan 2019 Pazartesi 13:58

İlk “MESANTEP” buluşması

A
A
A
İlk “MESANTEP” buluşması

SANKO Üniversitesi Tıpta İnovasyon Buluşmalarının beşincisi "Medikal Sanayi Teknolojisinde Yenilikler ve Fırsatlar" temasıyla, 29 Nisan 2019 tarihinde düzenleniyor.

SANKO Üniversitesi Tıpta İnovasyon Buluşmalarının beşincisi "Medikal Sanayi Teknolojisinde Yenilikler ve Fırsatlar" temasıyla, 29 Nisan 2019 tarihinde düzenleniyor.


Tıpta İnovasyon Buluşmaları 5, SANKO Üniversitesi, Gaziantep Sanayi Odası ve İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda gerçekleşecek.


"Medikal Sanayi Teknolojisinde Yenilikler ve Fırsatlar" ana temasıyla düzenlenecek toplantıda, “Gaziantep Medikal Sanayi Ürünleri ve Teknolojileri Programı (MESANTEP) İşbirliği Protokolü ile Gaziantep medikal sanayi ürünleri ve teknolojilerinin, tüm paydaşları ile birlikte yerlileştirme, AR-GE ve inovasyon, bölgesel-ulusal ve uluslararası işbirliği, mevcut yatırımlar ve yeni girişim eksenleri doğrultusunda geliştirilmesi ele alınacak.


SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve MESANTEP Programı Üniversite Danışmanı Prof. Dr. E. İlker Saygılı’nın, MESANTEP tanıtımını da yapacağı etkinliğe Prof. Dr. Melih Bulut, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUTTAM) Direktörü Prof. Dr. İhsan Solaroğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Teknolojileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selin Sayın, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Mete Çakmakçı, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi / Sinirbilim Uygulama ve Araştırma Merkezinden Öğr. Gör. Dr. Emel Sokullu, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Çetin, Araştırıcı İlaç Firmaları Derneği Yatırım Politikaları Direktörü Cengiz Aydın ile kamu temsilcileri ve iş dünyasının değerli isimleri katkı sağlayacak.


Sağlık Sektöründe Öncelikler ve Yatırım Fırsatları, Sağlıkta Yenilikçi İşbirliği Ekosistemi, Sağlık Sektöründeki Yatırım Fırsatları ile özel sektör ve üniversite modellerinin ele alınacağı 4 ayrı panelden oluşacak Tıpta İnovasyon Buluşmalarında, Türkiye AR-GE İnovasyon Ekosistemini sürdürülebilir bir bağ ile bir araya getirmenin yolları konuşulacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.