GENEL - 17 Temmuz 2020 Cuma 12:35

Belediye Başkanı Şenlikoğlu, muhtarlarla bir araya geldi

A
A
A
Belediye Başkanı Şenlikoğlu, muhtarlarla bir araya geldi

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun’un kalkınması ve gelişimi için mahalle muhtarlarıyla biraraya gelerek, muhtarların talep, öneri ve şikayetlerini dinledi.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun’un kalkınması ve gelişimi için mahalle muhtarlarıyla biraraya gelerek, muhtarların talep, öneri ve şikayetlerini dinledi.


Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, korona virüs salgının devam ettiğini ve insan oğlunun zor bir tabloyla karşı karşıya kaldığını belirtirken yöneticiler olarak sorumluluklarının devam ettiğini söyledi. 3 aylık pandemi süreci içerisinde muhtarlarla birlikte vatandaşın ihtiyacını karşılamak adına ciddi bir çalışma gösterildiğini belirtti.


Muhtarların, vatandaşların talep ve şikayetlerini öğrenme konusunda belediye ile bir köprü vazifesi gördüğünü belirten Belediye Başkanı Şenlikoğlu, “Sizler, bizim mahallelerimizdeki gözümüz, kulağımızsınız. Bir anlamda hem halkın temsilcisi, hem de bizi temsil eden bir işleviniz var. Biliyorsunuz ki vatandaşın gözünde muhtar, devleti ya da resmi tüm kurumları temsil eden birinci basamaktır. Bu bağlamda mahallelerimizin sorunlarını öncelikle sizlerden alarak, çözüm üretiyoruz ve uyguluyoruz" dedi.


Göreve geldikleri günden beri muhtarlarla çok uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Şenlikoğlu, “Bundan sonra da birlikte güzel işler yapacağız. Muhtarlarımızla ve şehrimizin diğer paydaşlarıyla Giresun için en güzel hizmeti vereceğiz” diye konuştu.


Başkan Şenlikoğlu, maddi ve manevi sorunlara rağmen önemli hizmetler yaptıklarını, hizmet programının aciliyet ve maliyet durumuna göre sıralamaya alındığını belirterek, tüm ara sokaklara parke taşı döşeyeceklerini, yeni bir asfalt yama aracı aldıklarını ve yamaların kare veya dikdörtgen şekilde sıcak asfalt yöntemiyle yapılacağını söyledi. Giresun’u daha yaşanabilir ve komşu iller ile yarışabilir bir şehir haline getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.


Toplantıda muhtarların talep ve şikayetleri dinlendikten sonra Başkan Şenlikoğlu, birim müdürlerine telefonlarında tüm muhtarların numaralarının kayıtlı olmasını ve muhtarların tüm aramalara cevap vermesi talimatını verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları karşı karşıya geldi. İki grup arasında zaman zaman kavgalar da yaşanırken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bölgeye geldi. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi meclis üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen İbrahim Efe’ye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. Bu sırada Fatma Kaplan Hürriyet’in yanında bulunan bir kişi de yere düştü. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "İzmit Belediyesi’nin değil şehir hastanesi sorumluluğunda olan alana, şehir hastanesi yönetiminin daveti ile vatandaşların ulaşım kolaylığını sağlayacak kapı düzenlemesini yapmak üzere gitmiş olan çalışma arkadaşlarımız, İzmit Belediyesi ekiplerinin engellemesi ile karşılaşmış ve çıkan arbedede çalışma arkadaşlarımız darp edilmiştir. Takdir halkımızındır" denildi.