Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Gaziantep
Gaziantep’te silahlı kavgada 4 kişi yaralandı: O anlar kamerada
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 22:06:22
Gaziantep’te iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi yaralandı. Kavga anları güvenlik kameralarına yansıdı.
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 16:25
Uzman Diyetisyen Tuğba Osanmaz uyardı: "Et tüketimi risk oluşturabilir"
Kurban Bayramı’nda artan et tüketimi ve değişen beslenme düzeni sindirim sorunlarından kilo artışına kadar birçok sağlık problemini beraberinde getirebiliyor. Uzman Diyetisyen Tuğba Osanmaz, bayram sofralarında sağlığı korumak için dikkat edilmesi gereken önemli beslenme kurallarını paylaştı. Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezi olan et tüketimi, bilinçsiz yapıldığında sağlık açısından bazı riskleri de beraberinde getirebiliyor. Bayram döneminde değişen öğün düzeni ve artan porsiyonlar nedeniyle sindirim sistemi problemleri, kilo artışı ve mide-bağırsak şikayetleri sık görülebiliyor. "Etler, mümkünse 12-24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmeli" Uzman Diyetisyen Tuğba Osanmaz, özellikle yeni kesilen etlerin tüketim şekline dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu. Osanmaz, yeni kesilen etlerin sindiriminin daha zor olabileceğini belirterek, etlerin mümkünse 12-24 saat dinlendirildikten sonra tüketilmesinin sindirim sistemi açısından daha uygun olacağını ifade etti. "Et tüketiminin yanında sebze ve salata tüketimi önemli" Porsiyon kontrolünün de bayram döneminde büyük önem taşıdığına dikkat çeken Osanmaz, yüksek protein içeriğine sahip etlerin fazla miktarda tüketilmesinin vücutta yağ depolanmasını artırabileceğini ve kilo kontrolünü zorlaştırabileceğini söyledi. Osanmaz, et tüketiminin yanında sebze ve salata tüketiminin artırılmasını önerdi. Lif açısından zengin besinlerin tokluk süresini uzattığını ve sindirim sistemini desteklediğini belirten Osanmaz, özellikle sebze ağırlıklı destekleyici öğünlerin önemine vurgu yaptı. Pişirme yöntemlerine dikkat Bayram sofralarında pişirme yöntemlerinin de sağlık açısından önemli olduğuna dikkat çeken Osanmaz, kızartma ve kavurma yerine haşlama, ızgara veya fırında pişirme yöntemlerinin tercih edilmesini önerdi. Tatlı tüketimi konusunda da ölçülü olunması gerektiğini söyleyen Osanmaz, ağır şerbetli tatlılar yerine sütlü veya meyveli alternatiflerin tercih edilmesinin daha sağlıklı bir seçim olacağını belirtti. Uzman Diyetisyen Tuğba Osanmaz, bayram döneminde küçük ama etkili beslenme alışkanlıklarıyla hem bayram sofralarının keyfinin çıkarılabileceğini hem de sağlığın korunabileceğini vurguladı.
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 14:41
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan coşkuyla karşılandı
Gazze’ye insani yardım götürürken uluslararası sularda işgalci İsrail’in saldırısına uğrayan ve alıkonulan Küresel Sumud Filosu aktivistlerinden HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye’ye dönüşünde HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası teşkilatları tarafından coşkuyla karşılandı. Gazze’deki insanlık dışı İsrail ablukasını delmek ve insani yardım ulaştırmak için yola çıkan, ancak işgalci İsrail’in saldırısına uğrayan Sumud Filosu aktivistleri arasında bulunan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası teşkilatları tarafından karşılanırken Filistin’e destek mesajları verildi. HAK-İŞ Konfederasyonu binası önünde düzenlenen basın toplantısına Genel Başkan Mahmut Arslan’ın katılması, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen teşkilat mensupları tarafından coşkuyla karşılandı. "Her türlü zulmü yaptılar" Karşılama programında konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Bu katil sürülerinin yaptıkları yanlarına kâr kalmayacak. Her türlü zulmü yaptılar. Bunların karşısına daha fazla dikileceğiz. Uluslararası sularda bize müdahale ettiler. Uluslararası toplum, uluslararası hukuk hesap sormalı" ifadelerini kullandı. "Genel başkan yalnız değildir" HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı karşılamaya gelen temsilciler program boyunca sık sık "Mahmut Arslan onurumuzdur", "Genel Başkanımız yalnız değildir" ve "Dik dur eğilme, evlatların seninle" sloganları atılırken, teşkilat üyeleri birlik ve beraberlik mesajları verdi. "Sadece sendikal bir dayanışma değil" Hizmet-İş Sendikası Gaziantep 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Hoşaf, Ankara’da düzenlenen destek programlarında aktif olarak yer aldı. Üç gündür İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen eylemlere katıldıklarını belirten Başkan Hoşaf, "Bizler Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın evlatlarıyız. Mazlumun yanında duran liderimizin her zaman yanındayız. Tüm emekçiler adına haykırıyoruz; Mahmut Arslan onurumuzdur" dedi. Hizmet-İş Sendikası Gaziantep 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Hoşaf verilen mücadelenin yalnızca sendikal bir dayanışma olmadığını ifade ederek, "Bu dava mazlumun duasına ortak olma, mağdurun sesini dünyaya duyurma davasıdır. Genel Başkanımızın ortaya koyduğu duruş, insanlık vicdanında her zaman saygıyla anılacaktır" ifadelerini kullandı.
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 14:11
Araban’da kurban satış yeri belirlendi
Gaziantep’in Araban ilçesinde kurbanlık satış yerinin, Semt Pazarı’nın yanı olarak belirlendiği açıklandı. Araban Belediyesinden yapılan duyuruda, "Sevgili hemşerilerimiz. Kurban satış pazar yerimiz, Dumlupınar mahallesi Semt pazarı yanı olarak belirlenmiştir. İzin verilen yer dışında Kurban satışı yapmak yasaktır’’ açıklaması duyuruldu.
08 Haziran 2024 Cumartesi - 00:19
Gaziantep-İslahiye'de yangın
Mera bölgelerine yayılan yangına 200 araç ile 400 personelle müdahale edilerek kısmen kontrol altına alındığını açıklandı. Yangının çıktığı alan ise dron ile görüntülendi.
07 Haziran 2024 Cuma - 23:39
Gaziantep’teki mera ve anız yangınına müdahale sürüyor
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde anız yangını olarak başlayan ve mera bölgelerine yayılan yangına müdahale sürüyor. Yangın söndürme çalışmalarına köylüler de traktörleriyle destek veriyor. Gaziantep’in İslahiye ilçesi kırsal Güllühöyük Mahallesi mevkiinde anız yangını olarak başlayan ve daha sonrasında ise ekili alanlar, dikili alanlar ile mera bölgelerine yayılan yangına yoğun müdahale sürüyor. Yangın ihbarı sonrası olay yerine sevk edilen itfaiye, AFAD, UMKE, sağlık, orman, jandarma ve güvenlik korucu ekipleri dört koldan alevlere müdahale etmeye devam ediyor. Yangının, rüzgarın da etkisiyle yayılmaya devam etmesi üzerine kaymakamlığın talebiyle köylülerden de traktörleriyle çalışmalara destek vermeleri istendi. Kaymakamlık duyurusuyla ilçe devlet hastanesi önünde toplanan traktörler, ekiplerin yönlendirmesiyle belirlenen noktalara alevlerin yayılma noktalarına set çekerek çalışmalara destek veriyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları ekiplerin yoğun çalışmasıyla devam ediyor.
07 Haziran 2024 Cuma - 22:49
Gaziantep’te orman yangını
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor. Yangın, saat 20.30 sıralarında Gaziantep’in İslahiye ilçesi kırsal Güllühöyük Mahallesi mevkiinde çıktı. İddiaya göre, bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, sıcak hava ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangın ihbarı sonrası bölgeye itfaiye, AFAD, UMKE, sağlık, orman, jandarma ve güvenlik korucu ekipleri yönlendirildi. Yangının çıktığı bölgeye gelen ekipler, pek çok noktadan yangına müdahale etmeye başladı. Yangını kontrol altına alma çalışmaları ekiplerin yoğun çalışmasıyla devam ediyor.
07 Haziran 2024 Cuma - 16:49
Gaziantep’te jandarma 1 ayda 285 aranan şahsı yakaladı
Gaziantep’te jandarma ekiplerinin son 1 ay içerisinde yaptığı çember operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan 285 şahıs yakalandı. Yakalanan şahısların tamamı sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, son 1 ay içerisinde aranan ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısların yakalanmasına yönelik çok sayıda ’çember’ operasyonu yaptı. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde JASAT ekipleri tarafından icra edilen operasyonlarda hırsızlık, narkotik, yaralama, dolandırıcılık, tehdit, ruhsatsız silah taşıma, bilişim, görevini yaptırmamak için direnme, adam öldürme, cinsel ve diğer suçlardan aranan 285 şahıs yakalandı. Yakalanarak adli mercilere sevk edilen ve kesinleşmiş hapis cezaları bulunan şüpheli şahısların tamamı tutuklandı.
07 Haziran 2024 Cuma - 16:48
Gaziantep’te 10 dönüm buğday tarlası küle döndü
Gaziantep’in Karkamış ilçesinde 10 dönüm buğday tarlası yangında kül oldu. Karkamış ilçesi Yurtbağı Mahallesi’nde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangında 10 dönüm buğday tarlası küle döndü. Çevredekiler yangına su ile müdahale edip itfaiyeden yardım istedi. İhbarla gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle 10 dönüm ekili alan yanarken itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle 30 dönüm buğday yanmaktan kurtarıldı.
07 Haziran 2024 Cuma - 16:46
Serinlemek için girdiği kanalda kaybolan gencin cesedi bulundu
Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde tarlada çalıştığı esnada serinlemek için su kanalına giren yabancı uyruklu 17 yaşındaki Semur Hamudi’nin cansız bedeni, ekiplerin yaklaşık 5 saatlik çalışması sonucu bulundu. Olay, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi kırsal Gözlühüyük Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, su kanalı yanında bulunan tarlada yakınlarıyla beraber çalışan 17 yaşındaki Semur Hamudi, serinlemek için kanala girdi. Kısa sürede gözden kaybolan Semur Hamudi’nin yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Ekiplerin yaklaşık 5 saatlik çalışması sonucu cenaze bulundu İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, itfaiye, AFAD ve su altı arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kanalda kaybolan Semur Hamidi’nin cansız bedeni, AFAD, jandarma ve sualtı arama kurtarma ekiplerinin yaklaşık 5 saat süren çalışması sonucu bulunarak sudan çıkarıldı. Cenaze, olay yerinden tamamlanan işlemlerin ardından adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
07 Haziran 2024 Cuma - 16:28
Anadolu Basın Birliği’nin 22. Olağan Kongresi yapıldı
Anadolu Basın Birliği’nin 22. Olağan Kongresi Gaziantep’te gerçekleştirildi. Anadolu Basın Birliği’nin 22. Olağan Kongresi’nde gazeteciliğin sorunları, Anadolu’dan gelen gazeteciler tarafından konuşuldu. Mini bir çalıştay şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte sıkıntılar ve çözüm yöntemleri konuşuldu. Anadolu Basın Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Arslan, kongrede yaptığı konuşmada, sorunların bütün gerçekliği ile analiz edilmesi gerektiğini belirterek, “Okumanın değil, görsellerin revaçta olduğu bir dönemde, kopyalanabilir, çoğaltılabilir gazetecilik ve habercilik hızla artıyor. Önce bu tespiti kabullenip yeni bir gazetecilik çağı başlatmanın gerekliliğini yapmalıyız” dedi. Arslan, konuşmasında basın sektörünün sorunları ile ilgili görüşleri dile getirdi.
07 Haziran 2024 Cuma - 15:45
Tahmazoğlu: “Halkın sağlığı ile oynayanlara geçit yok”
Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların huzur ve güven içinde alışveriş yapabilmeleri için market, pastane, fırın gibi gıda ürünü satılan iş yerlerinde denetim gerçekleştirdi. Şahinbey Belediyesi zabıta ekipleri, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala ilçe genelinde özellikle gıda ürünü satışı yapılan işletmelere yönelik denetimlerini arttırdı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Malazgirt Mahallesi’nde yaptığı denetimde, Bayram öncesi piyasaya sürülmek üzere menşei belli olmayan ve hijyen açısından uygun olmayan ortamda bulunan 20 tona yakın şekerlemeye el koyarak imha etti. “Vatandaşımızın sağlığını önemsiyoruz” Vatandaşın sağlığını önemsediklerini ve bu anlamda zabıta ekiplerinin sürekli görev başında olduğu ifade eden Şahinbey Belediye Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşımızın sağlıklı ürünler tüketebilmesi için 7/24 denetimleri devam ediyor Kurban Bayramı öncesi Zabıta ekiplerimiz ile birlikte gıda ürünleri satan fırın ve tatlı ürünleri satan iş yerleri ekiplerimiz tarafından denetleniyor. Amacımız vatandaşımızın sağlığı açısından hijyenik ortamlarda üretilen ve hazırlanan ürünlerle beslenmesini sağlamak. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı bayramlar diliyorum" diye konuştu.
07 Haziran 2024 Cuma - 15:35
Gaziantep halı fuarı 13 bin 805 profesyonel ziyaretçi ağırladı
Türkiye halı sektörünü dünya ile buluşturan Gaziantep halı Fuarını 4 gün boyunca 74 ülkeden 13 bin 805 sektör profesyoneli kişi ziyaret etti. 28-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Türkiye’nin halı imalatının kalbi Gaziantep’te gerçekleşen fuara 10 ülkeden 150 firma ve firma temsilciliği katıldı. Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Halıcılar Odası iş birliğiyle Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) 2 salon 25 bin metrekare alanda düzenlenen Gaziantep Halı Fuarında makine yapımı halılardan seccadelere, paspaslardan kilimlere uzanan geniş bir yelpazede ürünler sergilendi. Fuara ilişkin yazılı bir değerlendirme yayınlayan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım sektörün güçlü markalarını ve uluslararası alıcıları bir araya getiren fuarın sektörün gelişimine önemli katkı sunduğunu dile getirerek, “Gaziantep Halı Fuarı, ülkemizdeki halı sektörünün lokomotifi Gaziantep’in ve Türkiye’nin halı üretimindeki gücünü ve çeşitliliğini dünyaya tanıtma noktasında önemli bir misyona sahip. Gazi şehrimizin böyle özel bir fuara ev sahipliği yapıyor olması ticari ilişkilerin yanı sıra kültür ve turizm alanında da şehre değer katıyor. Bu değerin oluşturulmasında rol aldıkları için fuarın düzenlenmesindeki tüm paydaşlarımıza ve katılımcı firmalara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Fuarın toplamda 13.805 sektör profesyoneli tarafından ziyaret edildiğini belirten Yıldırım, “2 salon 25 bin metrekare alan üzerinde gerçekleşen fuarımızı toplamda 74 ülkeden 13.805 sektör profesyoneli ziyaret ederken bunların 2 bine yakınını uluslararası ziyaretçi oluşturdu. İran, Hindistan, Endonezya, Ürdün, Umman, Çin gibi ülkelerden katılımcı firmaların yer aldığı fuarı aralarında Belçika, Almanya, Suudi Arabistan, Yunanistan, Özbekistan, Kuveyt, Mısır, İngiltere, İtalya, Libya, Azerbaycan, Amerika ve Rusya gibi ülkelerin yer aldığı 73 ülkeden sektör temsilcisi ziyaret etti. Geri aldığımız bildirimler katılımcı firmaların var olan iş bağlantılarını güçlendirmeleri ve yeni iş ağları oluşturmaları noktasında fuarın önemli katkı sunduğu yönünde” diye konuştu.
07 Haziran 2024 Cuma - 15:30
GAÜN FTR Bölümü laboratuvarlarının açılışı yapıldı
Üniversitesi (GAÜN) Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü için özel olarak tasarlanan laboratuvarların açılışı gerçekleştirildi. GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Ek Binasında düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, bölümün fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında önde gelen bir eğitim merkezi olacağını söyleyerek laboratuvarların modern ekipman ve teknolojilerle donatıldığını belirtti. Prof. Dr. Özaydın, “Öğrencilere pratik becerilerini geliştirme ve teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürme fırsatı sunacak olan laboratuvarların sektörde başarılı bir kariyer yapmalarına önemli katkı sağlayacaktır” dedi. GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat ise Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün geleceğin mesleği olacağını belirterek, sağlık sektöründe giderek artan bir öneme sahip olan bu alanda nitelikli eleman ihtiyacının her geçen gün arttığını söyledi. Açılış törenine, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
07 Haziran 2024 Cuma - 15:30
Hematoloji Uzman Dr. Buğra Sağlam Medıcal Poınt’te
Medical Point Gaziantep Hastanesi, akademisyenlerden oluşan uzman ekibini genişletmeye devam ederek, kadrosuna Hematoloji Doktoru Uzman Buğra Sağlam’ı dahil etti. Hematoloji Doktoru Uzman Dr. Buğra Sağlam Medical Point Gaziantep hastanesinde hasta kabulüne başladı. Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde hasta kabulüne başlayan Uzm. Dr. Buğra Sağlam’ın uzmanlık alanları arasında multiple myelom, diğer plazma hücreli hastalıklar, lenfomalar, akut lösemiler, kronik lösemiler, kemik iliği nakli, kronik myeloproliferatif hastalıklar, myelodisplastik sendrom, anemi ve trombositopeni bulunuyor.
07 Haziran 2024 Cuma - 15:24
Yılmaz: “Kent lokantaları, artık maalesef ki bir ihtiyaçtır”
Gaziantep’in ilk Kent Lokantası’nın açılışı, Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi karşısında yer alan 15 Temmuz Otopark ve Ticari Ünite Kompleksi içerisindeki lokantanın açılışında Başkan Yılmaz, vatandaşlarla bir araya geldi, selamlaştı ve yemek servisi yaptı. Başkan Yılmaz, “Bu, bir siyasi şov değildir. Bu, bizim siyasetimizin bir parçası değildir. Kent lokantaları, artık maalesef ki bir ihtiyaçtır. Biz, bu ihtiyacı görmezden gelemezdik. Gaziantep’in eski günlerini, yani gastronomiden önceki günlerini çok özledik. Allah, izin verirse bu yıl bitmeden 10 kent lokantası daha açacağız. Allah, izin verirse görevimiz döneminde Gaziantep’teki hedef sayımız en az 40’tır” dedi. “Biz, bu ihtiyacı görmezden gelemezdik” Kent lokantalarının siyasi bir şov olmadığını ve siyasetin bir parçası olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Umut Yılmaz, “Bu, bir siyasi şov değildir. Bu, bizim siyasetimizin bir parçası değildir. Kent lokantaları, artık maalesef ki bir ihtiyaçtır. Biz, bu ihtiyacı görmezden gelemezdik.” ifadelerini kullandı. “Nohut dürüm ve ayran 15 TL” Başkan Umut Yılmaz, Gaziantep’in eski günlerine duyduğu özlemi dile getirerek, “Gaziantep’in eski günlerini, yani gastronomiden önceki günlerini çok özledik. Bir cenazeye giderken, baklava almayı çok özledik. Nohut dürümüne, ayran ile birlikte 10-15 lira vermeyi çok özledik. Yarın, ertesi gün inşallah biz nohut dürümünü yine buralarda eski günler gibi 15 liraya vereceğiz” ifadelerine yer verdi. “Hedef 40 kent lokantası” Kent Lokantaları projesi kapsamında bu yıl sonuna kadar 10 yeni lokanta daha açmayı planladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, görev süresi boyunca Gaziantep’te toplam 40 Kent Lokantası açmayı hedeflediklerini kaydetti. Başkan Yılmaz, “Allah, izin verirse bu yıl bitmeden 10 kent lokantası daha açacağız. Allah, izin verirse görevimiz döneminde Gaziantep’teki hedef sayımız en az 40’tır” açıklamasını yaptı. “Uygun fiyatlı ve kaliteli yemekler” Kent Lokantası’nda üç çeşit yemek ve içeceğin toplamda sadece 45 TL olması, ekonomik olarak zorlanan vatandaşlar için büyük bir rahatlama sağlayacak. Ayrıca, açılacak yeni sosyal tesislerde uygun fiyatlı tost, hamburger, patates gibi yiyeceklerin de sunulacağı bilgisini veren Başkan Yılmaz, “Sosyal tesislerimiz; tostu, hamburgeriyle birlikte eskisi gibi olacak. Herkes oraya gelecek, uygun fiyata hamburgerini, tostunu, patatesini, cipsini kaliteyi ucuz bir şekilde yiyecek” sözlerini kaydetti. “Burası, Gaziantep’in mutfağıdır” Kent Lokantası’nın açılışı sonrası vatandaşlarla birlikte yemek yiyen Başkan Yılmaz, bu lokantaların sadece belediyenin değil, tüm Gaziantep’in mutfağı olduğunu vurgulayarak, “Biz burada şov yapmayacağız. Kent lokantası ihtiyacını görmezden gelemezdik. Hepimize hayırlı olsun. Burası sadece Şehitkamil Belediyesinin değil, burası Gaziantep’in mutfağıdır. Kent lokantanıza sahip çıkın. Sizleri çok seviyoruz. Allah, bizleri sizlere karşı mahcup etmesin” diye konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder