EKONOMİ - 16 Ocak 2021 Cumartesi 14:12

MYK yeterlilik belgesi için sınavlar ücretsiz olacak

A
A
A
MYK yeterlilik belgesi için sınavlar ücretsiz olacak

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iştiraki olan ve iki yıldan beri hizmet veren Gaziantep Mesleki Yeterlilik Sınav ve Danışmanlık A.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iştiraki olan ve iki yıldan beri hizmet veren Gaziantep Mesleki Yeterlilik Sınav ve Danışmanlık A.Ş (GASBEM) tarafından, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında MYK belgelendirme sınavları ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.


Konuyla ilgili bilgi veren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep merkezli faaliyet gösteren GASBEM A.Ş.’nin sponsor firmaların desteğiyle tüm Türkiye’de MYK belgesi alamayan meslek sahiplerine ücret ödemeden belge alma imkanı sunacağını kaydetti.


Projeye destek vererek duyarlılık gösteren firmalara teşekkür eden Ünverdi, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan 5444 Sayılı Kanun ve Tebliğin ilgili genelgesinde, ‘Üreticisi olduğu marka tescilli ürünlere ait ülke genelinde veya belirli bölgelerde bayi ağı bulunan üretici firmalar ürettiği ürünlerin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi meslek erbapları tarafından uygulanmasını istemesi halinde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu meslekleri icra eden ve belge sahibi olmak isteyen kişiler adına ‘Tek Nokta Başvurusu’ yapabilir. Tüm sınav ve belge masrafları İşsizlik Fonundan karşılanacaktır’ maddesine istinaden başlatılan çalışmalar kapsamında, yürütülen sosyal sorumluluk projesine ilk destek Sayın Tekstil, Geylani Elektrik, Akınal Sentetik Tekstil firmalarından gelmiştir. Projeye katılım sağlayan firmalarımız, sanayimize kalifiye eleman kazandırmak için önemli bir duyarlılık gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu proje ile istilacı balık türlerinin popülasyonu azaltılacak Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ çalışmaları başladı. Türkiye’de göl, baraj gölü, gölet ve akarsular genelinde 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren yapılan bilimsel çalışmalarda, istilacı balık türleri tespit edilmeye başlanmıştı. 2000’li yılların ilk yarısından itibaren ise mevcut su kaynaklarında istilacı balık türlerinin popülasyon yoğunluklarının hızla arttığı görülmüştü. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çifteler ilçesinde bulunan Sakarya Nehri’ndeki istilacı türleri önleyebilmek için ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ni hazırladı. Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan proje çerçevesinde 15 Nisan 2024 tarihi itibariyle, Çifteler ilçesi sınırları dâhilinde bulunan Sakarya Nehri’nin Sakaryabaşı mevkii ile Eminekin bendi arasındaki yaklaşık 12 kilometre ve su yüzey alanı 200 hektar olarak belirlenen bölgede başladı. Çalışmalarına başlanan proje ile; Çifteler ilçesi Sakaryabaşı mevkiindeki istilacı ve doğal türlerin kompozisyon dağılımları belirleneceği, istilacı türlerin yaş, boy, ağırlık dağılımları; büyüme, kondisyon gibi temel parametreleri ile mide içeriği analizleri yapılacağı, balıkçılık biyolojisi açısından değerlendirilmesi gerçekleştirileceği ve istilacı türlere yönelik en verimli av aracı tespit edilerek, istilacı türlerin popülasyon yoğunluğunun azaltılmasında kullanımı sağlanacağı belirtildi. Proje sonunda istilacı türlerin popülasyonunu azaltmak, böylelikle mevcutta bulunan doğal türlerin beslenme, büyüme ve üreme şartları üzerindeki istilacı tür baskısının ortadan kaldırılacağının hedeflendiği açıklandı.