EĞİTİM - 23 Haziran 2021 Çarşamba 12:05

Şehitkamil Belediyesi yerli ve milli teknolojiye önemli katkılar sunuyor

A
A
A
Şehitkamil Belediyesi yerli ve milli teknolojiye önemli katkılar sunuyor

Hem hizmette hem de eğitim ve teknolojide yatırımlar gerçekleştirerek gönülleri fetheden Şehitkamil Belediyesi, Bilim Şehitkamil’de yerli ve milli teknolojik icatların yapılmasında önemli rol oynuyor.

Hem hizmette hem de eğitim ve teknolojide yatırımlar gerçekleştirerek gönülleri fetheden Şehitkamil Belediyesi, Bilim Şehitkamil’de yerli ve milli teknolojik icatların yapılmasında önemli rol oynuyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu amaçlarının milli ve yerli kaynakların üst noktalara gelmesi olduğunu vurguladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi projesi kapsamında çalışmalar yapan Şehitkamil Belediyesi, geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan ve faaliyete başlayan Bilim Şehitkamil’le genç öğrencilerin yerli ve milli teknolojik icatlarda bulunmasını sağlıyor. 3T Vakfının desteğiyle yapılan ve bin metrekarelik alana sahip olan Bilim Şehitkamil ’in içerisinde dene-yap atölyesi, tasarım atölyesi, doğa bilimleri atölyesi, matematik atölyesi ve teknoloji atölyesi gibi her öğrencilerin rahatlıkla yararlanabileceği alanlar bulunurken aynı zamanda öğrencilere teorik ve pratik eğitimler veriliyor. Bilim Şehitkamil Merkezinde incelemelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilerin yaptığı İnsansız Hava Aracı (İHA) ve elektrikli araba projeleri hakkında bilgi aldı.



“Amacımız milli ve yerli kaynakların üst noktalara gelmesidir”


Bilim Şehitkamil hakkında bilgilendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik yapılan sınavların ardından öğrencilerin merkezde eğitim hayatına başladıklarını ifade ederek, “3T Vakfı ile birlikte milli teknoloji hamlesindeki çalışmalarımıza devam ediyoruz. İçerisinde bulunduğumuz Bilim Şehitkamil’de giriş katında 5 ayrı atölye bulunuyor. Bu 5 ayrı atölyenin amacı öğrenim çağındaki öğrencilerimize farkındalık oluşturmak. Milli Eğitim ile birlikte çocuklarımız buraya sınıf sınıf gelerek, bu atölyeleri tek tek geziyorlar. Bu bir noktada aslında bir tarama çalışması. Çocuklarımızın hangi konuya yatkınlığı var onu tespit ediyoruz. Çocuğun kendini keşfetmesini sağlıyoruz. Bu atölyelerdeki çalışmalardan sonra her sene-5-8-9’uncu sınıflara yönelik yapılan sınavlar var. Bu yapılan 2 aşamalı sınavlar neticesinde kazananlar 3 yıllık bir eğitime tabi tutuluyor. Bu 3 yıllık eğitiminin 2 yılı teorik olarak devam ediyor. 3’üncü yılında da atölye çalışmalarıyla kendi tasarladıkları ürünleri hayata geçirmeye çalışıyorlar. Amacımız, dediğim gibi milli ve yerli kaynakların üst noktalara gelmesidir. Ben tekrar tekrar emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.



“2 tane İHA ve elektrikli araba çalışmalarımız var”


Öğrencilerin yapımına başladığı 2 adet İHA ve elektrikli araba projelerinin olduğunu belirten Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “ Merkezde bulunan atölyelerin içerisinde 3D yazıcılar, Plotterlar, CNC Tezgahları ile birlikte bilgisayarlarda tasarladıklarını çizime dönüştürüyorlar. Daha sonra bu tasarımların imalat safhasına geçiyorlar. Buradaki asıl amaç milli teknoloji hamlesinde yerli ve milli yazımları hayata geçirebilmek. Kendi çocuklarımızın, kendilerini gösterebilecek ortamlarını sağlayabilmek. Bu konuda emek veren tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Tabi bu işin tek başına yapılması mümkün değil. 3T Vakfının da vermiş olduğu desteklerle öğrencilerimizin eğitici eğitimlerinin verilmesiyle birlikte daha da üst noktalara geliyor. Bu sene bunun yanı sıra üniversitede yapmış olduğumuz çalışmalarda 2 tane İHA çalışmamız var. Yine elektrikli arabayla çalışmamız var. Bu noktada onlara da destek veriyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar bu yıl da iftar geleneği bozmadı. Pandemi nedeniyle Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda toplu iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen yemeğe yalnızca Galatasaray taraftarları değil tüm taraftarlar kendi takımlarının formalarıyla birlikte katılarak dostluk sergiledi. Galatasaray taraftarı Serkan Çakmak, “Bugün Sındırgılı Galatasaraylılar olarak iftar yemeği düzenledik. İftar yemeğimize sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar bütün taraftarlar burada birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir organizasyon oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun sağ olun var olun“ şeklinde konuşurken Sındırgı’nın Aziz Yıldırım’ı Arif Gezgin, “Galatasaraylıların yaptığı bir iftar programına bir Fenerbahçeli olarak katılmaktan şeref ve mutluluk duyarım. Allah kabul etsin. Futbol sahada, dostluk her yerde.” dedi. Galatasaraylılar Derneği üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı İlçe Başkanı Hasan Aslan, “Sındırgı Galatasaraylılar Derneği üyesiyim. Bugün dernek olarak bir iftar programı düzenledik. Ama program sadece bize değil. Tüm diğer takımları da davet ettik. Gayet de güzel kardeşlik ortamının olduğu herkesin katılım sağladığı bol katılımlı bir iftar programı oldu. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin Ramazan ayını kutluyoruz. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı da kutlu olsun. Teşekkür ediyorum“ dedi. Fenerbahçe forması ile dostluk örneğine ortak olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “İşte güzellik bu. Herkes formasını giyip buraya iftara katıldı. Bizler de buradayız. Ebedi dostluk, ezeli rekabet her zaman bu ülkede kazanan olacaktır” şeklinde konuştu.
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”