GENEL - 20 Kasım 2020 Cuma 13:54

Kuruluşu yapılan Gaziantep İnternet Medya Derneği ziyaret ve görüşmelere başladı

A
A
A
Kuruluşu yapılan Gaziantep İnternet Medya Derneği ziyaret ve görüşmelere başladı

İnternet medyasını bir çatı altında toplamak ve bu alanda gelişen teknolojiye uygun projeler üretmek amacıyla kurulan Gaziantep İnternet Medya Derneği (GİMDER), ziyaret ve görüşmelere start verdi.

İnternet medyasını bir çatı altında toplamak ve bu alanda gelişen teknolojiye uygun projeler üretmek amacıyla kurulan Gaziantep İnternet Medya Derneği (GİMDER), ziyaret ve görüşmelere start verdi.


Dernek, görüşmelerin ardından internet medyası alanında akademik kadrolarla sektörün sorunlarını masaya yatıracak.


Kuruluş amaçlarını anlatarak, sektörün sorunlarını dile getirdiler


Gaziantep İnternet Medya Derneği (GİMDER) Kurucu Başkanı Ökkeş Sabah, Başkan Yardımcısı Turgut Bozgeyik, Genel Sekreter Aydın Akyürek, Yönetim kurulu üyeleri Hamza Mercanoğlu, Halil Eyüpoğlu, Ali Rıza Torun ve İsmail Tunç yönetim kurulu adına Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamlarında ziyaret ederken, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile video konferans üzerinden görüşme yaptılar.


“Dersimize iyi çalıştık, çözüm önerilerimiz hazır”


Görüşmelerde derneğin kuruluş amacı ve hedeflerini anlatan Kurucu Başkan Ökkeş Sabah ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep’in bu mecrada muhatap bulacağı bir STK’nın olmamasının eksikliğini gördüklerine dikkat çekerek, ‘’Gaziantep’te internet haberciliğini bir uzmanlık alanı haline getirmeyi amaçlıyoruz. Şuan hazırlanan yeni yasa ile de internet haber siteleri daha profesyonel hale gelecektir. Bu aşamada bizim hedefimiz üye sitelerimizi alt yapı olarak güçlendirip, çıkacak olan yasaya ve düzenlemelere hazır hale getirmektir’’ İfadelerini kullandılar.


Vali Gül’den başarı dileği


GİMDER kurucu yönetimi ile video konferans üzerinden görüşmede bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, derneğin kuruluş amacı ve hedeflerini dinledikten sonra bazı önerilerde bulunarak, ‘’İnternet haberciliği kamuoyunda hızla kabul görmeye başladı. Gaziantep’te böyle bir oluşumun güzel hizmetler yapmasını ümit ediyorum. Ancak önce hizmet içi eğitim ve teknik anlamda güçlü haber sitelerinin oluşturulması önemli. GİMDER’in kentin faydasına olacak projelerine destek veririz. Bu vesileyle dernek yönetimine çalışmalarından başarılar diliyorum’’ ifadelerine yer verdi.


“Yasal düzenlemeyi takip ediyoruz”


GİMDER kurucu yönetimini makamında kabul eden Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, internet haberciliğinin giderek yaygınlaştığına dikkat çekerek, ‘’Gaziantep’te bu alanda bir sivil toplum kuruluşunun olması önemli. Bizlerde bu alandaki yasal süreçleri takip ediyoruz. Çünkü bu mecrada yapılan haberler çok hızlı yayılıyor ve toplumda farklı yansımalar oluşturuluyor. Bu açıdan yasal düzenlemeler ışığında GİMDER’in getireceği çözüm önerilerine destek veririz’’ dedi.


“GİMDER’in projelerine destek vereceğiz”


GİMDER yönetimini makamında ağırlayan Fatma Şahin ise bazı ulusal gazetelerin kapatılarak elektronik ortama taşınmasına dikkat çekerek, ‘’Pandemi sürecinde temassız iletişim ve bilgi alma bir kat daha önem kazandı. İnternet ortamı çok tehlikeli bir mecra. Bu alanda kültürel bir eksiklik var. Diğer yandan internet haberciliğinin de kentimizde birçok açıdan daha profesyonel hale gelmesi temennimizdir. GİMDER’in bu alanda yapacağı doğru çalışmalara destek vereceğiz’’ sözcüklerini kullandı.


“Gimder’e başarılar diliyorum”


GİMDER kurucu yönetiminin video konferans ile görüşme yaptığı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, haberleşmenin dijitalleştiği günümüzde GİMDER’in önemli bir oluşum olduğuna dikkat çekerek, ‘’Tabi burada sayısal çoğunluktan ziyade nitelik önemli. Gaziantep’teki haber sitelerin alt yapı olarak güçlü olması ve bu işin bir uzmanlık alanına dönüşmesi kent adına önemli. Bu alanda yapılacak çalışmalara bizlerde elimizden gelen desteği veririz. Bu duygularla GİMDER yönetimine ve üyelerine başarılar diliyorum’’ diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır" CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen etkinlikte gençlerle bir araya geldi. Özel, 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte CHP’nin birinci parti olduğunu, seçim sonrası katıldığı ilk programda gençlerle bir araya gelmesinin kendisi açısından çok değerli olduğunu kaydetti. “Seçmenin mesajını alırsan doğru yaparsın, almazsan tükenme sürecin başlar” Özel, CHP’de bir değişim süreci yaşandığını, her seçim sonuçlarının siyasilere yazılan bir mektup olduğunu ve bu mektupla siyasilere bir mesaj verildiğini ifade ederek, “O mesajı doğru okuyanların siyasette iyiye gittiğini, okuyamayanların da kötüye gittiğini adımın Özgür olduğu kadar inanarak savunan birisiyim. Seçmenin mesajını alırsan doğru yaparsın. Almazsan tükenme sürecin başlar" diye konuştu. “Siyasetin başarı kapısı bizim partiye kapalıydı” “Siyasetin başarı kapısı bizim partiye kapalıydı” diyen Özel, “Başımızın üstünde yüzde 25’lik bir cam tavan vardı. Kıramıyorduk, kıramayacağız diye artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin kapalı başarı kalesinin 3 anahtarı vardı. Tarihten mirastı, emanetti. O 3 anahtarı 3 deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” dedi. “Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır” “Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları zihninde toplamış olmasıdır" diyen Özel, "En kötüsü yüzde 62, en yükseği yüzde 78 olmak üzere 5’ten fazla ankette gençler imkanım olursa yurtdışına gitmek, oraya yerleşmek ve orada yaşamak istiyorum diyor. Bu ülkenin yetişmiş, iyi eğitim almış ya da hak ettiği halde o fırsat eşitliğinden yararlanamamış pırıl pırıl gençleri, maalesef dünyanın başka ülkelerine gidiyor. Beka sorunu dünyanın başka ülkelerinin Türkiye üzerinde hesap yapması değildir. Plan yapması değildir. Hayal kurması değildir. O hayalleri geri püskürtmesini bildik ve biliriz. Bir ülkenin gerçek sorunu, o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. İşte biz bu seçimlerde hiç olmazsa bir seçim daha, geleceğini dünyanın başka yerlerinde değil bu ülkede aramak üzere ya da gitse bile dönmeyi düşünerek, gönlünü hiç olmazsa burada bırakarak, gençlere bu ülkede hayal kurmaları için birlikte bir şey yapmayı teklif ettik ve onları çağırdık” değerlendirmesinde bulundu.
İstanbul A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu EHF Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez mücadele etme hakkı kazanan A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın rakipleri bugün çekilen kura ile belli oldu. Viyana’daki EHF merkezinde yapılan kura çekimi sonucu Türkiye, A Grubu’nda İsveç, Macaristan ve Kuzey Makedonya ile eşleşti. Kura çekim törenine katılan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, kura sonrası yaptığı değerlendirmede, "Kura çekildi, top artık kızlarda. Son topa kadar mücadele edeceğiz ve tarihimizde ilk defa katıldığımız Avrupa Şampiyonası finallerinde iz bırakmak için maçlarımıza çıkacağız. Takımımıza güveniyorum" dedi. EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, üç ülkedeki dört şehirde (Avusturya, Macaristan ve İsviçre), 28 Kasım-15 Aralık 2024 tarihleri arasında oynanacak. En büyük katılımlı Avrupa Şampiyonası olacak turnuvada 24 takım kupayı kaldırmak için mücadele edecek. Ön tur, Basel (İsviçre), Innsbruck (Avusturya) ve Debrecen’de (Macaristan) gerçekleştirileceği EURO 24’te, ana tur Viyana (Avusturya) ve Debrecen’de oynanacak. Final maçı ise 10.000 seyirci kapasiteli Viyana’nın Wiener Stadthalle’de oynanacak. EHF EURO 2024 logosu ise turnuvaya ev sahipliği yapan üç ülke bayrağının (kırmızı, yeşil ve beyaz) renklerini hentbolun dinamik hareketiyle birleştirerek yansıtıyor. EURO 2024 grupları şöyle oluştu: A Grubu: İsveç, Macaristan, Kuzey Makedonya, Türkiye B Grubu: Karadağ, Romanya, Sırbistan, Çekya C Grubu: Fransa, İspanya, Polonya ,Portekiz D Grubu: Danimarka, İsviçre, Hırvatistan, Faroe Adaları E Grubu: Norveç, Avusturya, Slovenya, Slovakya F Grubu: Hollanda, Almanya, İzlanda, Ukrayna