ÇEVRE - 27 Mayıs 2021 Perşembe 16:07

Çavuşlu çöp tesisinde inceleme yapıldı

A
A
A
Çavuşlu çöp tesisinde inceleme yapıldı

Giresun’un Görele ilçesi Çavuşlu beldesinde faaliyette bulunan Katı ve Sıvı Atık Tesisleri’nin çevre kirliliğine neden olduğu yönündeki şikayetler üzerine inceleme yapıldı.

Giresun’un Görele ilçesi Çavuşlu beldesinde faaliyette bulunan Katı ve Sıvı Atık Tesisleri’nin çevre kirliliğine neden olduğu yönündeki şikayetler üzerine inceleme yapıldı.


Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığındaki heyette Görele Kaymakamı Murat Özdemir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Varol, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Hıdır, DSİ 226. Şube Müdürü Ogün Şükrü Turan ve ilgili kurumların teknik personeli katıldı. Yerinde yapılan incelemede çevre kirliliğine ve içme suyuna zarar verecek herhangi bir bulguya rastlanamadığı belirtildi.


İnceleme sonrasındaki tespit raporunda, “Depolama alanında topraklama çalışmalarının devam ettiği, oluşan metan gazı ile birlikte koku oluşumuna sebep olan başta sülfürlü gazlar olmak üzere tüm gazların toplanarak enerji üretim tesisinde yakılması sonucu daha önce yoğun olarak şikayete konu olan kötü kokunun minimum seviyeye indiği, tesisten dereye çöp suyu sızıntısı olduğu iddia edilen kaynaktan berrak su geldiği ve derede canlı yaşamın devam ettiği görüldü” denildi.


İncelemelere dair açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven ise “Valimiz Enver Ünlü konuyu hassasiyetle takip ediyor. Bu incelemedeki amacımız, tesisin mevcut durumunu yerinde incelemek, gerekli denetimleri yapmak ve yapılacak tespitlerle varsa aksayan yönlerin ilgili kurumlarca giderilmesini sağlamaktır. Teknik arkadaşlarımız detaylı raporlarını hazırlayacak. Üniversitelerden de bu konuda gerekli desteği alacağız. Vatandaşımızın sağlığı birinci derecede önemlidir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.