GENEL - 12 Haziran 2019 Çarşamba 10:58

Sani Konukoğlu Vakfı’ndan şevkat eli

A
A
A
Sani Konukoğlu Vakfı’ndan şevkat eli

Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran, Vakıf personeli ile birlikte şehit aileleri ve gaziler dernekleri ile huzur evinde kalan yaşlıları ve sevgi evlerinde sahiplenilen çocukları ziyaret etti.

Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran, Vakıf personeli ile birlikte şehit aileleri ve gaziler dernekleri ile huzur evinde kalan yaşlıları ve sevgi evlerinde sahiplenilen çocukları ziyaret etti.


Boran, şehit aileleri ve gaziler derneklerini ziyaretleri sırasında, dünyanın en stratejik coğrafyasında bulunan Türkiye’nin, vatanın bağımsızlığını ve milletin özgürlüğünü canından önde tutan bireyleri sayesinde geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. Şehit ailelerinin ve gazilerin ülkenin en kıymetli emanetleri olduğunu belirten Boran, bu ülkede yaşayan herkesin bu emanetlere sahip çıkacak karakterde olduğunu kaydetti. Huzur evinde yaşlıları ve sevgi evlerinde çocukları da ziyaret eden Boran, “Yaşlılar, yani büyüklerimiz geçmişimizi geleceğe taşıyan eli öpülesi insanlardır. Çocuklar ise her biri geleceğimiz olan masumiyet sembolleri” dedi.


Boran, ziyaretleri sırasında şehit aileleri, gaziler ve huzurevi sakinlerine; Sani Konukoğlu Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu’nun selamlarını da iletti.


Sani Konukoğlu Vakfı


SANKO, ülke ekonomisine ve istihdama sağladığı katkı yanında, topluma yaptığı hizmetleri kurumsal bir yapı altında toplamak amacıyla 1989 yılında Sani Konukoğlu Vakfı’nı kurdu. Sani Konukoğlu Vakfı, 1997 yılında Türkiye genelinde 4500 vakıf arasından “YILIN VAKFI” seçildi. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede, Türkiye’de en çok yardım yapan ilk 10 vakıf arasına girmiştir.


“İşin Hilesi Dürüstlüktür” ilkesini yaşam felsefesi haline getiren Vakfın kurucusu merhum Sani Konukoğlu, sağlığında yaptığı sosyal hizmetler nedeniyle Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar gereği “Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve Beratı“na layık görüldü. Madalya ve Berat, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle, Mütevelli Heyet Başkan Abdulkadir Konukoğlu’na takdim edildi. Halkın refahı, eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için yararlı hizmetlerde bulunduğundan dolayı Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na TBMM Başkanlığı’nca” Üstün Hizmet Ödülü”, Gaziantep Üniversitesi’nce “Fahri Doktora Unvanı” ve “Toplumsal Duyarlılık Ödülü”, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce de “Vakıf İnsan” ödülü verildi. Öncelikli hedefi eğitim, sağlık ve gıda yardımı olan Vakıf, bugüne kadar üçü fakülte binası olmak üzere 22 okul yaptırarak, Milli Eğitim’in hizmetine sunmuştur.


Bir sağlık kompleksi ve iki sağlık ocağı yaptırılıp Sağlık Bakanlığı’na devredilmiştir. Gaziantep Devlet Hastanesi’ne iki koroner yoğun bakım ve bir hemodiyaliz, İnegöl Devlet Hastanesi’ne bir hemodiyaliz merkezi kuruldu, çeşitli hastanelere 12 hemodiyaliz cihazı verildi. Yılda yaklaşık 1.500 üniversite öğrencisine karşılıksız burs veren Vakıf, her yıl ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören ihtiyaç sahibi yaklaşık 10.500 öğrenciye giyim, 10.500 öğrenciye de çantası ile birlikte kırtasiye, yine her yıl ihtiyaç sahibi 42 bin aileye gıda yardımı gerçekleştirmektedir.


Ayrıca merkezi İstanbul’da bulunan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile 1998 yılında yapılan protokol kapsamında; Gaziantep’te yetişkinlere verilen okuma yazma kursları 2016 yılına kadar Sani Konukoğlu Vakfı’nın desteğinde sürdürülmüştür.1998-2016 yılları arasında 379 gönüllü öğretmen tarafından açılan 767 kursta 1003’ü erkek, 9497’si kadın olmak üzere toplam 10.500 kişi okuryazarlık belgesi almıştır.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da Bursa mobilya sektörü temsilcileri, İtalya’nın Milano kentinde 62’incisi düzenlenen Salone del Mobile’yi ziyaret etti. Bu yıl 35 ülkeden bin 950’den fazla katılımcı firmanın yer aldığı fuarda en yeni koleksiyonları ve trendleri keşfeden sektör temsilcileri, yeni işbirlikleri için de önemli temaslarda bulundu. BTSO üyeleri KFA Fuarcılık ile uluslararası fuarlarla buluşmaya devam ediyor. Mobilya sektörü temsilcileri, Milano’da düzenlenen ve dünyanın en büyük ve en köklü mobilya fuarları arasında yer alan Salone Del Mobile’yi ziyaret etti. Yaklaşık 175 bin metrekarelik alanda gerçekleşen fuar oturma ve yemek odalarından ofis mobilyalarına, masa ve sandalyelerden mutfak gruplarına kadar sektörün tüm bileşenlerini tek çatı altında buluşturdu. Fiera Milano Rho Fuar Merkezi ev sahipliğindeki Salone Del Mobile 5 gün boyunca 360 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı. “Türk mobilya sektörü büyük bir hamle içerisinde” BTSO 38. Meslek Komitesi üyesi İtimat Home Design firmasını temsilen fuara katılan Rıdvan Loyan, Türk mobilya sektörünün son dönemde üretim ve ihracatta önemli bir aşama kaydettiğini söyledi. Sektördeki rekabeti takip etmek, müşteri beklentilerini öğrenmek ve üretime yenilikler kazandırmak hedefiyle Salone Del Mobile Milano’yu ziyaret ettiklerini belirten Loyan, “Salone Del Mobile konsepti ve niteliğiyle mobilya sektöründe trendleri belirleyen bir fuar. Burada hem firmamız hem de sektörümüz adına eksiklerimizi görüyoruz ve onları tamamlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda bize fikir veren, faydalı bir fuar olduğunu söyleyebilirim" dedi. “Mobilya Sektöründe Dünyada Söz Sahibiyiz” VRL Mobilya firma sahibi Soydan Varol, fuarın gerek katılımcı gerekse de ziyaretçi sayısı açısından oldukça yoğun geçtiğini belirtti. Yeni ticaret bağlantıları kurmak, vizyon ve prestij açısından bu fuarlarda yer almanın önemli olduğunu kaydeden Varol, “Türkiye artık mobilya sektöründe dünyanın en önemli oyuncuları arasında yer alıyor. İtalya’daki fuarda da tasarım, model ve kalite anlamında çok ön planda olduğumuzu görüyoruz. Firma olarak biz de otel, restoran ve kafe proje işleri yapıyoruz. Dünya genelinde 32 ülkeye ihracatımız var. Pazar çeşitliliğini çok önemsiyoruz. Burada mevcut ve potansiyel müşterilerimizle de görüşme imkanı bulduk. Son derece faydalı bir fuar ziyareti oldu” diye konuştu. “Sektörün En Önemli Buluşması” Modesse Mobilya firma sahibi Mustafa Tunçer ise Salone Del Mobile Milano’nun sektörün Avrupa’daki en önemli buluşmaları arasında yer aldığını ifade etti. Katılımcı ve ziyaretçi profili, niteliği ve zengin içeriğiyle fuarın diğer fuarlar arasında öne çıktığını belirten Tunçer, “Bu fuarı önemsiyoruz. Yenilikleri takip etmek ve vizyon kazanmak açısından son derece önemli bir fuar. Bu yıl mobilya ve ürün tasarımı anlamında geçmiş yıllara nazaran çok fazla yenilik gözlemleyemedik ancak yine de faydalı bir ziyaret oldu” dedi.
Kayseri Büyükkılıç’ın çocuklara 23 Nisan armağanı ‘Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ doldu taştı Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde 142 yayınevi, 72 yazarın katıldığı Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, 23 Nisan’da da miniklerle doldu taştı. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ‘Okuyan ve Okutan Şehir’ misyonu doğrultusunda eğitime ve hayat boyu öğrenmeye yönelik faaliyetleri ile takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kapsayan çocuklara özel Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ev sahipliği yaptığı ve 19 Nisan Cuma günü minik kitapseverlere kapılarını açan Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, çocuklar ve ailelerden yoğun ilgi gördü. Fuar 23 Nisan’da çocukların akınına uğradı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da yazarlarla bir araya gelen minik kitapseverler ve aileler, kitap fuarı ve çocuk şenliğinde hem alışveriş yaptı hem de Büyükşehir’in etkinlikleri ile doyasıya eğlendi. Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’nde Spor A.Ş., KAYMEK ve Kayseri Bilim Merkezi de çocuklara özel stantlar kurdu. Stantları gezen minikler spor ve eğlence eşliğinde öğrenirken, verimli ve keyifli vakit geçirdiler. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın donanımlı, eğitimli bir nesil yetişmesi için çocuk kütüphaneleri ve rekorlar kıran kitap fuarlarının ardından 23 Nisan armağanı olarak çocuklara hediye ettiği Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği, minikler ve ailelerinden tam not aldı. Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda ulaşım noktasında da vatandaşlara kolaylık sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği’ne ailelerin çocukları ile birlikte konforlu bir şekilde erişebilmeleri için ücretsiz otobüs seferleri düzenledi. Vatandaşlar, Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği organizasyonundan dolayı Başkan Büyükkılıç’a ve Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ettiler. 28 Nisan’da sona erecek olan şenlik için 20-21-23-27 ve 28 Nisan tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arasında 639 hat kodlu seferler ile ücretsiz ulaşım hizmeti veriliyor.