GÜNDEM - 06 Haziran 2024 Perşembe 13:44

Şahinbey Belediyesi köpeklere sahip çıkıyor

A
A
A
Şahinbey Belediyesi köpeklere sahip çıkıyor

Çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine önemli destekler sağlayan Şahinbey Belediyesi, bir yandan da hayvanların ilaçlama ve aşılama çalışmalarını yaparak vatandaşları bilinçlendiriyor.


Şahinbey Belediyesi “Şahinbey’de koyunlar akıllanıyor” projesi ile hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Belediye bir yandan hayvan, gübre ve ilaç desteğinde bulunurken diğer yandan ise köpeklere yönelik ilaçlama ve aşılama çalışmalarıyla hayvan sağlığını koruma altına alıyor. Bu çalışmalar sayesinde hem hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar hem de bölgedeki hayvanlar güvence altına alınıyor. Hayata geçirilen proje ile hayvan hastalıklarının yayılmasının önüne geçilerek, vatandaşların ekonomik kayıplar yaşaması engellenmesi hedefleniyor.


Kırsal mahallelerde hayvancılık ile ilgilenen vatandaşlara hayvanlardan bulaşan hastalıklar hakkında bilgilendirme yapılırken ilçede bulunan toplam 2 bin çoban köpeğinin ise ilaçlanması ve aşılanması hedefleniyor. Yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar ise desteklerin devam etmesini istedi.



“Hırsızlara karşı bizleri koruyor”


Şahinbey Belediyesinin hayvan ve bakım desteklerinden yararlandıklarını ve böylelikle hayvanlarının daha sağlıklı olduğunu söyleyen Hüseyin Kaya, “Şahinbey Belediyesi bize hayvanlarımıza yem veriyor. Fide desteği veriyor. Diğer yandan çoban köpeklerimizin bakımını ilaçlanması ve aşılanma ihtiyacını gideriyor. Bu köpekler dağlarda hayvanlarımıza sahip çıkıyor. Evimizde hırsızlara karşı bizleri koruyor adeta evlerimizin bekçisi gibi. Dolayısıyla bakımı bizim için çok önemli. Bu desteği verdiği için başkanımıza teşekkür ederiz” dedi.



“Köpekler burada bana arkadaş gibiler”


15 yıldır çobanlık yaptığını söyleyen çoban Abdullah Balta, köpeklerin kendisine yoldaş olduğunu söyleyerek, “15 yıldır çobanlık yapıyorum. Şahinbey Belediyesinin yem desteği vermesi bizim için çok iyi bir şey. Biz çok memnunuz. Bizlere hayvan, yem ve birçok proje desteği var. Köpekler burada bana arkadaş gibiler. Sürüyü koruyorlar. Gecemizi onlara emanet ediyoruz ve öyle uyuyoruz. Dolayısıyla köpekler çok kıymetli. Sahip çıkmamız lazım” ifadelerini kullandı.



“Canımız ve hayvanlarımız can dostumuza emanet”


Şahinbey Belediyesinin verdiği destekler ile birlikte hayvancılığın geliştiğini söyleyen Cuma Demir, Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti. Demir, “Başkanımızın bizlere verdiği desteklerden dolayı bu sene hayvancılığımız daha güzel oldu. Gübre, yem ve ilaçlama desteği ile bizde hayvancılığımızı geliştiriyoruz. Bu köpekler bizim can dostumuz. Hayvanlarımız ise can dostumuza emanet. Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Şahinbey Belediyesi köpeklere sahip çıkıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Dükkanların camını böyle kırdı: 14 ayrı suç kaydı var Kocaeli’nin İzmit ilçesinde cadde üzerindeki bazı dükkanların camlarını tahta ve taşlarla kıran şahıs yakalandı. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayın failinin alkollü olduğu ve 14 ayrı suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Olay, saat 05.00 sıralarında Tepecik Mahallesi Fethiye Caddesi’nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, V.D. isimli şahıs henüz belirlenemeyen bir nedenle çevredeki bazı dükkanları hedef alarak, tahta ve taşlarla camlarını kırdı. Ayağında ayakkabı da bulunmayan şüphelinin elindeki kaldırım taşıyla bir iş yerinin camını tuzla buz ettiği anlar ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. "Polis arayın, beni yakalasınlar demiş" İş yerinde maddi hasar oluşan 9 yıllık bölge esnafı Akif Bakar, sabah saatlerinde aldıkları haberle şok yaşadıklarını belirtti. İlk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Bakar, "İlk defa başımıza böyle bir olay geldi. Yapan kişi yakalanmış, yapma nedeni yok. Bilinçsizce saldırmış, kendinde de değilmiş. Sabaha doğru da fırına gitmiş, oradaki kişilere kendini yakalatmalarını söylüyor, ’polisi arayın’ diyor. Yakalanmış. Dediğim gibi şoktayız, yetkililer de gereğini yaptı" ifadesini kullandı. "14 ayrı suç kaydı var" Konuya ilişkin Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olayı gerçekleştiren V.D.’nin kısa sürede yakalandığı bildirildi. Açıklamada, "Yapılan kontrollerde şahsın alkollü olduğu, çoğunluğu ’mala zarar verme’ ve ’uyuşturucu madde kullanımı’ olmak üzere toplam 14 suç kaydının bulunduğu tespit edilmiştir. Şüpheli, adli makamlara sevk edilmek üzere gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.
Bartın Kurban Bayramın’nda sağlıklı ve doğru beslenme önerileri İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Özkan Pulat, Kurban Bayramı öncesi sağlıklı ve doğru beslenme önerilerinde bulundu. Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte Bartın Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Özkan Pulat, vatandaşların hem zoonotik hastalıklara karşı hem de bayram süresince değişen beslenme alışkanlıklarının etkilerine karşı daha bilinçli ve tedbirli davranmaları gerektiğini vurguladı. Bayramların, aile bireylerini bir araya getiren, paylaşma ve dayanışma kültürünü pekiştiren özel günler olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü "Kurban Bayramında geleneksel sofralar daha zengin hale gelirken, kırmızı et tüketiminde artış yaşanmaktadır. Bu nedenle dengeli ve kontrollü beslenmenin önemi daha da artmaktadır. Özellikle kalp-damar hastalığı, diyabet ve hipertansiyon gibi kronik sağlık sorunları olan vatandaşlarımız yağ oranı düşük etleri tercih etmeli, et tüketiminde aşırıya kaçmamalıdır. Bu hem kalp sağlığı hem de sindirim sistemi açısından önemlidir" dedi. Sağlık Müdürü Pulat "yeni kesilen kurban etlerinin hemen tüketilmemesi gerektiğini ifade ederken, "Etlerin bir süre buzdolabında dinlendirildikten sonra, haşlama veya ızgara yöntemleriyle pişirilerek tüketilmesi sağlıklı bir tercih olacaktır. Kızartma yönteminden ise kaçınılmalıdır. Ayrıca etin sebzelerle birlikte hazırlanması, beslenme çeşitliliğine katkı sağlar" açıklamasında bulundu. Etin demir, B12 ve çinko gibi mineraller bakımından zengin olduğunu belirten Pulat, C vitamini yüksek sebze, salata ve meyvelerle birlikte tüketilmesinin demir emiliminin artmasına yardımcı olduğunu hatırlattı. Aynı zamanda "Bayram sabahı dengeli bir kahvaltı yapmak, gün içerisindeki besin tüketimini olumlu etkiler" ifadelerini kullandı. Vatandaşlara yürüyüş yapmaları yönünde de tavsiyede bulunan İl Sağlık Müdürü, "Bayram boyunca sindirim sisteminin düzenli çalışmasına destek olmak ve alınan kaloriyi dengelemek adına günde en az 30 dakika yürüyüş yapılması ve fiziksel aktivitenin sürdürülmesi sağlık açısından büyük önem taşımaktadır. Son olarak vatandaşlarımızın bu mübarek bayramı hem sağlıklı hem de huzur içinde geçirmeleri için beslenme alışkanlıklarında ölçülü olmaları, hijyen kurallarına uymaları ve fiziksel hareketliliği ihmal etmemeleri önemlidir. Tüm vatandaşlarımızın sevdikleriyle bir arada sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmelerini temenni ederim." dedi.