EĞİTİM - 08 Ağustos 2020 Cumartesi 10:37

SANKO Üniversitesi’nde online mezuniyet töreni

A
A
A
SANKO Üniversitesi’nde online mezuniyet töreni

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik bölümlerinden 180 öğrenci mezun oldu.

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik bölümlerinden 180 öğrenci mezun oldu.


Korona virüs salgını nedeniyle online olarak düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Türkiye’nin sağlığına hizmet edecek gençler yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sosyal sorumluluk bilincinden hareketle 2013 yılında üniversitemizi kurarken duyduğum heyecanın çok daha fazlasını yaşıyorum. Bizlere bu mutluluğu yaşattığınız için teşekkür ederim” dedi.


Öğrencilerin üniversiteye başladıkları günkü gibi mezun olurken de büyük heyecan yaşadığını gözlemlediğin kaydeden Konukoğlu, “İş hayatı üniversiteden daha farklı, üniversitede öğrendiğiniz bilgileri iş hayatınızda uygulayacağınız bir döneme giriyorsunuz” ifadelerine yer verdi.


Öğrencileri hata yapmaktan korkmamaya ve başarmak için tekrar tekrar denemeye çağıran Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Sizler hayata atılıyorsunuz, yolunuz açık olsun. Sizlere önerim hastalarınıza anneniz, babanız, kardeşiniz hatta en yakın arkadaşınız gibi davranın. Hastalarınıza bu görüşle bakarsanız daha başarılı olacaksınız. Güler yüzlü olun ve yüzünüzü asla asmayın. Bundan sonraki yaşamınızda yapacağınız çalışmalar ve ülkemize vereceğiniz hizmetlerle yüzümüzü güldüreceğinizden eminiz. Hepinize güveniyorum. Sizlerle her zaman el ele olacağız, hepinizi tek tek kutluyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.”


Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı


Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı ise, SANKO Üniversitesi’nin, SANKO Holding’in 100 yılı aşkın deneyim, bilgi ve güvenilirliği ile sağlam temeller üzerine inşa ettiği, her yıl çıtasını biraz daha yükselterek sadece Gaziantep’ten değil, bölgemizden, ülkemizden ve komşu ülkelerden de öğrencilerin ilgi gösterdiği, velilerin çocuklarını güvenle emanet ettiği bir eğitim yuvası olduğunu söyledi.


Üniversitenin temelleri atılırken din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin ihtiyacı olan herkese sağlık hizmetini en üst düzeyde verebilecek sağlık profesyonellerini, tüm dünyada görev yapacak donanım, bilgi ve tecrübeyle yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Prof. Dr. Dağlı, “Sağlık Bilimleri Fakültemizde üçüncü dönem mezunlarımızı veriyoruz. İnanıyoruz ki bundan önceki mezunlarımız gibi bu yıl mezun olan gençlerimiz de bu hedefimizin ne kadar doğru ve başarılı olduğunu bir kez daha gösterecekler” şeklinde konuştu.


Velilerin heyecanına ortak olmanın gururunu yaşadığını dile getiren Prof. Dr. Dağlı, “Yetişmiş birer sağlık profesyoneli olarak ülkemizin farklı yerlerinde göreve başlayacak çocuklarınızın başarısında gösterdiğiniz emek ve katkılarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Onlarla ne kadar gurur duysanız yeridir” ifadelerini kullandı.


Bilginin çok çabuk eskidiği bu çağda, mesleğinde başarılı olmayı ve özellikle kariyerini akademik anlamda sürdürmeyi isteyenlerin özgüveni ve kendisine saygısının ışığında değişime ve bilgiye açık olmaya, kendilerini sürekli geliştirmeye ve hedeflerine odaklanmaya çağıran Prof. Dr. Dağlı, mezun öğrencilere devamla şöyle seslendi:


“Ne olursa olsun, aklın ve ilmin aydınlattığı yoldan ayrılmadan, öğrendiğiniz bilgiler ve ailelerinizin rehberliği ile çalışma hayatında başarılı olmanızı diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kapılarımız ve yüreklerimiz, sizler için daima açık. Mezuniyet bir son değil, aksine yeni bir başlangıç için atılması gereken önemli ve büyük bir adım. Hiçbir zaman kendinizi yalnız hissetmeyin çünkü sizi önemseyen ve başarılarınızla gurur duymaya hazır kocaman bir aileye mensupsunuz. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, bizim bütün ümidimiz siz gençlerimizde. Ancak sizlerin başarılarıyla daha aydınlık, daha güvenli bir yolda yürüyebiliriz. Sevgili çocuklarım! Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin”


Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu


Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu korona virüs salgını nedeniyle bu yıl mezuniyet törenini yüz yüze yapamadıkları için üzgün olduklarını belirterek sözlerine başladı.


Bu öğretim yılı sonunda altıncı yılı geride bırakarak, üçüncü mezunları vermenin heyecanını yaşadıklarına vurgu yapan Prof. Dr. Pasinlioğlu, şu bilgileri paylaştı:


“Fakültemizde; Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik olmak üzere 3 bölüm bulunmaktadır. Bu bölümlerimizde halen 588 öğrencimiz eğitimini sürdürmektedir. Bu yıl üç bölümümüzden toplam 180 öğrencimizi mezun ediyoruz. Öğrencilerimizin eğitimi için gerek üniversite yönetimi gerekse akademik ve idari kadromuzla elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Bu çabamız neticesinde öğrencilerimizin, mesleki ve insani olarak en iyi şekilde donatıldıklarını düşünüyorum. Bu noktada velilere ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. SANKO farkına güvenen, üniversitemizi tercih ederek çocuklarını bizlere emanet eden öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ederken, çocuklarımızın mezuniyetinden dolayı da tebrik ediyorum. Sevgili öğrencilerim; dört yıl boyunca çok yoruldunuz ve başardınız. Mezuniyetinizden dolayı hepinizi gönülden kutluyor, mesleğinizde başarılar, özel hayatınızda mutluluklar diliyorum. Sizlere destek olmaya hazır olduğumuzu bilerek, bizleri her zaman arayabilirsiniz. Yolunuz açık olsun.”


Fakülte birincisi


Fakülte birincisi Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Hatice Ebru Ağar, ikincisi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencisi Zeynep Özkarslı ve üçüncüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğrencisi Neriman Kuzudişli oldu.


Fakülte birincisi Ağar yaptığı konuşmada, fakülteyi ve bölümü birinci olarak bitirmenin mutluluk ve gururunu yaşadığına dikkat çekerek, duygularını şöyle dile getirdi:


“Başarımın en büyük mimarları, maddi manevi her an yanımda olan, bana güç veren, beni çalışkan, dürüst ve sorumluluk sahibi bir birey olarak yetiştiren sevgili aileme, dört yıllık eğitim sürecimde başarıma değer verip bana her yıl eğitim bursu veren Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Abdulkadir Konukoğlu ve tüm Konukoğlu ailesine, Sayın Rektörüme, Dekanıma, başta Prof. Dr. Arzu Tuna olmak üzere çok kıymetli hocalarıma, değerli arkadaşlarıma ve çok kıymetli SANKO ailesine bütün gereken önemli etkenlerdir. Edindiğimiz meslek bilinci ile topluma hizmet verirken, insanlara ve tüm ekip arkadaşlarımıza ırk, din, dil, cinsiyet, mezhep, zengin, yoksul sınıf ayrımı yapmadan tedavi ve bakım sağlayacağız. Bugünden sonra her birimiz edindiğimiz meslek doğrultusunda hayata atılıyoruz. Meslek sevgisi, ahlakı ve bilinci; onu başarılı şekilde icra edebilmemiz için sahip olmamız . Gelecekte SANKO Üniversitesi yıldızını gururla taşıyacağımıza, bilimden uzaklaşmayacağımıza, araştırarak, sorgulayarak, sorumluluk alarak dürüst, adaletli ve ahlaklı hizmeti tüm ulusumuza vereceğimize, işin iyisini değil en iyisini yapacağımıza, üniversitemizin bize sağladığı nitelikli eğitim ve sayısız olanak sayesinde Türk Ulusunun Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında emin adımlarla ilerleyeceğimize yürekten inanıyorum.”


Mezun olan arkadaşlarını tebrik ederek, başarılar dileyen Ağar, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, ‘Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.’ İstiklal ve istikbalimiz için çıktığım bu yolda var gücümle çalışacağıma sizlerin huzurunuzda söz veriyorum. Yolumuz bilim ve vicdanımız ile aydınlansın. Ufkumuz geniş olsun” diyerek sözlerini tamamladı.


Fakülte ikincisi


Fakülte ikincisi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencisi Zeynep Özkarslı, “Bu başarı için çaba harcamadığımı söyleyemem. Ama bu başarının asıl sırrının beslenme ve diyetetik bölümünü severek seçip, severek okumak olduğunu söyleyebilirim” dedi.


Özkarslı, “Sevdiği işi yapan, yaptığı işi seven, en çok istediği işin peşinden gitmiş bir insan olabilmek başarıların en büyüğüdür. Umarım meslek hayatımızda başarıların en büyüğüne ulaşırız. Bu dileğim bugün benimle aynı duyguları paylaşan tüm mezun arkadaşlarım içindir” diyerek mutluluğunu ifade etti.


Fakülte üçüncüsü


Fakülte üçüncüsü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğrencisi Neriman Kuzudişli ise şöyle konuştu:


“Hayatın genişliği uzunluğundan daha önemlidir demiş büyük alim İbn-i Sina. İyi bir eğitim hayatın genişliği demek, sonsuzluk, demek, devlet demek; ülkemize sahip çıkacak bir meslek alanında yeterli bilgi düzeyine sahip, uzmanlaşmış nesiller demek. Bu bağlamda bizlere sadece verdikleri eğitimle değil; tecrübeleri, özverileri ve çok sıcak ilgileri için başta rektörümüze, dekanlarımıza, bölüm başkanımıza ve hocalarımıza şahsım ve bölümdeki arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim.”


Tören, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Efsun Karabudak, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arzu Tuna’nın bölüm öğrencilerine meslek antlarını okumalarının ardından, keplerin atılması ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “‘Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerimi anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk’ta düzenlenen mitinge katıldı. Dağ’a binlerce hemşehrisinin yanı sıra, AK Parti İzmir milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Dahi Zeynel Bakıcı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı ve MHP Selçuk İlçe Başkanı Nuri Yılmaz da eşlik etti. “İzmir kararını vermiştir” Hamza Dağ, 2 ayı aşkın süredir İzmir’in her yerinde hemşeriyle kucaklaştığını belirterek, “Ben, İzmir’imizde artık şunu net bir şekilde görüyorum. 31 Mart için İzmir kararını vermiştir. Bugün de görüyorum ki Selçuk kararını vermiş. Hemşehrim İzmir’in, Selçuk’un her sokağına hizmet istiyor, proje istiyor. İnşallah biz bu hizmetleri de projeleri de şehrimize kazandıracağız” ifadeleri kullandı. “Tek gündemimiz İzmir” Bugüne kadar hiç kimseyi ötekileştirmediğini vurgulayan Dağ, “Bundan sonra da ötekileştirmeyeceğiz. Hiç kimse bizim nezdimizde ayrımcılığa maruz kalmamıştır, kalmayacaktır. Kimse bildiği işin dışında başka bir iş yapmak zorunda kalmayacaktır. Belediye başkanına ne için oy verilir? ‘Eser üretsin, hizmet getirsin, yatırım yapsın, sorunları çözsün.’ Evet; bizim tek gündemimiz İzmir, mesaimizin tamamı bin 294 mahallemiz her sokağında, hanesinde geçecek. İzmir’de istişareyi, ortak aklı merkeze alacağız. İzmir’de tüm projelerimi beraber hazırladık, beraber hayata geçireceğiz. Sorunlara anlık değil sürdürülebilir çözümler üreteceğiz” diye konuştu. “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım” Seçim çalışması süresince 4 önemli lansman yaptığını vurgulayan, Selçuk için yapacaklarına da değindi. Hamza Dağ, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Gelin projelerle tartışalım’ dedik. Onlar anlamıyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar. Ancak ben bıkmadan, usanmadan, sokak sokak, meydan meydan projelerim anlatmaya, heyecanımı tüm İzmir’le paylaşmaya devam edeceğim. İzmir’in, Selçuk’un tarihi dokusunu, kültürel mirasını, asırlara sari olan medeniyet birikimini koruyacağız. Selçuk tarımıyla, turizmiyle bereketli ilçelerimizdendir. Bizler de oluşturacağımız eser ve hizmet ekosistemiyle destek olarak parlayan bir yıldız olmasını sağlayacağız.” Miting, Selçuk Belediye meclis üyesi adaylarının tanıtımıyla sona erdi.
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.